7 - 4

Sc Everstein 4

Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

10 december 2011 14:30

Dit verslag van GJS – Everstein beginnen we voor de verandering eens met de tweede helft. Falco maakte na bijna 3 maanden zijn rentree op het hoge Everstein 4 niveau. Hij kwam de vandaag meespelende en licht aangeslagen Bart Maijer  vervangen. Met de volgende elf werd de tweede helft aangevangen. Thomas in de goal. Achterin Falco, Michel (in de eerste helft al ingevallen voor de immer geblesseerde Ron),  Erik en Jack. Lennert, Sebastiaan en John op het middenveld en Mark V (ingevallen voor de andere Mark), William (de leraar die vandaag te laat was en eigenlijk een te laat briefje had moeten halen bij de rector) en Richard stonden voorin.

De eerste tien minuten hadden we niets in te brengen tegen de lastige tegenstander met uiterst behendige handenbinders voorin. Het was dan ook niet gek dat er binnen tien minuten door GJS gescoord werd. Na deze goal geloofde GJS het wel een beetje en konden wij ook aan voetballen toekomen en eindelijk kreeg Mark Vlot het op de heupen en liet hij telkens weer de linksback van GJS de hielen zien. Het was dan ook Mark die in korte tijd twee keer op uitstekende wijze scoorde (waarvan een keer uit een heerlijke dieptepass van Richard). GJS bleef de gevaarlijkere ploeg en misschien wel beste man van het veld scoorde uit een fraaie draaibeweging terwijl hij bijna op de achterlijn geposteerd stond. Nadat John na een uitstekende voorzet van Falco snoeihard op de lat gekopt had, was het toch Everstein dat tot een slotakkoord had. Mark kwam wederom in balbezit en zijn voorzet werd via de kluts door een speler van GJS in het eigen doel gewerkt. De tweede helft werd dus met een 2-3 overwinning afgesloten.

Waarom begint dit verslag met de tweede helft zult u denken ? nou heel simpel. De eerste helft was (zoals Rene van der Gijp het vaak zegt) niet om aan te gluren en we kregen alle hoeken van het veld te zien. Enig hoogtepuntje was de schitterende lobgoal van Richard de Gans. De ruststand was maar liefst 5-1 waardoor de totale einduitslag 7-4 was.

En zo is de winterstop (waar we gezien het spel van de laatste weken) bereikt en kunnen we ons gaan richten op de tweede seizoenshelft. Rest mij nog om u mede namens mede redacteur Ivar Olsman Prettige Kerstdagen te wensen en een goed en gezond 2012.