85'

Mannen Zaterdag reserve, 2, 3e klasse 036

2 oktober 2010 14:30

Golverdingen, F.M.M.

Vandaag speelde Everstein 2 tegen VVAC 4. Everstein 2 is het seizoen goed begonnen met al 12 punten uit 4 wedstrijden. Maar vandaag stond er geen makkelijke tegenstander op het programma. VVAC 4 is een erge stugge ploeg die ver inzakt en met een soort handbal opstelling het doel verdedigd en dan hopen op dat ene moment. Dat ze kunnen counteren Dus er was werk aan de winkel voor Everstein 2. De voorbereiding ging niet over rolletjes. Want eenmaal bezig met de team bespreking gaat er een telefoon af. En dan nog van iemand met een voorbeeld functie. Ja ja je leest het goed de leider van Everstein 2 Johan Shaggy liet zijn telefoon afgaan. Dus iedereen gelijk uit zijn concentratie want iedereen dacht gelijk aan het kratje bier wat hij gaat trakteren!

1e helft

Zoals al eerder vermeld is VVAC 4 en ploeg wat met zijn alle voor het doel hangt. En dan wachten op de counter. Everstein had er in het begin eigenlijk wel moeite mee om daar doorheen te komen. Er waren en paar kleine mogelijkheden maar echte 100 procent kansen dat nog niet. Wel 1 compliment aan de groep. Ze hielden het geduld en dan wachten op het gaatje. Dus de bal werd achterin en op het middenveld goed rond gespeeld. In de 35e minuut kreeg Jeroen Brouwer de bal aangespeeld zo ongeveer 20 meter van het doel vandaan. En Jeroen twijfelt niet en schiet de bal heel scherp en geplaatst het doel in. 1-0 en dat is lekker 10 minuten voor de rust.

2e helft

De 2e helft starten Everstein heel scherp want in de 51e minuut krijgt Sander Bergshoef en die twijfelt geen moment en hij schiet op doel. En via en been van een VVAC verdediger gaat de bal in het doel. VVAC zakte weg zij konden het conditioneel niet meer bolwerken. Everstein begon nu heel wat kansen te krijgen maar die werden heelaas niet benut. Tot de 75e minuut toen Sebastiaan Peek heel rustig bleef en de bal rustig in de hoek plaatsen. Keeper was volstrekt kansloos. Een paar minuten later uit een voorzet maakte Sebastiaan Peek en spectaculaire halve omhaal die leek richting kruising te gaan. Maar de keeper pakte de bal fantastisch uit de kruising. In de 80e minuut was toch wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd en VVAC verdediger wil de bal weg schieten en tot zijn verbazing gaat de bal in zijn eigen doel en hoe gewoon in de bovenhoek. En dan nog als toetje de pas ingevallen Max maakt in de 85e de laatste treffer van de wedstrijd. Een lekkere binnenkomer voor Max dus die op deze manier trainer Michel Shaggy weer aan het twijfelen brengt.

Gelukkig zijn de 3 punten binnen en is Everstein 2 de enige ploeg uit de Competitie met de maximale punten uit 5 wedstrijden. Everstein 2 is de koploper uit de reserve 3e klasse. Een goede stap naar de juiste richting. Maar we zijn er nog lang niet! Volgende week wacht de zware uitwedstrijd in Ameide. Dan moeten er weer 11 kerels op het veld staan om die 3 punten mee naar huis te nemen.