Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

9 april 2011 14:30

Scheidsrechter

Beijsterveld, H. van

Het motortje van Sliedrecht beschikte vanmiddag over net voldoende benzine om de wedstrijd tegen koploper Everstein met 2-1 te winnen. De gasten klopten een gedeelte van de tweede helft nadrukkelijk op de wit-blauwe deur, maar het was allemaal niet overtuigend genoeg om alsnog een gelijkspel af te dwingen. En dat was ook niet de verhouding van dit duel geweest. Vooraf al hadden we Sliedrecht hoog ingeschat en, met name in het eerste bedrijf, liet de thuisclub zien uit het goede hout gesneden te zijn. De eerste nederlaag voor Everstein sinds lange tijd was dan ook verdiend, al was het achteraf nog wel zuur! “We scoren vandaag drie keer, maar verliezen de wedstrijd wel met 2-1”, zo concludeerde coach Arjo achteraf en daar was weinig tegen in te brengen.

Het was prachtig weer in Sliedrecht, het tweede elftal van de thuisclub was net kampioen geworden in de eerste klasse (proficiat heren) en Everstein reisde vrijwel compleet af naar het Baggerdorp. Alleen Frank had een blessure opgelopen tijdens zijn werk, waardoor Max Broekhof werd toegevoegd aan de selectie. De technische staf stuurde de volgende elf namen het veld in: doelman Bas, verdedigers Mark, Dennis H, Peter en Ronald M, een middenveld met Geert, Ruben, Ronald W en Dennis S, terwijl André en Guillermo voor de aanval zorgden. Wisselspelers waren vanmiddag Sander, Erik, Vincent, Max en Arjo. Het geheel stond, op een hard en hobbelig veld, onder leiding van arbiter van Beijsterveld uit Dongen en hij werd, namens Everstein, geassisteerd door Harold.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisclub zien dat het stellig van plan was een goede beurt te maken tegen de koploper. En uitgerekend vandaag hadden sommige spelers bij Everstein niet hetgeen ze normaal kunnen brengen. Wellicht is respect voor de tegenstander wel goed, maar ontzag moet het zeker niet zijn. Toch leek het in de duels in het eerste bedrijf wel op. De thuisclub was scherper, meer agressief en al in de tweede minuut had men op voorsprong moeten komen. Een één-tweetje, dwars door het “slapende” Everstein centrum bracht de spits oog en oog met Bas. De doelpoging werd lang uitgesteld, waardoor Bas alsnog redding kon brengen. Binnen het kwartier werd de sluitpost nog twee keer op de proef gesteld, in beide gevallen bleef hij de situatie meester. Vooral de tweede redding, nadat Peter foutief was uitgestapt en de rechtsbuiten van Sliedrecht ongehinderd kon opstomen, was knap. Even later knalde Sliedrecht ook nog eens net over de kruising, ofwel: het eerste kwartier waren de gastheren oppermachtig.

Pas na een kleine twintig minuten mocht Everstein iets terugdoen. Een combinatie tussen André en Geert leidde tot een doelpoging van laatstgenoemde, maar nu redde de Sliedrecht doelman. De bal werd recht in zijn handen geschoten.

Op het half uur leek Everstein “sneaky” op voorsprong te komen. Een lange bal van achteruit zou wel opgevangen worden door de keeper, zo dacht men bij Sliedrecht. André geloofde echter in deze lange bal en ging het duel met de doelman aan. Jammer genoeg viel het leden net niet voor zijn voeten, waardoor de bal alsnog kon worden weggewerkt. Daarna was het echter weer Sliedrecht dat dreigend doorkwam over rechts. Er werd echter net teveel gekapt en gedraaid, waardoor kon worden voorkomen door middel van een corner. Maar Everstein bleef in deze fase meedoen, en hoe! Ronald W ging twee keer goed door over rechts, maar op de voorzetten, die beide keren kwamen, kwam hij telkens een teenlengte tekort.

