Sc Everstein JO17-1JM

Djimmy Kreuning (vrije trap)

B-Junioren, B1, 3e klasse 7

1 oktober 2011 12:00

Vandaag stond er voor de B1 de wedstrijd tegen Lekvogels B1 op het programma. Op het prachtige complex werd er om 12,00 uur afgetrapt en bij ongeveer 24 graden was het vandaag wederom genieten en deze keer niet alleen van de warmte maar ook van de vooruitgang die de jongens hebben doorgemaakt. Iedereen weet dat wij behoorlijk zwaar zijn ingedeeld en er is nog geprobeerd om van klasse te veranderen maar helaas is dit niet gelukt dus moeten wij dit seizoen in deze klasse uit voetballen. De afgelopen weken zijn de trainers druk bezig geweest om de jongens zowel voetballend als fysiek beter te maken en vandaag was dit duidelijk zichtbaar. De eerste helft konden wij Lekvogels goed partij geven en lang waren wij de bovenliggende partij maar als het dan toch tegenzit kan dit maar beter in eerste minuut gebeuren. Een onschuldige aanval van Lekvogels werd vanaf 18 meter middels een schot prachtig in de kruising geschoten en weer stonden wij achter maar deze keer raakte de jongens hier niet van in war en gingen er vol voor en dat wekte bij Lekvogels veel irritatie op . Naar een goede aanval van Everstein werd er door Lekvogels aan de noodrem getrokken en eigenlijk volgens de regels had de speler van Lekvogels van veld gemoeten maar de scheidsrechter had dit niet in de gaten en besliste dat het bij een vrije trap voor ons werd. Achter de bal stond Djimmy en met een mooie krul verraste hij de keeper van Lekvogels en maakte de gelijkmaker die overigens zeer terecht was 1-1. Net voor rust kwamen wij toch achter want middels een steek bal kwam een speler van Lekvogels vrij voor de goal en dit buitenkansje liet hij niet onbenut en de stand werd hierdoor 2-1  wat tevens ook de ruststand was. Na de rust werd er gewisseld en al snel werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-1 maar ondanks dat werd er voor elke meter gestreden en positief met elkaar omgegaan en ook toen de teller op 5-1 stond probeerde wij te voetballen en zo kon Alex na een mooie solo deze afronden met een mooi schot en zo de stand op 5-2 brengen. Tot aan het einde van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in 5-2. Terug kijkend op de wedstrijd van vandaag kan ik alleen maar positief zijn. Er is vandaag keihard gewerkt ondanks dat het behoorlijk warm was. Jullie worden allemaal fysiek en conditioneel beter en ook voetballend lijkt het erop dat jullie stap voor stap voor uitgaan . Het lopende seizoen is door de zware indeling voor jullie best zwaar maar als jullie wekelijks progressie boeken dan ben ik van mening dat wij het de tegenstanders best moeilijk kunnen gaan maken.