0 - 1

Sc Everstein 4

Seizoen 2009-2010, het vierde

27 maart 2010 16:00

De competitie loopt langzaam ten einde en nu het vierde zo goed als zeker buiten de prijzen zal vallen, geeft een wedstrijdje uit tegen SVS’65 te Spijk om 16.00 uur op een maartse zaterdagmiddag weinig reden tot enthousiasme. Veel mensen besloten dan ook om de reis naar Spijk niet mee te maken, maar omdat Jeffrey en Joost van het vijfde en Bryan van de A1 graag met ons mee wilden spelen (langs deze weg nogmaals bedankt jongens) hadden we vijftien man (inclusief de geblesseerde Jack) tot onze beschikking.

De vijftien werden als volgt ingedeeld. Mario uiteraard op doel. Achterin Ronnie, Jos V, Pats en Kevin. Op het middenveld Jos D., Roelant en Jeffrey en voorin Jerry, Walter en Nick. Jack was de gehele wedstrijd grensrechter en de niet fitte John, Mark en Theo waren samen met Petra aandachtig toeschouwer. We moesten tot bijna 16.15 uur wachten alvorens we konden starten (het is toch wat als je als vereniging maar liefst 1 veld tot je beschikking hebt waar waarschijnlijk doordeweeks de koeien lopen te grazen !!), maar een inspirerende voorwedstrijd (het leek wel G-voetbal) in het zonnetje verveelde niet.

De wedstrijd van het vierde verveelde in eerste instantie ook niet. Het begin kenmerkte zich door goede aanvallen van voornamelijk Everstein zijde. Na een vijftal minuten bleek dat Jos ondanks het late tijdstip toch nog niet goed wakker was (of had hij alweer slaap), want zijn te korte terugspeelbal kon ternauwernood door Mario (middels een overtreding) verwerkt worden. Dit was bijna het enige wapenfeit van SVS in de eerste helft, want voor de rest was het een en al Everstein wat de klok sloeg. Het was jammer dat Walter zijn vizier niet op scherp had staan, want anders hadden we na 20 minuten kunnen stoppen met de wedstrijd. De keeper, de paal (na een schitterende steekpass van Ronnie) en het vangnet stonden treffers in de weg. Toch kwamen we halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Als het even tegenzit hebben wij altijd nog Nick Koolen. Via de kluts en uitstekend doorzetten bracht hij de 0-1 op het scorebord.

Vanaf de 0-1 tot de rust waren de kansen vervolgens niet op een hand te tellen. Nick, Jerry, Roelant en wederom Walter kregen nog legio mogelijkheden en de score was bij de rust wat aan de magere kant (en dan druk ik me nog zachtjes uit). En je weet wat er gebeurt als je het in Spijk niet afmaakt (nee, ik laat de details uit het verleden rusten. De meesten hebben het nog steeds niet geheel verwerkt). In de rust kwamen Bryan en Joost in het veld voor Pats en Kevin (die een feestje had). De beide “huurlingen” werden samen met Nick in de punt van de aanval geposteerd, waardoor Walter, Roel, Jerry en Jos D. allen een linie terugzakten.

In de tweede helft werd er veel minder gecreëerd en SVS probeerde met een aantal invallers wat druk te zetten. We kwamen nauwelijks in gevaar. Het werd dan ook een gezapige tweede helft die als een nachtkaars uitging. De kansjes die we nog kregen waren aan met name Walter niet besteed. De in de eerste helft uitstekend opererende scheidsrechter ging in de tweede helft in het niveau van de 22 spelers mee en hij blies warrig. Moeiteloos werd de overwinning over de schreef getild en zo nestelden we ons weer wat vaster op de derde plaats al azen Unitas en Ameide ook nog op de “bronzen” plak. De strijd om plek 1 is ook nog niet gestreden en door het puntverlies van Schelluinen heeft VVAC opeens de beste papieren.