Assist: Mark Vlot

Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

5 november 2011 14:30

Putten, A.A. van

Op 5 november 2011 kwam de trotse Koploper van de 5e klasse 18 op visite, Herovina 3.Met  8 wedstrijden gespeeld en 21 punten en daarbij een doelsaldo van 52 voor en 9 tegen kwamen de heren uit Herwijnen na een overwinning vorige week op GJS (nr2) van 9-2 naar het mooie Lekinello. Daarbij wetende dat wij op de derde plaats staan en moeilijk scoren (24) en veel goals tegen krijgen (18), het beloofde dus een moeilijke middag worden na de zeperd van vorige week zaterdag in Haaften (5-1 verlies).

Na redelijk veel rumoer om de gettoblaster van Everstein 4 en de mogelijke rode shirtjes van de tegenstander konden we na een tenue wissel van de leidsman, die vandaag in het geel mocht aantreden ipv het zwart, beginnen aan de topper uit de 5e klasse

In het mooi strak ingerichte noodgebouw met beveiliging (zie sticker voordeurtje) deelde coach Falko ons mee om scherp te voetballen en niet onder de indruk te raken van de getallen van Herovina 3.

Falko vertelde ook dat er na de dramatische wedstrijd van vorige week toch echt meer positiespel gespeeld moesten worden en gebruik gemaakt moest worden van Sebastiaan op het middenveld. (mede op aanwijzen van voormalig coach Jack). Met een redelijk complete selectie begonnen we aan het karwei (alleen Ralf had afgezegd, want hij had een verlate Halloween party. Hij hoefde zich hiervoor niet te verkleden !!!!)

Zo begonnen we aan de volgende opstelling:

Doel : Thomas

Verdediging: Ronny, Erik, Ivar, Jack

Middenveld:  Lennart, William, Sebastiaan, Christiaan

Aanval: Richard en Wilco

Bank:  Michel, John , Jerry , Remko

Dit alles onder begeleiding van coach Falko en assistent scheidsrechter Mark.

Om 14.30 uur veld 3 stonden 22 gemotiveerde mensen aan de aftrap, waar we uiteraard scherp moesten beginnen en met combinatie voetbal het doel moesten zoeken. Vanaf de aftrap werd de bal naar achteren gespeeld en geconcentreerd balbezit gehouden waarna de bal bij Sebastiaan in de voeten geschoven werd die niet aarzelde om de rechtermiddenvelder Lennart door middel van een steekbal alleen voor de keeper te zetten, en Lennart wist binnen 1 minuut voor de 1-0 te tekenen. Opdracht voltooid de nul is nu heilig!!

De wedstrijd met verzorgd voetbal van beide kanten en veel spanning werd er vooral genoten van alle looplijnen en wisselingen en overnames!  Na 25 min wisselde Jack en kwam John in zijn plaats voetballen op de linksback positie. Het spel bleef erg geconcentreerd en er werden net zoals de eerste 25 min geen kansen weggegeven omdat iedereen zijn mannetje goed dekte en mee bleef lopen (waarvoor hulde), echter na een minuut of 35 kwam er een wereldgoal van Herovina 3 waarbij de klasse en de koppositie van deze mannen maar weer eens bewezen werd, want over 10 schrijven werd de linksbuiten van Herovina gevonden die met een zeer scherpe voorzet kwam bij de tweede paal waar de goed meegelopen John voor zijn man kwam en het leer snoeihard in de bovenhoek deponeerde echter achter zijn eigen doelman 1-1 (hierbij opgemerkt dat John vorige week in de spits stond  en toen de ballen niet op maat of te hoog of te hard of niet kreeg en hij zo een statement wilde maken dat als een bal op maat komt hij echt wel kan scoren, waarbij dit punt is gemaakt en de volgende keer gewoon het vijandelijke doel gezocht kan worden)

Nadat onze oude meester Wilco het veld wilde verlaten kwam onze jongster Remko voor hem de aanval assisteren. Er bleef echter verzorgd gevoetbald worden maar toch kon het gebeuren dat de middenvelder met nr 13 van Herovina vrij kon komen omdat de nr 13  van Everstein William hem liet lopen (verder speelde William een vlekkeloze wedstrijd) en zo wederom Thomas compleet werd uitgekapt en daardoor kansloos was en de 1-2 op het bord stond. Zo gingen we aan de thee met een 1-2 achterstand, maar met een positief gevoel.

De tweede helft met Jerry voor Christiaan en Michel voor Ronny werd met goede moet ingezet. Mark bleef de vlag nog hanteren, mede door de vlekkeloze eerste helft als assistent scheidsrechter. We speelden de tweede helft nog beter dan de eerste en de mannen van Herovina verklaarde achteraf dat ze het nog niet zo zwaar hadden gehad in de competitie. Na 75 minuten voetbal kregen de mannen van Herovina een corner te nemen die door Ivar bijna met zijn hak werd binnengetikt, echter een goed oplettende Michel haalde de bal bij de eerste paal van de lijn en deponeerde de bal achter de achterlijn, dus wederom een corner! In precies dezelfde zetting kwam de corner iets hoger en Ivar wilde de bal wegkoppen maar het leder verdween na een lichte touche van het hoofd achter Thomas in het netje, zo scoorde Everstein spelers al 3 x en stonden we op een 1-3 achterstand.

De moed zakte ons niet in de schoenen en we werden nog sterker en er moest nog meer druk komen op de verdediging van Herovina en dus kwam Mark het veld in voor Richard. Mark werd weggestuurd door een wederom sublieme steekpass van Sebastiaan die door Mark bewust bij de tweede paal werd gedeponeerd buiten bereik van de keeper (kansspreiding noemde Mark dit, of je scoort zelf of iemand loopt hem binnen) waar het tweede dus gebeurde, Remko was goed met zijn snelheid meegelopen en tikte de 2-3 binnen. Met nog 10 minuten op de klok werd er veel druk gezet op het vijandelijke doel waarbij de keeper van Herovina 1x het geluk aan zijn zijde had, want het leder raakte vanuit een vrije trap van Sebastiaan op de paal. Verder pakte de keeper van Herovina de 3 punten door twee fabuleuze reddingen te verrichten op schoten die eigenlijk al geteld werden. De scheidsrechter die goed floot maar ook discutabele beslissingen nam floot voor het einde van de wedstrijd nadat hij in de laatste minuut de linksbuiten van Herovina een gele kaart mocht tonen nadat deze met gestrekt been vol op de schenen van Ivar doorhaalde.

Coach Falko die vandaag  als Kolonel John Hanibal Smith wilde zeggen: "I love it when a plan comes together" moest het dus van daag doen met  het woordje almost erbij! En stond de 2-3 als eindstand op het bord.

De derde helft begon met een goed gevoel van de verloren maar beste wedstrijd van het seizoen, Falko noemde de wedstrijd  90% beter dan vorige week. Rest het mij ook even te vermelden dat als we cijfers moesten geven Erik als voorstopper een 9 zou hebben gekregen voor het uitschakelen van de spits Frank van Herovina die niet scoorde maar dat dit seizoen al meerdere keren heeft gedaan(17x). Mannen ga zo door!!!

Onder menig anekdote van de altijd betrouwbare Jack vloeide het bier rijkelijk en werd het nog heel gezellig in kleedkamer 2. Zo kwamen zelfs de dames van de Everstein 2 spelers en onze trouwe kleding verzorgster Martina de DJ installatie inspecteren op zoek naar de gezelligheid van Everstein 4