Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

7 mei 2011 14:30

Scheidsrechter

Mellendijk, J.H.T.

De “kamikaze”actie van de doelman van Good Luck besliste uiteindelijk het duel tussen Everstein (dat tot dan toe veelvuldig balbezit had, maar daar niet veel mee wist te doen) en Good Luck (dat door de 0-0 stand steeds meer geloof kreeg in een goede afloop). De doelman kreeg direct rood van arbiter Mellendijk en Geert pegelde de vrije trap werkelijk schitterend in de verre hoek, waardoor de ban werd gebroken. Resultaat: Everstein kan volgende week bij winst of gelijkspel bij WNC in Waardenburg alsnog kampioen worden en Good Luck kan zich opmaken voor de strijd tegen Sleeuwijk, volgende week in Raamdonksveer, om directe degradatie uit te stellen.

En als we het toch over Waardenburg hebben: uw verslaggever wenst alle dames en begeleiding van harte proficiat met het bij WNC behaalde kampioenschap. Ik heb jullie wedstrijd gezien en wat mij betreft mag dit de voorbode zijn voor volgende week.

De mannen hadden het, ondanks een groot veldoverwicht, moeilijk met deze taaie Brabantse tegenstander. Omdat Dennis H geschorst was (geel, is volgende week weer van de partij) en André (in verband met zijn blessure) geen hele wedstrijd aankon, startte de volgende elf voor deze belangrijke confrontatie: doelman Bas, de verdedigers Mark, Ronald W, Ronald M en Vincent, op het middenveld Geert, Ruben, Dennis S en Sander, terwijl Guillermo en Peter het in de frontlinie mochten proberen. Wisselspelers waren Erik, André, Frank, Sebastiaan en Simon, arbiter van dienst de heer Mellendijk, namens Everstein wederom geassisteerd door Harold.

Het weer was in één woord schitterend, zeker voor de talrijke toeschouwers, weer in grote getale naar de Lekdijk gekomen. Volop zon, een lekker windje en temperaturen achter in de twintig graden. Het veld wordt uiteraard alleen maar harder en de ballen stuiteren soms vervaarlijk weg, maar daar hebben beide partijen last van.

Na de nederlaag (en de bijbehorende teleurstelling) van vorige week bij Almkerk lag er nog best een stuk spanning bij de mannen. Dit onderkende ook coach Arjo (weer terug op de bank) en hij probeerde door simpele afspraken rust te brengen bij de ploeg. In het begin liep dat echter voor geen meter. Good Luck liet de bedoelingen van hedenmiddag direct zijn: veel mensen achter de bal, laat Everstein maar komen en zelf hopen op een sporadische counter. Wat de bezoekers betreft zijn we dan ook snel klaar voor de eerste helft: de klok wees al vierenveertig minuten aan, alvorens een eerste kopbal werd losgelaten op Bas, na een voorzet vanaf de linkerkant. Zoals zo vaak bleef de interim aanvoerder de situatie gemakkelijk meester.

En Everstein wilde wel, maar kon niet echt in het spel komen. Peter en Guillermo speelden samen veelal voorin op één lijn, waardoor ook vaak de vlag voor buitenspel omhoog ging. Er waren in de eerste helft ook niet echt veel doelrijpe kansen te noteren. In de vijfde minuut mocht Dennis S een rebound ontvangen van Good Luck, maar de inzet was te zacht om de goede doelman van de bezoekers in problemen te brengen. Voor een eerstvolgende mogelijkheid moeten we dan ook weer tien minuten wachten. Een vrije trap van Peter vanaf links werd door Dennis S en Geert net gemist, waardoor de keeper ook in één keer als aan de grond genageld stond, gelukkig voor hem verdween de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later verzond Dennis S een pass op de in de diepte vertrekkende Mark. Zijn voorzet kwam bij Peter, wiens geplaatste inzet beter lot had verdiend. Omdat de inzet nu te zacht was kon de keeper nog redding brengen.

Veel viel er daarna niet meer te beleven in het eerste bedrijf. Zeker was dat de “platte kar” met de dames luidruchtig de dijk afdaalde aan het eind van de eerste helft. Het kansje van Good Luck hebben we al beschreven, over de rest kunnen we duidelijk zijn: de wil was er zeker, het schortte duidelijk aan de uitvoering.

