84'
Erik Oskam (vrije trap)

Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

8 oktober 2011 14:30

Om 14.30 was de aftrap in het net niet zonovergoten Leerdam waar John Kraaykamp, Richard de Gans en ondergetekende een thuiswedstrijd speelden / keken. De eerste helft die door regen en zonneschijn werd afgewisseld had ook diezelfde uitwerking op het spel van Everstein 4. Omdat de verslaggever de eerste helft niet aanwezig was in verband met een ontsteking aan de luchtwegen, had hij toch tijd gezien om tijdens de tweede helft te komen kijken. De eerste helft eindigde in een 2-2 stand waarbij de eerste goal gemaakt werd door Jerry Uitman die de bal inkopte na een goede voorzet van Remko van Schaik  voorafgaand aan een mooie voetbeweging van Remko van Schaik.

De tweede goal werd gemaakt door Richard  de Gans die de bal weer eens afrondde zoals hij alleen dat kan. De 2 tegentreffers waren ook het vermelden waard. Eerst verschalkte een verdediger van Leerdam Sport de verbouwereerde Thomas met een schot van 30 meter en niet veel later vloog Thomas mede door de laagstaande zon met bal en al de goal in bij een vrije trap vanaf praktisch de achterlijn. Ondergetekende was niet de enige die last had van de luchtwegen, want Christiaan liet zich al na tien minuten vervangen met problemen aan de longen. In de rust was Christiaan ook een opvallende afwezige in de kleedkamer. Het schijnt dat hij een sigaretje aan het roken was.

De tweede helft die afgewerkt werd op een nat veld maar met het zonnetje aan de hemel was een waar voetbal spektakel en bleef tot het einde toe spannend. Erik Oskam die ruim 6 jaar niet gescoord had wist de bal vanaf een meter of 25 keurig in de linkerbenedenhoek te plaatsen, waarbij de stand 2-3 werd. Gezien het spel was dit een mooie uitslag geweest, echter daar dachten de mannen van Leerdam Sport anders over. Die konden na hartenlust aanvallen omdat er veel ruimte weggegeven werd en de zone dekking bij Everstein niet werkte. Echter Jerry Uitman kreeg een geweldige kans op de 2-4, echter wist alleen voor de keeper een slap schotje te produceren en zo bleef de stand 2-3. Nog geen minuut later mocht Jerry Uitman  weer alleen voor de keeper komen te staan, echter de geroutineerde keeper van Leerdam sport wist de bal tot corner te tikken! Ook Remko kreeg nog een dot van een kans, maar hij bekroonde zijn goede spel niet met een treffer. Toen kwam er een kwartier druk van Leerdam Sport waarbij de rechtsbuiten de bal snoeihard op de kruising boven Thomas de Jong schoot. Thomas de Jong kon daarna twee ballen ver op het trainingsveld halen en nam hier rustig de tijd voor.

Echter vanuit de zone dekking schoot een de linksbuiten vanaf een meter of 9 na 5 tellen nadenken de bal snoeihard in , Thomas de Jong redde knap, maar hij had geen antwoord op de rebound die werd binnen geschoten door de midmid van Leerdam sport.  (3-3)

De linksback die na hard doorzetten van Erik Oskam een blessure opliep had nog een appeltje te schillen met Erik Oskam en kwam letterlijk op volle snelheid het veld inrollen. Hilarisch gezicht was dat. De volgende actie van de linksback was een payback overtreding op Erik Oskam die hierna gewisseld wilde worden . Zijn eerste goal smaakte naar meer en hij nam dus zelf de vrije trap nog even voordat hij gewisseld werd, de bal werd snoeihard vanaf 30 meter in de rechterbovenhoek gedeponeerd!  (3-4). Hierna kreeg hij zijn publiekswissel, echter buiten ondergetekende om was er geen publiek te aanschouwen.

De laatste tien minuten werden rustig uitgespeeld en Jerry Uitman wilde graag een spannende wedstrijd, zo miste hij ook zijn derde keer voor open doel en weigerde het duel in het slot te gooien.

De goed fluitende scheidsrechter vloot na 1 minuutje blessuretijd af met een 3-4 overwinning voor Everstein. Tijd voor de derde helft, die door menig speler flink gevierd werd. Vanaf deze plaats een bedankje voor de activiteitencommissie voor dit leuke feestje.