L.R.C. vv D2

Seizoen 2008 - 2009, D1 (najaar)

13 september 2008 9:15

Verslag Everstein D1 – LRC D2 d.d. 13 september 2008

Na een flitsende competitiestart van Everstein D1 tegen Stedoco D1, uitslag 9-2 in het voordeel van Everstein, stond
deze zaterdag een thuiswedstrijd tegen LRC D2 op het programma.
Vooraf rekende we op een zware wedstrijd want ook LRC D2 was voortvarend aan de competitie begonnen met
een 10-0 overwinning op Heukelum D1.
Everstein D1 begon de wedstrijd met Kelvin op het doel, achterin Jordy, Tim, Michiel en Justin, op het middenveld
Daan, Anne Jan en Jeffry en voorin Djimmy, Klaas en Isar. De bank was deze keer volledig bezet met Geert, Steven
en Pieter.
Everstein begon bijzonder fel en geconcentreerd aan de wedstrijd.
LRC werd direct onder druk gezet en eigenlijk overrompeld in de eerste 15 minuten.
Met prachtig aanvalsspel werd al na 5 minuten de 1-0 voorsprong bereikt door een doelpunt van Anne Jan.
Nauwelijks van de schrik bekomen kwam LRC al direct na de aftrap op een 2-0 achterstand door een prachtig
doelpunt van Isar.
Dat LRC even helemaal de weg kwijt was bleek na de aftrap na de 2-0,  want direct veroverde Everstein de
bal en tekende Anne Jan voor de 3-0 voorsprong.
Hierna hervond LRC zich een beetje, echter het was Everstein die de overheersende ploeg bleef.
Na ca 12 minuten was het wederom Anne Jan, de uitblinker op deze zaterdag, die de 4-0 scoorde.
Hierna ging het spel gelijk op waarbij Everstein verdedigend goed zijn mannetje stond.
In de 20e minuut was het wederom Anne Jan die scoorde na een prachtige aanval van Everstein, 5-0.
Hierna raakte de eversteiners wat vermoeid en kon LRC wat meer in de aanval gaan.
Met nog 1 minuut te spelen werd een schot van LRC niet helemaal goed verwerkt door Kelvin en werd de
eerste helft besloten met een 5-1 voorsprong.
Na de rust kwam LRC getergd uit de kleedkamer en zette Everstein onder druk.
Het flitsende aanvalsspel was bij Everstein verdwenen. Het middenveld en de verdediging van
Everstein moesten wat meer aan de bak, dit werd met veel inzet gedaan.
Ondanks dat LRC wat sterker was deze helft en behoorlijk wat kansjes kreeg hield Everstein de nul.
Ook Everstein scoorde niet meer zodat de eindstand bepaald werd op 5-1.
De leiders Huib en Piet alsmede de trainers Laurens en Koen konden tevreden het veld afstappen.
Met name het spel in de eerste helft waarbij LRC bij vlagen van de mat werd gespeeld gaf veel
genoegdoening. Een compliment voor het hele team.
Op naar onze volgende wedstrijd waar een derby te wachten staat tegen HSSC’61 D1.