Drie minuten voor rust scoorde de thuisclub wel, echter, de bal was (na vermeend buitenspel, dat het niet was) over de achterlijn geweest, keurig opgemerkt door assistent Harold. Daarna kwam de beste fase van Everstein voor de rust. Schitterend combinerend en telkens de juiste man vindend, kwam men tot twee uitgekiende doelpogingen. De eerste werd nog door een Sliedrecht verdediger van de lijn gehaald, de tweede inzet van Peter werd door de keeper fabuleus, met een uiterste krachtsinspanning, uit de linkerbenedenhoek getikt. De corner leverde niets op, de aanval die daarna (in blessuretijd van de eerste helft) wel degelijk, maar dan aan de andere kant. Een terugspeelbal raakte, net voordat Bas de bal naar voren wilde spelen, het beroemde “polletje”, waardoor de Everstein sluitpost finaal over de bal heen maaide. Hij probeerde nog te herstellen, maar de bal rolde tergend langzaam, via de binnenkant van de paal, in het doel: 1-0 achter op een vervelend moment, net voor rust.

Everstein verscheen na de pauze ongewijzigd in het veld, maar ook nu was het de thuisclub, die de toon zette. Mark moest een keer hard ingrijpen, wat geel tot gevolg had, gegeven door de prima leidende arbiter van Beijsterveld. Maar Everstein herpakte zich knap en vocht zich terug in de wedstrijd. In de vijftigste minuut stuurde men Guillermo weer weg over links. Die draaide nu fraai naar binnen en de bal kwam voor de voeten van Dennis S. Hij schoot schitterend in, maar de bal belandde op de lat, boven de geschrokken Sliedrecht keeper. Twee minuten later viel de ongelukkige beslissing: een Sliedrecht aanval over links kwam voor het doel en werd door een spits onbedoeld beroerd. Hierdoor kreeg Ronald M de bal zo ongelukkig op de schoen dat hij deze in eigen doel deponeerde: 2-0 en een loodzware klus om te doen.

Het laatste half uur bracht de technische staf Sander voor Mark, Max voor Peter en Vincent voor Dennis S. En het moet als groot compliment naar de ploeg: alle schroom ging overboord en vol overtuiging ging men op zoek naar een beter resultaat. En natuurlijk komen er dan ook kansen voor een ploeg als Sliedrecht, maar het tekent een koploper om niet bij de pakken neer te gaan zitten. De thuisclub moest terug en alle zeilen bijzetten om de roodwitte formatie van zich af te houden. En er kwamen kansen genoeg! Twintig minuten voor tijd nam Ruben een vrije trap en de bal kwam op het hoofd van André. De keeper wist niet hoe, maar had de bal ineens in zijn handen. Even later een schitterende aanval over recht, met Dennis H in een hoofdrol. Hij werd helemaal vrijgespeeld op rechts, maar zag dat Sander er nog beter voorstond. Tot ieders teleurstelling raakte Sander de bal veel te zacht, waardoor de keeper nog kon redden. Weer drie minuten later gaf Geert een geplaatst schot, dat net aan de verkeerde kant van de paal verdween. Maar Sliedrecht bleef uiteraard dreigend. Echter, ook de volgende kans was weer voor de bezoekers. Op zo’n twintig meter van het doel mocht Dennis H een vrije trap nemen, de bal verdween in de muur, Ruben schoot de rebound prima in, maar de keeper van Sliedrecht redde voor de zoveelste keer.

Vijf minuten voor tijd kreeg Sliedrecht wellicht nog de mooiste kans van de tweede helft. De spits werd helemaal vrij gespeeld, maar zijn inzet verdween hopeloos hoog over het doel van Bas. Op slag van tijd dan toch nog een kleine pleister op de wonde: een corner van Sander werd door Ronald M hard en hoog in het doel gekopt, 2-1. De resterende tijd probeerden de bezoekers het nog wel, maar bij het laatste fluitsignaal was de nederlaag een feit.

Op zich verdiend, tegen een goede tegenstander, maar gezien het scoreverloop en de manmoedige pogingen in de tweede helft op weg naar beter, toch nog een beetje zuur. De resultaten op de andere velden leerden echter dat de opgelopen schade minimaal was. Zo verloor direct concurrent Altena bij Wieldrecht met 2-0, waardoor de Nieuwendijkers niet dichterbij kwamen in de stand. Het goede uit deze pot (vijfentwintig minuten in de tweede helft) meenemen naar dinsdag a.s. is natuurlijk hard nodig. De mannen hebben niet veel tijd om zich te herstellen, maar met het oog op Good Luck (tweede periode) zal dit toch moeten. Bij winst van Everstein blijft men in de tweede periode ongeslagen en kan deze periode vrijwel niet meer worden verloren. Met zijn allen dus naar Raamsdonksveer, waar om half acht wordt afgetrapt. En zowel voor de trouwe aanhang als de mannen: we rekenen weer op jullie!