Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

“Er zijn van die dagen” of “er zijn van die wedstrijden”, zo hoorden we langs de lijnen van Sportpark Ries van Arnhem, tijdens de wedstrijd tussen Everstein en Leerdam Sport. Wat voor dagen of wat voor wedstrijden het mogen zijn, het zal allemaal een vraag blijven, zeker is wel dat Everstein forse averij opliep, direct na afloop van het duel. Welke gevolgen dat gaat hebben voor de rest van de competitie, dat blijft koffiedik kijken, zeker is wel dat het, te beginnen volgende week in Noordeloos, wel een paar tandjes beter moet worden. Dan drukken we ons nog zacht uit, want uiteindelijk viel op de pijnlijke 1-3 nederlaag niet zo heel veel af te dingen. Tenminste: als je de eerste helft analyseert, waarbij de gasten niet alleen op 0-1 kwamen, maar ook meer kansen kreeg dan Everstein kon creëren. Na de pauze werd het niet direct beter, waardoor de achterstand op kon lopen naar 0-3. Pas na de gemiste penalty en meest fraaie kansen en de rode kaart, kwam er energie boven, waardoor spoedige aansluiting ontstond uit een tweede strafschop. In ondertal konden de gasten nu wel onder druk gezet worden en kreeg de ploeg kansen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de gasten met 1-3 aan het langste eind trokken. Duur puntenverlies dus, maar nog geen man overboord, zo zullen we maar zeggen.

Selectie SC Everstein:

Maxim Brouwer, Simon van Zante, Ben Camp, Merlijn Vos, Finn Spierings, Jesper van Alphen, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Wessel Bergshoeff, Joran het Lam, Sander Bergshoeff, Walter Snoek, Dylan Warmenhoven, Ricardo de Keijzer en Sven de Blok

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sam Kers (rugklachten)

Scheidsrechter: de heer Berkan Akdikan uit Roosendaal

Assistent namens SC Everstein: Alexander Witte

“Leerdam Sport zal er vol voor gaan”, zo voorspelde trainer Robin Berendsen in de voorbeschouwing. Niets was minder waar, de gasten willen na de winterstop snel zaken doen (punten scoren) en hebben individueel prima voetballers, die, onder leiding van Henk Donga, ook als team lieten zien waar ze voor staan. En daar schortte het, zeker in de eerste helft, bij de thuisclub zeker aan. (Heel) veel balverlies, soms onbegrijpelijke keuzes, het leek of het team een offday had in de eerste helft. Het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig tot niets voor de beide doelen. Net op het kwartier een vrije trap van Sander, die door Victor werd teruggelegd. Helaas geen afmaker ter plekke om het kansje te verzilveren.

Dat lukte Leerdam Sport, net over de helft van de eerste helft, wel: de ons welbekende Guillermo Ooft mocht zich langs drie Everstein spelers wurmen en schoof de bal, langs de kansloze Ricardo, in de lange hoek: 0-1. Ook gedurende de tijd tot het rustsignaal kon Everstein weinig afdwingen. Victor schoot een vrije trap van zo’n achttien meter hoog over het doel en Sven zag zijn inzet, na een actie van Joran over rechts, geblokt worden. Nog meer ongeluk voor Wessel, hij blesseerde zich aan het eind van het eerste bedrijf, Maxim was zijn vervanger. Tenslotte was een tweede vrije trap op zo’n achttien meter, nu aan de linkerkant van de zestien meter, kenmerkend voor de eerste helft van Everstein: Joran schoot ook hoog over het doel van Leerdam Sport.

“Na de pauze zal het wel beter worden”, zo hield de trouwe aanhang de moed erin. En daar leek het even wel op: Joran kwam over rechts en bediende Finn op maat. Helaas kwam de doelman goed zijn doel uit, zodat Finn de bal niet langs de goalie kon krijgen. Maar even laten een, wellicht achteraf wel beslissende, dreun: Guillermo Ooft ontving de bal in de zestien meter, draaide weg en werd licht geraakt. Strafschop oordeelde scheidsrechter Akdikan en even later stond de 0-2 op het bord. Tijd voor actie dus: Merlijn en Simon kwamen in het veld voor Walter en Jesper. Na een kwartier draaide Sander zich vrij in de zestien meter, maar zijn inzet verdween over het doel. De daarop volgende minuut had Guillermo ons nog meer pijn kunnen (en moeten) doen: hij omspeelde Ricardo en wilde de bal rustig in het doel schuiven. Nu kon er op de doellijn nog redding worden gebracht en ook de rebound ging er niet in.

Even later liepen de gastheren nieuwe schade op: na een uiteindelijk mislukte actie, ging Finn fors in op zijn tegenspeler. Een heus opstootje ontstond, nadat de kruiddampen waren opgetrokken kreeg Finn alsnog de rode kaart voorgehouden. Everstein met tien man verder. De beker was nog niet leeg, want een paar minuten daarna vertrok een Leerdam Sport speler vanaf de middellijn richting Ricardo. Hij stopte pas toen de 0-3 in het netje lag. Nu was Everstein echt wakker en kwam de nodige schwung, die we daarvoor zo miste, in het spel. Joran mocht de aansluiting verzorgen vanaf de stip (handsbal), waar de doelman stopte de inzet. Twee minuten later lag de bal wederom op de stip (Sven werd weggeduwd bij een hoekschop) en nu faalde Victor niet: 1-3. En als Joran even later, geheel vrij op de doelman afkomend, voor de tweede treffer had gezorgd, had er wellicht nog iets ingezeten. De prima doelman voorkwam de goal.

Nadat Sander nog geel had gekregen en een pegel door de doelman zag worden gepareerd, een nieuw opstootje, en wat blessuretijd, floot arbiter Akdikan voor het laatst en konden de Leerdam Sport fans de driepunter vieren. De aanhang van de thuisclub bleef, evenals de ploeg, met lege handen, hetgeen een flinke kater en teleurstelling opleverde. Het blazoen zal flink opgepoetst moeten worden, deze middag was dik onvoldoende. De komende weken zal de schade echt merkbaar worden, maar volgende week al de gelegenheid te laten zien waar we voor staan. Dan reizen we af naar Noordeloos, dat vanmiddag Peursum op 1-1 hield. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zo zullen we maar zeggen. Tot volgende week!