Frank Kers (schot)

Mannen Zaterdag reserve, 2, 3e klasse 036

20 november 2010 12:30

Gammeren, C.D. van

Everstein speelden zaterdag 20 november de lastige uitwedstrijd tegen Stedoco 4. Stedoco stond aan het begin van het seizoen op de 2e plaats maar is inmiddels afgezakt naar de 6e plaats. Het punten verschil tussen Everstein en Stedoco was vooraf gaand van de wedstrijd 14 punten. Everstein begint de wedstrijd met de volgende opstelling: Ricardo, Niek, Ruben, Paul, Janwillem, Frank, Harry, Jeroen, Willem, sebastiaan en Max. Everstein begint heel slap en zwak aan de wedstrijd. De bal werd wel rond gespeeld maar in een heel laag tempo. En als Everstein over de helft van Stedoco kwam waren ze de bal al heel snel kwijt. Als Stedoco de bal heeft gaven ze al heel snel de lange bal. En daar werden ze ook af en toe gevaarlijk mee. Zo kreeg Stedoco de beste kans van de wedstrijd maar de spits van Stedoco schrok van de uitlopende Ricardo en schoot de bal paar meter naast het doel. Nu is het duidelijk Everstein moet nu de schouders eronder zetten en moet de bal sneller rond laten lopen. En daar kwamen goede kansen uit voor Max en Sebastiaan maar die werden gemist. Ook kreeg Jan Willem een goede kans om te scoren naar een goede corner van Jeroen kopte Jan Willem net voor langs. Everstein ging nu meer druk naar voren uitvoeren en Stedoco kwam er met geen mogelijkheid maar uit. In de 40e minuut was er de bevrijdende 0-1 Max schiet de bal snoeihard langs de keeper. En de opluchting was duidelijk te zien aan Everstein. Maar Stedoco bleef gewoon voetballen. Na een voorzet van Stedoco stompt Ricardo de bal naar de buitenkant waar Frank stond. Frank raakte de bal kwijt en de buitenspeler schiet de bal tegen de arm van de inglijdende Ruben. Penalty tegen en dat valk voor tijd de penalty werd goed ingeschoten. En zo staat het in de rust 1-1 de mannen van Everstein waren verbaasd door het goede spel van Stedoco. Everstein begint de 2e helft heel erg goed gelijk druk op het doel van Stedoco maar de kansen werden weer gemist. Als de bal niet naast of over ging had de keeper van Stedoco de bal wel. En af en toe was er een gevaarlijke uitval van Stedoco. Maar dat speelde ze steeds heel erg zwak uit. En uit een goede aanval scoorde Sebastiaan met zijn hoofd. Na de 1-2 stortte Stedoco een beetje in. Ze kregen wel wat kleine kansen uit voorzetten maar conditioneel was het niet meer zoveel. Op deze manier ging Everstein er overheen na een prachtige vrije trap van Harry staat Everstein met 1-3 voor en de punten zijn veilig. Zo voetbalden Everstein ook heel erg zakelijk en goed. En in de slotfase van de wedstrijd maak Frank de bal schitterend af met een volley. Everstein wint van Stedoco met 1-4. Het is jammer dat Stedoco zo laag staat op de ranglijst want Everstein had er echt een kluif aan. Everstein heeft nog steeds de maximale scoren 10 wedstrijden gespeeld 30 punten. En dat is heel erg knap. Als mensen van buiten af de uitslagen zien van Everstein 2. Denken ze allemaal die zitten in een coca cola competitie. Maar dat is helemaal niet waar er zitten best wel aardige tegenstanders bij. Het is een verdienste van Everstein 2 dat het bovenaan staat. Over 2 weken staat lekvogels te wachten. Dat is echt geen makkie!