75'

A-Junioren (A-cat), A1, 1e klasse 13

19 november 2011 14:30

Dhondai, J.

Vol goede moed vertrokken wij richting Hardinxveld-Giessendam. De eerste helft van vorige week en de redelijk goede oefenpot woensdagavond bij HSSC’61 gaf de jongens het nodige vertrouwen. Gezien de rust in de kleedkamer, voor aanvang van de wedstrijd, bleek dat de mannen geconcentreerd waren en iets wilde laten zien. Er werden duidelijke afspraken gemaakt hoe te spelen en te handelen met onze 4-4-2 opstelling.

Wij begonnen redelijk. Hardinxveld was van begin af aan beter en regelmatig voor het doel van Jeroen te vinden. Wij voetbalden aardig mee maar konden niet echt onder de druk uitkomen.

Daar de afspraken niet nagekomen werden, werd de wedstrijd door Hardinxveld binnen tien minuten beslist door drie keer te scoren. Als onze spitsen, Robbie en Davey op, slag van rust in een 1 op 1 situatie met de keeper ook nog eens hopeloos falen dan speel je een verloren wedstrijd.

Wij gingen dan ook rusten met een 3-0 achterstand.

In de rust werd aangegeven dat er niet voor niets afspraken worden gemaakt en dat, als deze niet uitgevoerd worden, we dus wederom een verloren partij spelen.

In de rust kwam Jaimy voor Klaas en probeerden wij meer druk op de tegenstander te zetten. Dit ging redelijk goed totdat de spits van Hardinxveld in de 50e minuut de bal vol op de slof nam en deze in de kruising belandde, 4-0. Jeroen was volkomen kansloos.Wij bleven knokken, de afspraken werden beter uitgevoerd en dit leidde in de 65e minuut tot een treffer van Simon, 4-1.

Toen Davey in de 70e minuut in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door de keeper, kregen wij een penalty. Deze werd door Simon goed ingeschoten, 4-2.

Dit gaf de mannen moed en zij wilden meer. Wij waren op dat moment de bovenliggende ploeg.

Door Wessel B. in te brengen voor Ruben en Walter voor Robbie en Marc voor de laatste lijn te laten spelen werd getracht nog iets te forceren. Echter tot scoren kwamen wij niet meer. Dat Hardinxveld nog scoorde was jammer en uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 5-2.

Gezegd moet worden dat Jeroen in de 2e helft een aantal goede reddingen had en ons voor een nog grotere achterstand behoedde.

Doordat een aantal jongens niet in de vorm steken die we mogen verwachten, spelen wij tot nu toe een moeilijke competitie. Mannen blijf er in vertrouwen en blijf knokken dan moeten de punten zeker komen.