Meisjes D-Pupillen (voorjaar), MD1, 1e klasse Poule 3

25 april 2011 10:45

Kerkhof, M.C.M. van de

Everstein MD1 2-1 - Vuren MD1 5-2         25-4 2011
Op 2e paasdag speelden we voor de 3e keer dit seizoen tegen Vuren, uit 2x verloren (7-2 en 2-1), thuis gewonnen met 3-1. Alhoewel we Vuren niet meer van de 2e plek konden verdringen waren we gebrand op sportieve revanche, al was het maar omdat de 7-2 onze slechtste wedstrijd van het seizoen was. Omdat Megan en Manon ontbraken en Tara op doel stond speelde Sanne voor de gelegenheid voorin naast Lianne, June en Anneke. De 2e helft speelde Charlotte voorin. Everstein ging voortvarend van start, waar we in het begin van de wedstrijd het initiatief nog wel eens te veel aan de tegenstander laten zaten we dit keer gelijk goed in de wedstrijd en leidde dit tot een aantal kansen waarbij de echte overtuiging om te scoren nog een beetje ontbrak. Na 10 minuten kantelde de wedstrijd, Vuren scoorde uit een tegenaanval en daarna lukte het ons niet goed om de bal bij het eigen strafschopgebied weg te krijgen. Daarbij hadden we last van een oude "kwaal", in plaats van het Vuren lastig te maken wachten we te veel af. Vuren scoorde 0-2, daarna ging de knop om en hoe! Vuren werd stevig onder druk gezet en kwam niet meer aan voetballen toe. Eerst scoorde Lianne uit wederom een fraaie voorzet van Demi, daarna kon Demi na een schot van Lianne op de paal zelf binnen schieten: 2-2! Nog voor rust wist Lianne zelfs de 3-2 te scoren, uitstekend! In de rust aangegeven het Vuren vooral lastig te blijven maken, niet verslappen maar er vol voor blijven gaan. En dat gebeurde ook, voor de vele aanwezige supporters was het een genot om naar te kijken. Nadat Charlotte prima doorzette en de bal uitstekend op de vrijstaande Vera speelde werd het 4-2 en Lianne scoorde daarna nog de 5-2. Everstein zat er bovenop, er werd prima samengespeeld en telkens de vrije man (vrouw) gezocht. Het ontbreekt ons wel eens aan overtuiging, we kunnen beter voetballen dat we soms laten zien maar als die overtuiging er wel is kunnen we het iedere tegenstander lastig maken. Deze wedstrijd was het bewijs! In 1 wedstrijd werd heel goed zichtbaar welke stappen dit team het afgelopen seizoen heeft gezet, zowel individueel als als team. Deze laatste wedstrijd van de competitie was dan ook wat mij betreft de beste wedstrijd van het seizoen. Echt super klasse meiden!!

Daarmee is aan de competitie een einde gekomen, maar aan het seizoen nog niet: Op 4 mei is de jeugdfundag, 14 mei spelen we vriendschappelijk tegen Asperen. Dan op 21 mei ladiesday bij Everstein, 28 mei toernooi bij JSV Nieuwegein en er wordt waarschijnlijk ook nog een vriendinnendag(avond) georganiseerd. Het seizoen sluiten we dan op 4 juni af met de familiedag, maar daarvoor is nog de "moeders tegen meiden-wedstrijd", ik hoor dat er al moeders in training zijn dus dat beloofd wat. Datum horen jullie nog.