90'

A-Junioren (A-cat), A1, 1e klasse 13

5 november 2011 12:00

Onder prima weersomstandigheden speelden wij vandaag de, wederom belangrijke, uitwedstrijd bij Meerkerk.

Meerkerk stond voor aanvang van de wedstrijd 1 punt achter ons. Bij winst konden wij  een gaatje slaan. Door het ontbreken van Beer in het doel vanwege een knieblessure, stond vandaag Jeroen onder de lat. Wij begonnen deze wedstrijd niet eens zo slecht. Kregen wat kleine kansjes maar daar bleef het ook bij. Gaandeweg werd het spelpeil aan onze kant steeds slechter. Er werden verkeerde keuzes gemaakt, niet meer gevoetbald, het tempo lag te laag, duels werden niet of te slap aangegaan, zelfs een bal over 3 meter passen ging niet.  Als er van communicatie dan ook al geen sprake is kan je zeggen dat het aan beleving ontbreekt en je dus een verloren wedstrijd speelt. Gevolg was dat we in de 16e minuut de 1-0 tegen kregen en dat wij gingen rusten met een 4-0 achterstand.

In de rust geprobeerd d koppen weer overeind te krijgen en aangegeven dat wij met meer strijd en beleving wellicht nog voor een stunt(je) konden zorgen. Wessel Booij en Yannick bleven geblesseerd in de kleedkamer achter. Hun vervangers waren Walter en Klaas.

Onze positieve instelling, zoals was afgesproken in de rust, werd al in de 48e minuut de kop ingedrukt toen de bal achter Jeroen in het netje lag, 5-0. Vijf minuten later werd het door een schot van Davey 5-1. Kort daarna belandde een voorzet van Meerkerk  op het hoofd van Jelle en de bal plofte ongelukkig achter Jeroen, 6-1. Wessel Bergshoeff kwam nog in de ploeg voor Jelle. Door doelpunten van Jori en Robbie werd het 4 minuten voor tijd nog 6-3. Meerkerk gaf nog even gas en bepaalde de einduitslag op 8-3.

Gezegd moet worden dat de wisselspelers goed invielen en hun visitekaartje af hebben gegeven.

De dragende spelers vielen vandaag door de mand en brachten niet wat van hen verwacht mag worden.

Er ligt voor de technische staf een zware taak om de mannen weer aan het voetballen te krijgen en er voor te zorgen dat het zelfvertrouwen terug komt.