80'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

23 april 2011 14:30

Deurloo, A.C.

Everstein wist dat het vandaag een moeilijke confrontatie tegemoet zou gaan. Wieldrecht aan de Smitsweg in Dordrecht is voor de roodwitte formatie altijd al een struikelblok gebleken. Een gewaarschuwde ploeg geldt voor twee, zo zou het spreekwoord kunnen luiden. De mannen begrepen dit deels wel, maar mochten aan het eind van de negentig minuten (voor een groot deel tegen tien tegenstanders) blij zijn nog een puntje mee te kunnen nemen naar Everdingen.

“Het zal duidelijk zijn dat ik hierover weer niet erg te spreken ben”, zo luidde de eerste reactie van coach Arjo, direct na afloop. “Ben in de rust nogal uit mijn dak gegaan en dat leek in het begin van de tweede helft te helpen. Na de voorsprong hadden we direct door moeten drukken, maar na verloop van een kwartier zie je het weer wegebben. Waarom? Ik zou het ook niet kunnen zeggen. Compliment wel aan Wieldrecht dat bleef geloven in een beter resultaat, ook met tien man. Deze meerderheid hebben we niet goed uitgebuit. In zulke situaties moet de bal het werk doen, waardoor je het jezelf gemakkelijker kan maken. Toch kozen we te vaak voor de lange bal. En kansen: ik heb niet veel echte kansen gezien en dat kunnen we ons zelf aanrekenen. Hopelijk zijn de blessures, welke we toch hebben opgelopen, maandag genezen”, aldus een teleurgestelde maar realistische coach.

Het tweede was vrij, dus Everstein kon op volle sterkte aantreden. Alleen Peter kon niet aan de start verschijnen in verband met een blessure, de rest kon aan de moeilijke klus beginnen: in het doel Bas, verdedigers waren Mark, Dennis H, Ronald W en Ronald M, op het middenveld Dennis, Geert, Ruben en Sander, terwijl Guillermo en André weer de aanval vormden. Op de reservebank zaten dit keer Erik, Thimo, Sebastiaan, Vincent en Frank. Het weer was schitterend (wellicht te warm), het veld redelijk en om half drie trapte Everstein, met Harold als grensrechter, af onder leiding van arbiter Deurloo.

De beginfase verliep rommelig van beide kanten, weinig controle, veel verkeerde passes en vele ballen over de zijlijn. Pas na zeven minuten werd er (door de thuisclub) op doel geschoten, hoewel: geschoten was wel een heftige benaming van het rollertje in de handen van Bas. En na een kwartier was Everstein voor het eerst dreigend. Een vrije trap van Ruben, genomen vanaf de linkerkant van het veld, werd door André echter ook recht in de handen van de keeper gekopt.

Voor de drinkpauze (jawel: na precies 25 minuten in de eerste helft laste de arbiter een drinkpauze in?!) gebeurde er eigenlijk helemaal niets meer en pas na een half uur nam Ruben wederom een vrije trap vanaf de linkerflank. Ditmaal kopte de mee opgekomen Ronald M maar net over het Wieldrecht doel.

Gebeurde er dan helemaal niets? Jawel, een middenvelder van de thuisclub ging aan de zijlijn nogal opzichtig in de fout (vasthouden van Dennis H) en kreeg hiervoor geel. En alsof je het voelde aankomen: de eerste beste bal op het middenveld kreeg Ruben van dezelfde speler een beuk uitgedeeld. Arbiter Deurloo was onverbiddelijk en trok de tweede gele met daarna de rode kaart. Maar zoals zo vaak bij dit soort situaties: de ploeg in ondertal stroopt de mouwen nog eens extra op en de ploeg in meerderheid doet (uiteraard onbewust) een stapje terug. Dat was vanaf dat moment wellicht ook wat coach Arjo met de “beleving” bedoelde, na afloop van het duel. Resultaat was wel dat er tot de rust eigenlijk niets noemenswaardig meer gebeurde, de ruststand van 0-0 was dan ook logisch.

In de pauze had coach Arjo de mannen toegesproken en dat was, zeker in het begin van het tweede bedrijf, te merken. Everstein trok de registers open en liet de ene na de andere aanval los op het doel van keeper Sas van Wieldrecht. Binnen vijf minuten was de voorsprong dan ook bereikt. Een corner vanaf rechts werd door Sander genomen. De rebound kwam voor de voeten van Dennis S. Diens inzet was hard, maar eigenlijk kansloos, doch de bal werd van richting verandert door een verdediger. André reageerde alert (en als eerste) en zette zijn schoen tegen de bal, die tegen het net tot stilstand kwam: 1-0, een lekkere opsteker.

