Sc Everstein MO13-1

Meisjes D-Pupillen (voorjaar), MD1, 1e klasse Poule 3

26 februari 2011 9:15

Arkel MD1 - Everstein MD1 1-5
Alweer 5 weken geleden speelden wij onze 1e wedstrijd van de 2e competitiehelft, dat was tot nu toe ook de laatste doordat we met weinig teams in een poule zitten en ook het weer niet mee speelde. Maar zaterdag konden we eindelijk weer "de wei" in. In de auto op de heenweg hoorde ik al dat de meiden er zin in hadden, en zo hoort het ook! De meiden kregen 2 opdrachten mee: 1. Fel spelen / niet afwachten. 2. De bal niet blind naar voren spelen maar naar een medespeler. Hoewel het er op leek dat we weer wat moesten wennen aan de ruimte op het veld (kluitjesvoetbal!) ging Everstein prima van start. Manon stond op doel en kreeg in 1e helft welgeteld 1 (!) bal. Everstein bepaalde de wedstrijd maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit nog niet, het laatste zetje ontbrak steeds. Maar daar was dan eindelijk het moment dat Lianne door Vera diep werd gestuurd en op de keeper afstormde met een tegenspeler aan haar zijde, die schoot net iets eerder dan Lianne maar wel in eigen doel. Dikverdiende 1-0 dus. In de rust aan gegeven dat het prima ging maar het wel fijn zou zijn als we er zelf ook een paar zouden scoren :-)).
Dat gebeurde ook. Eerst scoorde Lianne 2-0. Daarna moesten we na een uittrap van Manon een tegentreffer incasseren. Maar Everstein liet zich niet van de wijs brengen, eerst poeierde Vera de 3-1 binnen en daarna scoorde Lianne de 4-1. Bij Megan is het meestal alles of niets. Net toen we dachten dat het deze keer niets was, kreeg ze het 5 minuten voor tijd alsnog op haar heupen. Uit een snelle aanval scoorde ze 5-1 en daarna was ze nog een aantal keren gevaarlijk. Eindstand 5-1 voor Everstein, klasse meiden! Anneke en June maakten hun debuut in MD1, beiden speelden een kwartier mee en dat ging prima. Anneke was zelfs nog dicht bij een doelpunt maar kreeg haar voet net niet goed tegen de bal. Hoe dan ook, prima gedaan.

Graag wil ik jullie nog attent maken op het voetbalkamp, zie ook de nieuwsbrief van het bestuur. Ik heb vorig jaar een dag mee geholpen en het dus van dichtbij mee gemaakt, echt een aanrader!