Geert Dokman (penalty)

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

18 september 2010 14:30

Toorenaar, C.A.

Zaterdag 18 september 2010                Noad ’32 – Everstein                          1-1

“Het was gewoon niet goed!” Dat was letterlijk de simpele conclusie die coach Arjo, direct na afloop van de wedstrijd tegen Noad ’32 in Wijk en Aalburg trok. En laten we maar met de deur in huis vallen: dat is allemaal nog redelijk zacht uitgedrukt. Everstein speelde, ver onder de maat, een draak van een wedstrijd en mag het geheel zichzelf aanrekenen dat er vanmiddag twee punten werden weggegeven. Noad ’32 is zeker geen slechte ploeg, maar de weerstand van Everstein was gewoon beneden de maat. Door het harde werken bleef de thuisclub, ook in de eindfase, toen de bezoekers even kwamen, fier overeind en werd een punt bevochten.

En dat was misschien wel het grootste verzuim wat sommige Everstein spelers zich vanmiddag konden aanrekenen: ook deze tegenstanders (twee wedstrijden gespeeld, twee verloren) dienen met 100% inzet en wedstrijdmentaliteit (hardheid) te worden bestreden en Everstein steekt zeker nog niet in de vorm, dat we ons minder kunnen veroorloven. Direct resultaat is dat we ook aan het begin van het nieuwe seizoen nog geen echte potten kunnen breken. Inmiddels vier verliespunten zorgen ervoor dat er verder geen misstappen meer kunnen worden begaan.

In dit kader zal de confrontatie met GJS volgende week een stuk beter moeten: volle winst is dan het enige wat telt, tenminste, als we “mee willen doen” in de tweede klasse f. De mannen hebben dan ook precies een week de tijd om alle “koppen” weer dezelfde kan op te krijgen, want, zeker gezien de reactie bij het rustsignaal op en rondom de reservebank, zijn nog was sessies noodzakelijk om de trein weer op de rails te krijgen.

Waar het precies zit? Natuurlijk zou het gemakkelijk zijn om hier de oplossing te geven. In elk geval zijn er teveel spelers, die momenteel (ver) beneden hun niveau presteren, en dat zit niet alleen in de benen, dat lijkt duidelijk. Nogmaals, met alle respect voor Noad ’32, maar hier moet Everstein, in normale doen, de punten halen. Nog toegevoegd dat de trouwe aanhang, weer in grote getale opgekomen, niet kreeg waarvoor men was gekomen: een knokkend Everstein van begin tot het eind en met z’n allen strijden voor de overwinning!

Wie begonnen om half drie, wederom onder prima weersomstandigheden, maar op een zwaar veld (veel glijpartijen, zeker in de beginfase), onder leiding van scheidsrechter Toorenaar aan deze klus: Ricardo (doel, doelman Bas, die vorige week rood ontving,  is hiervoor één wedstrijd uitgesloten), Mark, Ronald W, Dennis H en Erik (verdediging), Geert, Vincent, Ruben en Guillermo (middenveld), André en Frank B. (aanval). Efrem was licht geblesseerd en ook Dennis S blijft nog op de bank, die verder bezet was door Ronald M en Frank K.

Vanaf het begin waren de bedoelingen van Noad ’32 duidelijk: met veel inzet, lange ballen en, waar mogelijk, het nodige voetbal, ten strijde trekken. En de gasten hadden het hier in de beginfase moeilijk mee. Na zeven minuten lag de bal dan ook al op de strafschop stip: een aanvaller van de thuisclub mocht zomaar door het hart van de roodwitte defensie “wandelen”, alvorens hij door Ronald W ten val werd gebracht. Arbiter Toorenaar twijfelde geen moment en floot voor een strafschop. John van Bergeijk voltrok het vonnis, al zat Ricardo er nog bijna bij: 1-0 voor de thuisclub, vroeg in de wedstrijd.

