Sc Everstein JO9-1

F-Pupillen (najaar), F1, 1e klasse 108

17 september 2011 9:00

Everstein F1 speelt vervelende thuisnederlaag snel van zich af......

De "mannen" van Everstein F1 hebben zaterdag goede zaken gedaan uit tegen RKTVC. Met de vervelende thuisnederlaag tegen Lekvogels nog in gedachten (3 -4 in de extra tijd van de wedstrijd) gingen ze er toch lekker fris en aanvallend tegenaan. Wellicht was het dan toch dat de toeschouwers meer last hadden van de "gestolen" punten vorige week dan onze toppers zelf.

Het weer was prima en we kregen dan ook een zeer spannende wedstrijd met enorm veel strijdlust te zien. Het is eigenlijk al de derde wedstrijd op rij die je met recht als "kraker" mag bestempelen. Alle teams zijn zeer aan elkaar gewaagd. Tot 5 minuten voor tijd in de eerste helft golfde het spel dan ook op en neer. Toen ontstond er een mooie aanval over links en kwam de bal voor het sterke linker been van Noah. Hij haalde uit en de bal verdween langs de keeper in de korte hoek 0 -1. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

De tweede helft ging in het hoge tempo verder en een volgende goal kon niet uitblijven. Een bal, vol op de slof genomen door David, was onhoudbaar voor de keeper en verdween dan ook hard in de touwen 0 - 2. Zoals zo vaak bij een voorsprong sloop er wat gemakzucht in formatie van Vos / Kooiman en was de scherpte even weg. RKTVC kwam eruit en toen stond het ineens zomaar

1 - 2. Tussendoor nog even een vervelend incident. Thomas werd onderuitgeschoffeld en kwam onzacht op het kunstgras terecht en bleef huilend liggen. Dit was in de 1e helft ook al een keer met Merlijn gebeurd. Ook nu liet de, verder overigens prima fluitende, scheidsrechter gewoon doorspelen. Een toptrainer waakt natuurlijk scherp over zijn talenten en Rainier rende het veld in en maakte de scheidrechter duidelijk dat hij hier iets anders mee om moest gaan. Als reactie werd hij van het veld gestuurd en moest hij achter het hek plaatsnemen en mocht hij het team ook niet meer coachen. Zeer gedisciplineerd "sjokte" onze trainer van het veld. Gelukkig waren er twee kundige vervangers die de coaching moeiteloos overnamen. Al snel stond het team weer als een huis en kwamen de prachtige aanvallen weer terug. Een mooie combinatie werd door Thijn prachtig afgerond 1 - 3. Alle hoop was weg bij RKTVC en Everstein speelde de wedstrijd vakkundig uit. De 3 punten waren binnen. Gefeliciteerd mannen op naar volgende week.