L.R.C. vv MD1

Meisjes D-Pupillen (voorjaar), MD1, 1e klasse Poule 3

22 januari 2011 9:15

Everstein MD1- LRC MD1 2-6   22 januari 2011
He he, zaterdag eindelijk weer eens een competitiewedstrijd. De laatste keer was 20 november! Er waren geen afmeldingen en met 4 reservespelers was het wat puzzelen met de opstelling. Manon begon in het doel en Vera en Sanne wisselden van plaats. Sanne speelde daardoor in de verdediging en deed dat prima. Ook nadat Myrthe geblesseerd uitviel hield ze zich goed staande. De meiden hadden er zichtbaar zin in en begonnen de wedstrijd voortvarend. De 1e 10 minuten waren duidelijk voor Everstein. Zo stuurden Vera en Doris een aantal keren Alidtcha prima op snelheid weg en het wachten was eigenlijk tot Everstein zou scoren. Maar het liep helaas anders, na 10 minuten kantelde de wedstrijd. Everstein liep steeds verder achteruit en riep de problemen over zich af. Ineens was daar een penalty voor LRC, deze werd echter uitstekend gestopt door Manon die sowieso prima stond te keepen, steeds goed naar de bal bleef kijken en op tijd haar doel uitkwam. Toch scoorde LRC de 0-1 en dat was gezien het wedstrijdbeeld logisch, gelukkig wisten we tot de rust de stand vast te houden.
Na rust kon Myrthe gelukig weer spelen, Tara nam de plaats in het doel over van Manon die last had van bijna bevroren vingers. LRC scoorde al snel 0-2, daarna kreeg Everstein een opleving. Eerst knalde Alidtcha de 1-2 binnen, bijna direct daarna scoorde Lianne 2-2. Zou het dan toch...? Nee, toch niet want daarna verviel Everstein in hetzelfde spel als voor rust. We liepen achteruit, waren niet fel genoeg, de bal werd blind naar voren getrapt waardoor we telkens balverlies leden en het LRC erg makkelijk maakten. LRC liep uiteindelijk uit naar 2-6. Voor Tara was er op doel geen houden aan.
Tja, wat was er aan de hand? Was het de kou? Het vroege tijdstip in combinatie met de finale van The Voice de avond ervoor? Te lang niet gespeeld? Teveel wissels? In ieder geval ontbrak het aan overtuiging. Volgende keer zullen we aantonen dat we veel beter kunnen voetballen dan we deze keer hebben laten zien!