Na een wat rommelige voorbereiding op het seizoen, waarbij zowel een geplande oefenwedstrijd als

de bekerwedstrijden in het water vielen begon onze D1 met de competitie.

Desondanks kende Everstein D1 een sterke competitiestart.

Uit bij Stedoco D1 werd een 9-2 overwinning behaald.

Met onze nieuweling Daan Visser (welkom Daan) en Pieter van Hazendonk op de bank begon

Everstein aan de wedstrijd.

Aangezien het de eerste wedstrijd van dit seizoen was moest er nog even gepuzzeld worden aan de

opstelling.

Uiteindelijk toverde leider Piet de volgende beginopstelling uit de hoed:

Op doel onze rots in de branding Kelvin (tevens ook aanvoerder), de achterhoede van links naar

rechts Jordy, Michiel, Tim en Justin, op het middenveld op links Geerd (was nog niet goed wakker van

gisteravond), op rechts Jeffry en in het centrum Anne Jan.

De voorhoede bestond uit Djimmy (links), Klaas (midden) en Isar (rechts).

Everstein ging voortvarend van start en stond na 2 minuten al op een 0-1 voorsprong.

Op een hoge voorzet vanaf rechts door Jeffry verkeek de Stedoco-keeper zich waardoor pardoes

de bal in de verste hoek van het doel verdween.

Hierna ging het duel even gelijk op tot dat Klaas en Isar in resp. de 10e en 11e minuut de voorsprong

uitbouwden naar 0-3. Hierna probeerde Stedoco het tij te keren echter Everstein gaf hier hiertoe

geen kans door enerzijds goed verdedigingswerk en anderzijds vlot combinatievoetbal van ons

middenveld en onze aanvallers.

Vanaf de 20e minuut tot aan de rust werd Stedoco overspeeld. Door treffers van Klaas (2x), Isar (2x)

en Anne Jan werd een 0-8 ruststand bereikt.

Na de rust had Everstein de stevige wind tegen. Michiel had de plaats als laatste man overgenomen

van Tim, Jordy werd voorstopper en Daan kwam op de linksbackplaats.

Stedoco kwam getergd uit de kleedkamer wat al snel resulteerde in een treffer 1-8. Kort daarop

kreeg Stedoco een strafschop toegewezen vanwege een vermeende handsbal.

Kelvin stond echter zijn mannetje en keerde de strafschop knap.

Enige minuten later was het toch weer raak voor de mannen uit Hoornaar en werd het 2-8.

Hierop wijzigden leider Piet en trainer Lourens de opstelling en poseerden Anne Jan als laatste man, Jordy ging

weer naar zijn vertrouwde linksback-positie en Daan kwam centraal op het middenveld.

Dankzij deze wijziging stond het team weer beter en werd het gevaar van Stedoco een stuk minder.

In het restant van het duel waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd.

Dankzij een geweldige inzet van alle Everstein-spelers werd er geen tegentreffer meer toegestaan.

In de 15e minuut van de 2e helft scoorde Isar na een prachtige solo nog wel de 2-9.

Omdat er verder niet meer werd gescoord was dit de eindstand.

Na een uitmuntende 1e helft en een ruim voldoende 2e helft stapten de leiders Piet en Huib alsmede

trainer Lourens zeer tevreden van het veld af.

Een compliment voor alle jongens vanwege hun enorme inzet met soms fantastische combinatievoetbal.

Met vertrouwen op naar de volgende wedstrijd thuis tegen LRC D2.