Na de pauze verscheen Everstein ongewijzigd aan de start. “We hebben in de rust onze gemaakte afspraken nog maar eens doorgenomen”, aldus coach Arjo na afloop van het duel, “daardoor ging het de tweede helft, behoudens de eerste paar minuten, wat gemakkelijker”.

En dat bleek te werken, want na zo’n acht minuten in de tweede omloop demarreerde Dennis S over recht en trok de bal strak en over de grond voor, voordat onze spitsen konden toeslaan redde een Good Luck verdediger middels een corner. Uit deze corner vanaf rechts kopte Ruben maar net over het vijandelijk doel. Maar de toon was gezet, nu zag je een ploeg die streed voor het resultaat. Na een kwartier stak Geert van de linkerkant naar binnen, maar daarna moest hij met rechts afwerken. De schuiver werd nu een gemakkelijke prooi voor de doelman.

Een paar minuten later kwam André in de ploeg voor Mark om aanvallend nog meer te brengen. En dat werkte: binnen twee minuten geloofde André als enige in een lange bal. Met succes, hij was net iets eerder bij de bal dan de doelman, die daarna de reeds genoemde “kamikaze” trap gebruikte om in te grijpen. Rood voor de doelman en de vrije trap heerlijk door Geert in de verre hoek geknald: 1-0 en wat een bevrijding voor alle Eversteiners.

Dennis S verrekte net daarna zijn beroemde hamstring en liet zich direct vervangen door Frank. Sander maakte even later ook nog plaats voor broer Erik en Everstein draaide de bezoekers de bankschroef nog eens flink aan. Dit was verreweg de beste fase van vandaag. In een tijdsbestek van een kwartier speelde men zes echte doelrijpe kansen uit, waarvan er geen eentje werd benut, hoe mooi de kansen ook waren. Verkeerde keuzes en zelfs met drie man voor de keeper nog geen goal, het zorgde ervoor dat Good Luck vooralsnog bleef leven. Maar als ik u vertel dat pas drie minuten voor het einde de enige doelpoging in de tweede helft tot stand kwam, dan begrijpt u hoe moeilijk Good Luck het heeft gehad vanmiddag. Het schuivertje werd overigens fraai gepakt door Bas.

Slotakkoord was de verdubbeling van de score: Guillermo nam een vrije trap op links snel en Geert stoomde op links op, speelde een verdediger uit en legde daarna de bal panklaar op het hoofd van André, de invaller doelman was kansloos: 2-0 en een applaus van de trouwe aanhang en overige supporters langs de lijn. Met zijn goals en assist was de Everstein middenvelder vanmiddag dus weer van grote waarde voor de ploeg.

Resultaat op de andere velden: Almkerk won dik van SVW en blijft ons dus op drie punten volgen. WNC verloor bij Meerkerk en is daardoor gevrijwaard van een vervolg, na afloop van de competitie, want het kan geen periodekampioen meer worden (c.q. een periode overnemen). Zaterdag a.s. dus de beslissing in Waardenburg op de Korte Woerden. Het prachtige veld zal beslissen of Everstein kampioen gaat worden. Een overwinning of gelijkspel is hiervoor voldoende. Mocht er verlies volgen en Almkerk wint de laatste wedstrijd bij Noad ’32, dan volgt er een beslissingswedstrijd om uit te maken wie kampioen wordt.

Bij verlies van Everstein in deze situatie gaat men de nacompetitie in, op basis van de behaalde tweede periode. Uw verslaggever gaat er vanuit dat de mannen het zover niet willen laten komen! Er zo dichtbij zijn, dan moeten alle pijntjes naar de achtergrond en zal het collectief zegevieren. En daar treffen we coach Arjo ook het meest mee! “Kijk eens hoe bankzitters invallen, deze prestaties van Everstein zijn van het collectief, we zijn een éénheid”. En dat moet volgende week nog één keer de boodschap zijn.

Trouwe aanhang en fans, trek onze mannen met zijn allen over de streep en kom naar Waardenburg. Hopelijk kunnen we dan wat moois vieren, met zijn allen, als collectief. Ik wens alle betrokkenen een fijne week toe in de voorbereiding naar dit ultieme duel!!