In deze fase wankelde de thuisclub. Everstein wilde meer en liefst zo snel mogelijk de zaak beslissen. Eén keer werkte de thuisclub bijna mee toen een bal werd teruggespeeld op de eigen doelman. Door het harde veld stuitte de bal bijna in het doel, nu kon de keeper met een achterwaartse kopbal nog redding brengen in de vorm van een corner. Tien minuten na de eerste goal maakte scheidsrechter Deurloo één van zijn weinige foutjes. Na een prima aanval over links werd de bal ingebracht door Geert, waarna een Wieldrecht verdediger de bal met de hand weg speelde. De scheids keek nog even en floot. Iedereen verwachtte een strafschop, maar om een duistere rede kreeg de thuisclub een vrije trap te nemen. Weer een minuut later legde Guillermo de bal voor op Sander, diens schot verdween echter ook weer recht in de handen van de doelman. De beslissing bleef dus uit en de thuisclub pakte alle energie bij elkaar om tot een beter resultaat te komen. Het komende kwartier zag je de wedstrijd dan ook kantelen. Vol overgave werden de ballen naar voren gedirigeerd, waar Everstein plotseling in de probleem(pjes) kwam. De counters, welke Everstein kon plaatsen, omdat de thuisclub steeds verder naar voren probeerde te spelen, brachten eigenlijk geen enkele kans op. En dus werd de hoop voor de thuisclub steeds groter.

Ruim een kwartier voor tijd liep het nog goed af. Ronald M raakte de bal ongelukkig en Bas wierp zich, gelukkig voor ons, voor de bal. De scheids beoordeelde dit als terugspeelbal (wellicht onder druk van de luidruchtige Wieldrecht aanhang op het terras) en de thuisclub mocht van tien meter vuren op het doel van Bas. Tot opluchting van iedereen bracht de brede muur van roodhemden redding. De rebound kwam echter voor de voeten van een Wieldrecht middenvelder. Die speelde drie mensen van Everstein uit en plaatste de bal in de rechterbovenhoek. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Bas met een reflex nog tot corner kon verwerken en een (zeker) doelpunt voorkwam.

Na de tweede drinkpauze verlieten André en Dennis (kleine blessures) het veld en werden vervangen door Vincent en Frank. Ruim tien minuten voor tijd speelde Geert zijn man uit en trok richting doel. Zijn harde schot verdween net over de lat en de keeper hoefde niet in actie te komen.

Kort daarna kwam de thuisclub toch nog (en verdiend) langszij: Mark leek de situatie meester, maar de behendige linksbuiten pakte hem de bal af. Dennis H kon nog ingrijpen ten koste van een corner. Deze werd strak voorgebracht en onverbiddelijk hard in het net gekopt: 1-1. Nu wankelde Everstein even, maar ook de spelers van Wieldrecht hadden veel gegeven. Behoudens wat vrije trappen en een schot in de muur (uit een van deze vrije trappen) kwamen ook de gastheren niet meer. Sander incasseerde nog geel en de bezoekers konden verder geen vuist meer maken. Daar veranderde ook Sebastiaan niets meer aan, hij kwam nog in het veld voor Ruben (ook een blessure). Na twee minuten blessuretijd, waaraan beide ploegen geen behoefte meer hadden, floot de leidsman af en remiseerden Wieldrecht en Everstein in 1-1.

Door dit resultaat wordt de druk op de mannen wel opgevoerd. Het lijkt er sterk op dat Almkerk de grootste tegenstrever gaat worden voor Everstein. Deze ploeg won met 0-3 bij Drechtstreek en staat nu op drie punten. Om Sliedrecht en Drechtsteek definitief achter te laten en de confrontatie met Almkerk (Koninginnendag 17.00 uur in Almkerk) enigszins gerust tegemoet te treden is er voor Paasmaandag maar één resultaat heilig: winnen!! Dat moet dan wel gebeuren tegen WNC uit Waardenburg, dat zich sterk maakt voor de derde periode. De wedstrijd van tweede Paasdag is echter voor de tweede periode. Hier heeft de thuisclub nog één punt nodig om deze titel op haar naam te schrijven. De mannen weten dat een puntendeling eigenlijk niet voldoende is. Het lijkt dus een kwestie van “wonden likken” (ik bedoel hier letterlijk de blessures snel laten genezen) en drie punten aan de Lekdijk houden, maandag a.s.

We rekenen weer op veel publiek en wees de mannen tijdens deze lastige en moeilijke laatste wedstrijden tot steun. Ze verdienen het, dat is zeker, ook na vanmiddag!!