17'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

19 maart 2011 15:00

Drunen, A.H. van

De wedstrijdinfo, voorafgaande aan de confrontatie tussen Everstein en Altena van hedenmiddag, gaf aan: er zijn van die dagen en vandaag is zo’n dag! En het werd een dag, dat kunnen de vele toeschouwers beamen. En om maar eens met de bezoekende partij te beginnen: er is dit seizoen nog geen ploeg geweest, die het Everstein thuis zo moeilijk heeft gemaakt! Speelde Altena dan zo goed? Simpel antwoord is: nee, maar de enorme inzet, beleving en het uitbuiten van fysieke kracht (in positieve zin) maakten het de koploper tot ver in de negentigste minuut uitermate lastig. Maar naarmate de tweede helft vorderde ebden ook de krachten weg bij de meeste Nieuwendijkers. En omdat een paar spelers van de thuisclub toen juist hun betere (verdedigende) spelmomenten kenden gaf Everstein geen krimp en konden aan het eind van de rit wederom drie uiterst belangrijke punten worden bijgeschreven.

Er was door meerderen al wekenlang reikhalzend uitgekeken naar deze confrontatie. Over en weer is er altijd het weerzien met bekenden en men wil eigenlijk niet van elkaar verliezen, een gezonde rivaliteit dus. Everstein onderkende de belangen van deze ontmoeting: winst zou een eerste klein stapje kunnen zijn naar iets moois?! Het was dan ook een tegenvaller dat, naast de afwezigheid van Mark den Hertog, ook aanvoerder André nog niet kon beginnen aan deze klus, ondanks zijn harde werken om nu zijn rentree te kunnen maken. Er moest door coach Arjo en trainer Dennis wat geschoven worden, maar men kwam tot de volgende beginopstelling: Bas (doelman en aanvoerder), de verdedigers Ronald W (op de plaats van Mark), Dennis H, Peter en Ronald M, een middenveld met Dennis S, Geert, Ruben en Sander, terwijl Guillermo en Frank de aanval vormden. Op de bank zochten, naast André, Thimo, Erik en Arjo hun plaats. De vlag was wederom in vertrouwde handen bij Harold en scheidsrechter Klerx verving de aangestelde heer van Drunen. De weersomstandigheden waren ideaal (heerlijk zonnetje, ruim tien graden en vrijwel geen wind) en het veld redelijk tot goed bespeelbaar.

Door de verschuivingen was het even wennen voor Everstein in de beginfase. Toch was de eerste mogelijkheid na ruim zes minuten voor de thuisclub. Sander speelde op links zijn man uit en leverde een prima voorzet af. De bal werd met het hoofd uitverdedigd, recht voor de voeten van Geert, wiens volley echter over de lat zeilde. Twee minuten later pakte Dennis H het eerste geel van arbiter Klerx wegen het ten val brengen van de tegenstander. Het proces van wennen werd de thuisclub twee minuten later bijna fataal. Een Altena spits mocht dwars door het centrum (waar Peter en Dennis de gelederen nog niet hadden gesloten) opstomen naar Bas. Gelukkig treuzelde hij net te lang en kon Ronald M op het laatste moment, middels een sliding nog redding brengen.

Net op het kwartier volgde weer een kans voor de thuisclub, doch de inzet kwam echter van een Nieuwendijkse verdediger, die de bal hard richting eigen doel speelde. De keeper kon met een uiterste inspanning erger voorkomen. Even later een ingooi van Peter, welke door Geert met het hoofd werd verlengd. Frank kon de bal met zijn ingezette sliding niet in het doel werken. Het bleek echter uitstel van executie. Halfweg het eerste bedrijf kreeg Everstein een vrije trap vanaf de linkerkant te nemen door Ruben. Die zag Geert bewegen en plaatste de bal exact op het hoofd van de veel scorende middenvelder. De kopstoot was ook de doelman van Altena te machtig: 1-0

De bezoekers gingen echter niet bij de pakken neer zitten en er volgde ook een korte fase, waarin de thuisclub te slap speelde. Eerst verdween een kopballetje in de handen van Bas, even later kopte de opgekomen centrale verdediger net naast het Everstein doel uit een corner.

