Mannen KNVB beker Amateur poule Groep 1 32

24 augustus 2010 19:30

Scheidsrechter

Briene, G.H.

Ook de tweede ontmoeting in de poulefase van de bekercompetitie, thuis tegen Ameide, kon Everstein nog niet imponeren. Na een matige vertoning werd een 1-0 overwinning geboekt en daarmee was veel gezegd. Met nog zo’n anderhalve week te gaan tot het begin van de competitie lijkt er nog veel werk aan de winkel voor de technische staf. Anderzijds denk ik dat zij al wel weten hoe ze het seizoen 2010-2011 zullen aanpakken.

Tegenstander Ameide had afgelopen zaterdag verloren van GVV ’63 uit Gameren en vocht dus voor de laatste kans om een ronde verder te komen.

De wind speelde vanavond een hoofdrol, het gras op het hoofdveld leek vrij lang en op de arbiter van dienst, de heer Brienen, was weinig of niets aan te merken.

Het eerste kwartier was Everstein de betere ploeg, terwijl Ameide de straffe wind in de rug had. Het waren echter wat opzichtige overtredingen van Everstein verdedigers die voor het gevaar van Ameide zorgden. De vrije trappen leverden echter niets op, de laatste werd bekwaam door doelman Bas van Stralen gepakt.

De gastheren waren ruim halverwege het eerste bedrijf wel doeltreffend. Een prachtige diepte-steekpass werd verzonden door André van der Veer. Dennis van der Steen pikte de bal op en deponeerde het speeltuig pardoes in het dak van het doel: 1-0.

Tien minuten later had de wedstrijd gespeeld kunnen zijn. Dennis van der Steen ontfutselde een Ameide verdediger de bal, kon vrij doorgaan en kon het zich daarna aanrekenen dat de pass op de meegekomen Guillermo Ooft te kort was, waardoor een Ameide verdediger nog kon ingrijpen. Voor de pauze kwamen er nog drie mogelijkheden voor Everstein. Eerst plaatste Vincent Johnson een vrije trap verrassend in de korte hoek, de Ameide doelman redde met een uiterste krachtsinspanning, vervolgens kreeg Dennis nog een goede schietkans, waarna een schot van Geert Dokman tot corner werd verwerkt door de Ameide keeper.

Na de rust was Frank Bouwman vervangen door Sander Bergshoeff. De roodwitten begonnen zwak aan het tweede bedrijf, gingen terug en lieten de gasten uit Ameide (te ver) komen. Dit leverde nog twee kansjes op voor de bezoekers. Eerst werd een vrije trap van zo’n twintig meter gestopt door doelman Bas van Stralen, even later moest dezelfde keeper als een kat naar de benedenhoek, waar hij bijna verrast werd. Positief is in elk geval dat de verdediging verder weinig kansen heeft weggegeven.

Na twintig minuten ruimde Dennis van der Steen het veld en werd vervangen door Thimo Beunis. Een paar minuutjes kreeg André van der Veer een niet te missen mogelijkheid aangeboden. De bal caramboleerde over de Ameide verdediger en André wilde doeltreffend uithalen. Tot zijn eigen ontzetting raakte hij het leder compleet verkeerd, waardoor de bal nog ver naast ging. Natuurlijk wilde de Everstein aanvoerder hiervoor zijn wraak nemen. Nog geen minuut later soleerde hij op links naar binnen, maar zijn geplaatste bal trof geen doel.

Tien minuten voor tijd kwam Frank Kers nog binnen de ploeg voor Guillermo Ooft, die geen gedreven wedstrijd speelde. Dennis Heijkamp mocht een vrije trap vanaf de linkerflank in het zijnet van het Ameide doel plaatsen, terwijl een paar minuten later paal en lat verder Everstein succes voorkwamen. Er volgde nog een vrije trap op twee meter (!) van het Ameide doel, maar ook deze kans werd om zeep geholpen.

Het duurde hierna nog geruime tijd voordat arbiter Brienen een eind maakte aan deze zeer sportieve wedstrijd. Voor de kern viel er nog weinig te genieten, zo beaamde ook trainer Dennis van der Steen, direct na afloop van de wedstrijd. Winst was wederom prioriteit nummer één en dat is wederom gelukt.

Zaterdag a.s. zal de beslissing in Everdingen vallen over welke vereniging verder zal bekeren na deze poulefase. Aan de Lekdijk zal dan GVV ’63 uit Gameren te gast zijn. Bij winst is Everstein zeker van plaatsing en we zijn benieuwd of tegen deze attractieve tegenstander de broodnodige progressie wordt getoond. Tot nu toe kunnen we er alleen maar op hopen. Het is aan de “mannen” om het verder waar te maken. Na zaterdag nog een week en dat moeten we er echt staan, want dan gaat het om de punten!

Opstelling Everstein: Bas van Stralen, Mark den Hertog, Ronald Werndly, Dennis Heijkamp, Vincent Johnson, Geert Dokman, Dennis van der Steen, Frank Bouwman, André van der Veer en Guillermo Ooft.

Wissels: Sander Bergshoeff, Thimo Beunis, Frank Kers, Ronald Meering, Efrem Shiferaw en Ricardo van Hemert

Laatste match in bekerverband: Zaterdag 28 augustus a.s. thuis tegen GVV ’63 (15.00 uur)