De fase die volgde was duidelijk: Everstein probeerde met man en macht in de wedstrijd te komen, maar de thuisclub was bedrijvig en fel. Langzamerhand werden de bezoekers de bovenliggende partij, maar het duurde tot de 23e minuut alvorens het eerste echte wapenfeit kon worden opgetekend: Frank B speelde zich fraai vrij en bediende André, die echter net niet voldoende achter de bal kon komen, waardoor de kans verloren ging.  Nu volgde een redelijk sterke fase van Everstein en in korte tijd kregen we een paar goede kansen op de gelijkmaker. Eerst bediende Geert spits André nogmaals op dezelfde wijze als hiervoor, maar nu werd de inzet geblokt, daarna kopte diezelfde Geert uit een hoekschop net naast het doel. Weer even later bediende Ruben uit een vrije trap André, doch ook nu was het weer nét niet. Net op het half uur kreeg de Everstein aanvoerder zijn beste mogelijkheid. Een enorme verdedigingsfout van Noad ’32 gaf de aanvaller vrije doortocht naar het doel, maar ook André had duidelijk zijn dag niet. Teveel aarzelen zorgde ervoor dat de keeper van Noad ’32 nu nog redding kon brengen.

Na ruim een half uur liet de thuisclub weten ook nog mee te doen. Wederom was het van Bergeijk die een vrije trap mocht vuren op Ricardo. De Everstein keeper tikte de bal keurig tot corner. Daarna was het toch weer Everstein, dat de klok sloeg. Een paar minuten voor rust probeerde André het nog maar eens, nu met een uiterst geplaatst schot. De keeper van Noad ’32 redde echter fraai en tikte de bal uit de bovenhoek tot corner.

Na het rustsignaal was op en rondom de bank, zoals eerder gezegd, al duidelijk dat sommigen zich nogal “ergerden” aan het gebeuren tot nu toe. Dat we dan toch nog zoveel kansen kregen, dat geeft al aan dat we twee punten hebben weggegeven.

Na de pauze kwam Guillermo niet meer terug, Dennis S was zijn vervanger. De thuisclub, die voor de rust veel had gegeven, kreeg het steeds moeilijker Everstein van het doel te houden. Het leidde ook tot wat vervelende overtredingen, maar arbiter Toorenaar gaf drie gele kaarten, waardoor het allemaal binnen de perken bleef.

De bezoekers probeerden het wel, gingen soms ook wat beter spelen en creëerden kansen voldoende. Het was echter telkens (zoals gezegd) nét niet! Kopballen van Geert en André mistten het doel en het duurde tot de 70e minuut, alvorens de gelijkmaker kon worden genoteerd. Dient wel gezegd te worden dat hiervoor een strafschop noodzakelijk was. Frank B draaide weg van zijn tegenstander, die geen andere mogelijkheid meer zag dan de aanvaller neer te halen. Ook nu wees Toorenaar direct naar de stip. De hard werkende middenvelder Geert liet zien hoe je strafschoppen moet nemen: hard en keurig onder in het hoekje: 1-1.

De fase die nu volgde had Everstein de punten alsnog moeten pakken. Maar als je, als ploeg, niet helemaal in de wedstrijd hebt gezeten, dan gaat ook dit niet lukken. Al waren de kansen voor (wederom) Frank B en Efrem niet mis. Beide keren ging het recht op de keeper af. Efrem was overigens in de ploeg gekomen voor diezelfde Frank B. Noad probeerde het nog met wat uitvallen, maar de krachten ebden langzaam weg. Efrem kreeg in de 83e minuut nog de beste kans, maar hij schoot direct, terwijl doorlopen nog wel de beste optie was geweest.

Na een paar minuten blessuretijd hield scheidsrechter Toorenaar het voor gezien en mochten de ploegen de punten delen. Noad ’32 was uiteraard blij met het eerste winstpunt, de gasten baalden (en huilden na) van het inleveren van twee punten.

Zoals gezegd: laat de wraak volgende week tegen GJS zoet zijn, zowel voor de mannen zelf als voor de meegereisde supporters!