Daarna was het weer de beurt aan de gastheren. Dennis S mocht vanaf rechts ver komen en speelde de bal in het strafschopgebied. Sander schrok echter zo van de miscommunicatie tussen de doelman en verdediger van Altena, dat hij de bal over de achterlijn liep. Enkele minuten later incasseerde Ronald M het tweede geel, ditmaal na een domme actie. De laatste minuten van de eerste helft kregen beide teams nog een mogelijkheid. Ronald M kopte eerst naast uit een corner van Sander, even later werd aan de overzijde de bal eveneens naast gekopt vanuit een corner.

Na de rust een schrikreactie van het thuispubliek. Dennis S keerde, in verband met een hamstring, niet meer terug en werd vervangen door André. En, zoals gezegd, er volgde een ware belegering van de Everstein defensie door alles was Altena was. Het duurde echter toch tien minuten alvorens een eerste schot huizenhoog over het doel van Bas verdween. Even later moesten de billen weer flink samengeknepen worden toen Richard de Laat een actie inzette, gevolgd door een schot dat op de lat uiteen spatte, boven een verbaasde Bas. Nog eens twee minuten later leek de gelijkmaker dan toch te vallen. Een snelle aanval over rechts, waarbij Peter aan de verkeerde kant dekte, bracht de Altena spits wederom in scoringspositie. Gelukkig voor Everstein wachtte ook deze te lang, waardoor nog net redding gebracht kon worden.

Het eerste kwartier kwamen we nog ongeschonden door. Everstein kon niet onder de druk weg komen en Altena ging steeds op zoek naar het doel van Bas. Erik kwam voor broer Sander en even later kopte Altena weer eens recht in de handen van Bas uit een corner. Langzamerhand begonnen nu ook de krachten bij de gasten op te raken en van beide partijen werden vele blessurebehandelingen toegestaan door arbiter Klerx. En zomaar plotseling, een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen. Vanuit een lange inworp van Peter werd Geert, naar de mening van de heer Klerx, naar beneden getrokken door de doelman van Altena. Geel voor de keeper en Everstein een strafschop. Bij afwezigheid van Dennis S nam Ruben plaats achter de bal. De inzet werd, tot ontzetting van het thuispubliek, gekeerd door de Altena doelman. Resultaat: nog een kwartier bibberen bij de aanvallen van Altena. Maar, nogmaals gezegd, in deze fase kregen de verdedigers van de thuisclub meer grip (vooral in de lucht) op de bezoekers. Vijf minuten voor tijd kwam Thimo nog voor Frank, alvorens Guillermo de strijd, naar het leek, op slot ging gooien. Moederziel alleen mocht hij op de doelman af, maar de bal verdween 10 cm langs de verkeerde kant van de paal. Hierdoor bleef Altena geloven in een beter resultaat en werden er nog eens drie vrije trappen in het strafschopgebied van Everstein gepompt. Maar de roodwitten bleven nu heersen en gaven geen kansen meer weg. Invaller André overkwam in een paar minuten tijd, wat je niet moet laten gebeuren: twee keer geel voor kleine vergrijpjes is ook rood en Everstein speelde de laatste toegevoegde minuten met tien man.

De vreugde na het affluiten van arbiter Klerx was uiteraard groot. “Het gaat in wedstrijden als vandaag alleen om de punten en je mag alleen maar erg blij zijn dat het zo is afgelopen”, reageerde coach Arjo, direct na de match. “Voetbaltechnisch stelde het – vaak van beide partijen – niet veel voor, maar de inzet en het knokken voor elke meter leidde alsnog tot de zege”, was het vervolg. “Zelden zal duidelijker geweest zijn dat de punten aan de Dijk moesten blijven en met een beetje geluk zijn het er ook drie geworden”. De resultaten op de andere velden en de winst van ons tweede (kampioenschap komt met rassé schreden dichterbij) zorgden voor nog meer blijdschap op de roodwitte gezichten en de trouwe aanhang dronk er nog eentje op.

De wedstrijd (topper) tegen Altena werd niet wat we ervan verwachtten, maar de uitslag is perfect. Everstein is de trotse koploper in de tweede f en natuurlijk weten de “mannen” dat het volgende week bij Meerkerk weer een tandje beter zal moeten. De ploeg rekent op veel steun om eindelijk tegen Meerkerk eens tot een positief resultaat te komen. Hopelijk valt de blessure van Dennis S mee, is Mark weer terug en kunnen we vol goede moed aan deze klus beginnen. Dus trouwe aanhang en supporters: volgende week 14.30 uur, afspraak in Meerkerk. Mannen, proficiat, geniet er een paar dagen van en dan: vol gas naar Meerkerk!