65'
... (penalty)

30 juli 2011 15:00

D. de Gans

De eerste officiële wedstrijd van Everstein zit er op. Nadat vorige week al een ingelast oefenduel werd gespeeld bij FC Almere City (5-0 nederlaag) was vanmiddag v.v. Vianen met haar zaterdagafdeling te gast aan de Lekdijk om de eerste geplande oefenwedstrijd, op weg naar het nieuwe seizoen, te spelen.

Uiteraard waren (beide) ploegen nog niet compleet en ook bij Everstein ontbraken nogal wat namen. Omdat de thuisclub al binnen twee minuten op voorsprong was gekomen liepen de gasten de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Daarnaast was het klassenverschil, met name in de tweede helft, overduidelijk.

Maar gezegd dient te worden dat de bezoekers het Everstein in het eerste bedrijf niet gemakkelijk maakten. Er zijn wat spelers bij de selectie van Vianen gekomen en dat is duidelijk een verbetering. Als men voort kan borduren op hetgeen vanmiddag werd geboden, dan kan het ook voor Vianen een leuk seizoen worden.

Voor de rust scoorde de thuisclub nog twee keer en mocht André van der Veer de eerste hattrick van dit seizoen noteren. Naast de openingsgoal scoorde de Everstein aanvaller nog een velddoelpunt, nadat hij ook een strafschop had benut.

Met de nodige wissels in de rust was de thuisclub ook de tweede helft heer en meester. Het zal allemaal nog meer voetballend uitgespeeld dienen te worden, maar voor een eerste treffen was hetgeen dat werd geboden minimaal acceptabel te noemen. En dat terwijl er nog tien spelers in moeten stromen, die vanmiddag nog niet aan bod (konden) komen.

Dezelfde André maakte op fraaie wijze de vierde goal, daarna zorgde Wessel Scherpenzeel, na een evenzo fraaie aanval, de vijfde treffer. Vanaf de stip mocht Vianen daarna wat terug doen, waarna Dennis van der Steen, uit een prachtige dieptepass van Dennis Heijkamp., het slotstuk mocht verzorgen: 6-1.

Een  prima resultaat om mee te beginnen, daar is alles mee gezegd. Dinsdag a.s. komt het zondagelftal van de andere club uit Vianen, Brederodes, naar de Lekdijk. Kijken of de progressie zich kan voortzetten bij Everstein. Komende week sluiten ook de laatste selectiespelers aan en dan kan het echte werk op weg naar 3 september a.s. beginnen