Sc Everstein 4

Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

12 november 2011 14:30

De 3 fans op het Europark te zaltbommel  zagen zich getrakteerd op een schaakspel van jewelste . De coach van Nivo sparta had voor een 4-4-2-formatie gekozen.

Bergkamp speelde in een interessante 4-4-2-formatie. Dat gaf ons als  bezoekers  de volgende basisopstelling: Thomas - Jack, John, Ivar, Ronnie, - William, Mark, Richard en Christiaan – Remko ,Mark V.

Nivo Sparta 7 wilde Everstein onmiddellijk onder druk zetten. Everstein wilde gelijk vanaf begin net zoals vorige week verzorgd en aanvallend voetbal spelen met lopende mensen . In de eerste  fase van de wedstrijd voerde Nivo Sparta succesvol de druk op Everstein op. Echter de eerste kansen kwamen via een voortreffelijke steekbal van rechtsback Ronnie bij het doel van de uitstekende keeper van Nivo. Echter Mark V. schoot voorlangs. Everstein kreeg diverse mogelijkheden om de scoren te openen echter of de keeper redde of het doel werd niet gevonden. Thomas had in de 40 ste minuut een voortreffelijke redding op een inzet van de linkshalf van Nivo, door deze voortreffelijke redding  zochten de spelers de kleedkamer op voor de rust.  Met de brilscore op het bord. Everstein domineerde de wedstrijd en mocht 51 procent balbezit laten aantekenen.

De tweede helft met nieuwe verse spelers in het veld    Ralph , Erik en Lennert die ingebracht werden door een goed coachende Falko deden niet onder voor de mensen die het veld verlieten ( John , jack, Ronnie)  met 0-0 de complete mandekkers linie eruit halen ?? dat voorspelt weinig goeds) . Maar deze wissels waren goed uitgedacht en door vele malen goed ingrijpen van de defensie van Everstein was er in de 60 ste minuut tot een schitterende aanval , echter de bal van rechts kwam in de handen van de keeper terecht. De spits  van het thuisspelende  team kwam  door goed combinatie voetbal vanaf de vorig genoemde voorzet in de  65e minuut vrij te staan voor Thomas en  bekroonde dit met een prachtig doelpunt: 1- 0 . Everstein gaf niet op en ging druk zetten om de verdediging van Nivo Sparta . dit resulteerde door een goede pass en loopactie in een kans vrij voor de keeper voor Mark V echter zijn te slappe schot werd met de rechtervoet van de keeper gestopt en vervolgens schopte een verdediger de bal corner.  Deze corner werd wederom goed genomen door Richard die de bal bij de eerste paal op het hoofd van Ivar plaatste , echter waar de bal vorige week in eigen doel belande , werd deze keer de bal van de lijn gehaald door een verdediger van Nivo!

5 minuten voor tijd verrichte thomas een prima redding op de aanvallende middenvelder van Nivo , net nadat Ivar de opdracht had gehad van coach Falko om aanvallender te gaan voetballen. Thomas verdiende daarmee de welverdiende complimenten van alle spelers op het veld.

Het spel was weer goed vandaag , hopelijk houden we de 3 punten volgende week op Lekinello : aldus deze schorre verslaggever

Eindresultaat: 0-1 , en gelukkig hebben we de cijfers nog!

Rapportcijfers n.a.v. Nivo Sparta - Everstein

Top                                                     Tip

Thomas         7,5      geen fout, mooie reddingen       niet de 0

Ralph             6,5      solide, degelijk                                meer opkomen

Ivar                 7,5      regisseur, goede pass                    tikkeltje minder praten

Richard          7          aanspeelbaarheid                          lat is niet genoeg

Lennaert       6,5      laat zich horen, steekbal              meer rust, overzicht

Christiaan     6          inzet, positief                                   speelde wat ongelukkig

John               6,5      ‘leest het spel’                                 meer inschuiven

Jack                6,5     strakke pass, defensief ingesteld wat minder statisch

Erik                 7,5      vreet man op, ‘agressief’             bepalender worden

Ronny            6,5      mentaliteit, hardheid                    meer rust

Vlot                6          loopacties                                         2 grote kansen (6>8)

William          6,5      bal rond laten gaan                       dominanter zijn

Remco           6          snelheid, dreiging                           bal moet er in

Mark R          6,5      echte teamspeler                           dwingender zijn

Falko            7           Kleedkamer praatje             Mag meer coachen, als zij met 2 spitsen spelen moet 1 verdediger meeschuiven naar middenveld. Zij deden dat wel, waardoor zij vaak 5 middenvelders hadden (4-4-2).

Er wordt op een aantal aspecten gelet:

o.a. scoren, assist voor doelpunt, assist voor bijna doelpunt, teambelang, ‘voetballen’, zorgen voor balans in elftal, verzaken, man (helemaal) uitschakelen, de 0 houden, cruciale reddingen