Mannen Zaterdag reserve, 2, 3e klasse 036

30 oktober 2010 14:30

Scheidsrechter

Koreman, H.J.K.

Vandaag was er voor Everstein 2 de lastige uitwedstrijd tegen Meerkerk. Meerkerk staat 11e op de ranglijst en Everstein staat nog steeds bovenaan. Je weet van te voren dat een uitwedstrijd tegen een ploeg die onderaan staat in de competitie altijd lastig is. Meerkerk heeft niks te verliezen en Everstein wel. Want WNC heeft vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Leerdam sport. Die wedstrijd hebben ze niet zomaar gewonnen dus dan kan Everstein nog meer uitlopen op de concurrentie.

1e helft

Everstein begon de wedstrijd vrij goed. De eerste 10 minuten ging de bal goed rond. En daar kwamen 100 procent kansen uit. Die werden helaas niet benut. Toen kreeg Everstein het wat moeilijker. Meerkerk ging met een handbal opstelling spelen. En probeerde met de lange bal gevaarlijk te worden. Er was wel dreiging maar echt in de problemen kwam Everstein niet. Toen na een half uur begon Everstein weer het eigen spelletje te spelen. En daar kwamen goede kansen uit. En ook de individuele kwaliteiten kwamen naar boven. Met de altijd goed spelende Harry en Jeroen op het middenveld begonnen de combinaties weer te vloeien. En na een mooie aanval geef Willem de bal voor en Sebastiaan Peek tikt de bal binnen. De ban is gebroken Everstein staat eindelijk op een 0-1 voorsprong en dat paar minuten voor de rust.

2e helft

Everstein begint heel slap aan de 2e helft. En dat werd ook gelijk afgestraft door de speler van Meerkerk. Die voor Ricardo komt en die bal in de bovenhoek legt 1-1 dus. Raakte Everstein in paniek? Het antwoord is nee helemaal niet. Het ging gewoon verder met de bal simpel rond te spelen. In de 58e minuut krijgt Everstein een vrije bal op de helft van Meerkerk. De vrije trap werd genomen door Jeroen Brouwer. Jeroen draaide de bal naar de 2e paal en niemand raakte de bal aan. En de bal lag tussen de touwen 1-2. En dat was meer als verdiend. Meerkerk kwam nu meer uit zijn schulp en begon met 1 op 1 te spelen. Dus er was genoeg ruimte voor Everstein. In de 70e minuut speelt Ricardo de bal lang en via Max komt de sterk spelende Frank Kers voor de keeper. En Frank blijft heel rustig en schiet de 1-3 binnen. Meerkerk probeerde er nog een tandje bij te zetten. Daar kwamen 3 kleine kansen uit. En die kansen werden  gepareerd door Ricardo. En in de laatste 10 minuten was het helemaal open huis bij Meerkerk. Nu kwam Max alleen voor de keeper maar die schoot hem ongelukkig tegen de keeper aan.

Opstelling Everstein: Ricardo/Niek/Ruben/Paul/Jordy/frank/Jeroen/Harry/Willem/Sebastiaan/Max

De 3 punten zijn weer binnen volgende week staat de beladen wedstrijd te wachten tegen aards rivaal HSSC'61. De wedstrijd begint om half 1 op het sportpark van Everstein.