Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

17 september 2011 14:00

Putten, A.A. van

Lekinello Zaterdag 17 september 2011

Een week geleden hadden we in de warmte een 4 nederlaag moeten slikken tegen een tegenstander die ons liet zien hoe je het balletje rond moest laten gaan.

Hiervan geleerd en een goede kort maar krachtige speech van coach Falco leverde een goed gemotiveerd en geconcentreerd  team aan het begin van de wedstrijd om 14.00 uur op veld 3.

De eerste helft begon met Tonny v M in de basis terwijl daar een andere speler had moeten staan . (digitaal klok kijken is altijd nog lastig)

Het spel van Everstein 4 was  zoals opgedragen en door velerlei coachen binnen het team en zoekende naar steeds de vrije man werd er een leuke pot voetbal op de mat gelegd .

Verdedigend werden er weinig tot geen kansen weggegeven , echter vanuit de vele corners en vrije trappen werd Arkel 5 toch wel erg dreigend maar scoorde niet , mede door goed keepers werk van Thomas.

De keeper van Arkel 5 had snel geleerd van Thomas en pakte het ene na het andere schot, opgemerkt dat er 2 zeer goede reddingen waren op schoten van William vanaf 30 meter.  (na 3 keer schieten, werd wel gemaand niet elke keer dat hij de bal kreeg te schieten)

De rust werd bereikt met de brilscore!

Na veel denk werk van een coach die in de rust zijn plannen moest wijzigen omdat Ronnie v S bij een kopduel een spier in zijn nek verrekte en daardoor niet meer verder kon (opgemerkt dat dit een van de beste wedstrijden ooit van Ronnie was)

Na de wijzigingen in de rust werd er het eerste kwartier goed gevoetbald en ging de bal rond, dit resulteerde ook in een schitterende aanval over vele schrijven , waaruit laatste man Wilco  vanaf de  achterlijn de bal keurig terugtrok op de instuivende Christiaan K. die zijn eerste goal van het seizoen kon noteren (1-0)

Ook na de goal  kwamen er nog wat kleine kansen en na 25 min in de tweede helft was er weer eens de befaamde traptechniek te zien van Sebastiaan die vanaf de punt van de 16 de bal  snoeihard in de rechter boven hoek buiten het bereik van de boomlange keeper schoot (2 - 1)

Vanaf dat moment werden de spelers van Everstein overmoedig en vanuit een mislukte buitenspelval  kwam er een mooie lob over thomas door  de behendige rechtsbuiten die daarvoor steeds goed verdedigd werd door zowel Ralph en Jack.

Echter de  ( 2 – 1 ) was een feit.

Everstein bleef slordig spelen uit een spelsituatie waarbij er geen rugdekking was schoot de rechtsbuiten van Arkel de bal op de paal en zo kon er afgefloten worden met een  2 – 1

Na een zeer goede wedstrijd waren de eerste 3 punten op Lekinello een feit. En kon de derde helft beginnen!

Volgende week gaan we op bezoek bij Asperen!