Heukelum vv B1 - Sc Everstein JO17-1JM - SC Everstein

Heukelum vv B1 - Sc Everstein JO17-1JM

Heukelum vv B1 - Sc Everstein JO17-1JM

Heukelum vv B1

3 - 5

Sc Everstein JO17-1JM

Competitie

B-Junioren, B1, 3e klasse B38

Datum

15 september 2012 10:30

Accommodatie

Onbekend

klik hier voor de foto's

de 3e treffer deze match van Tim

Een onvergetelijke zaterdagmorgen in Heukelum....

Zaterdag 15 september 2012,……

 

Vandaag gaat de B1 naar Heukelum, de ploeg waar eerder dit jaar al een keer tegen is gespeeld, al was er toen enige verwarring welke locatie, vandaag met zekerheid de 2e competitiewedstrijd op het hoofdveld van Heukelum. De thuisploeg heeft voor vandaag alle zeilen bijgezet, zelfs de harde kern van de club zat op de tribune…………………..een sigaar te roken..

Zonnetje er bij, gras weer groen, een enthousiaste ploeg wederom onder leiding van Tun, welke werd bijgestaan door lijnrechter Leo en Piet. Alle ingrediënten voor weer een vermakelijke voetbalochtend…………diverse supporters waren meegekomen en daar hebben ze gen spijt van gehad.

Moet zeggen dat het wel wat lastig voelde vanmorgen, zeker nu ik de 1e wedstrijden vrijdagavond daarvoor in Leusden van het 35+ team heb meegemaakt………de wedstrijden duurden wellicht niet zo lang, maar eer we daar weg waren, pffffffffffffff…….dat was gezellig…………….maar, nu de B1, daar zijn we hier voor.

Met 3 wissels paraat een fitte selectie waarin ontbraken Joppe, Pieter, Daan, Justin en Wijnant. In de basis vandaag Kelvin op doel, daarvoor Joeri, Michiel,Luuk, Djimmy, Victor Edo, Maxime, Tim, Roger en Alex.

 

De fluit klinkt, het spel van start, de bal mag rollen……..en dat ging-tie. Het zag er lekker uit tegen de ploeg van Heukelum, de als tamelijk zwaar ingeschatte tegenstander, in ieder geval één van de betere uit de competitie ( eerder al gewonnen van Buren met 7-1). Onze jongens hielden zich goed aan de bal, zochten de duels op, wisten elkaar goed te vinden en waren gretig. Er werd lekker druk uitgeoefend zodat Heukelum niet echt in z’n spel kwam. Mooi te zien de schakels vanuit achter via het middenveld waardoor er voorin mooie kansen werden gecreëerd. De eerste score was kan ook een bal van Luuk naar het midden, de bal komt bij Roger die op zijn beurt perfect Tim wist te vinden die in een grandioze actie de verdediging uitspeelde en met de bal naar z’n rechterbeen een prachtig uithaal, sierlijk zwevend door de lucht de bal langs de keeper wist te schieten…………Kan het nog mooier ??, het beloofde in ieder geval veel van wat onze jongens tot op dat moment hebben laten zien.

Ook verrassend te zien dat de wat langere ballen naar voren ook gevaarlijk waren, niet alleen in dreigende opbouw naar voren maar ook perfect geplaatste lange ballen kwamen goed aan. Nu lijkt het net alsof alleen Everstein vandaag kon ballen, uiteraard is dat een verkeerd beeld want de thuisploeg was zeker niet minder. Het spel was goed in evenwicht en kan worden geconcludeerd dat ook die deze competitie best een geduchte concurrent is van onze B1.

Maar goed, met de score van Tim op 0-1 voorsprong dus………….eens zien of we dat kunnen gaan uitbouwen, aan de kansen lag het in ieder geval niet.

Een beste kans was er voor Maxime, de bal wordt breed gespeeld naar Tim aan de rechterzijde die door dribbelt langs de verdediging en langs de achterlijn de bal voor het doel weet te krijgen, Maxime staat gevaarlijk voor het doel maar weet deze er niet in te krijgen,……..wel een mooie actie weer !  Die gemiste kans lijkt alsnog door Maxime toch te worden opgeëist, in een volgend moment is hij het die de kans krijgt de keeper te passeren, schot naar het doel maar de keeper staat op de juiste plaats en weet de bal te vangen.

Even later krijgt de B1 een vrije bal, niet gek ver van de 16 van Heukelum. Net als bij eerder van dit soort situaties is het Victor die klaar gaat staan. Hij weet als geen ander met z’n voet de bal mooi gedraaid voor te brengen, normaal gevaarlijk voor de verdediging maar deze ging helaas wat te hoog. Geen score deze keer……….blijft voorlopig nog 0-1…….

Djimmy wordt gewisseld en Isar komt-er in, gelijk tot aanvoerder gepromoveerd. Eens zien of er nu verandering komt in het positiespel en of deze wissel de nodige verwarring kan brengen richting de tegenstander. In ieder geval maakt Isar gelijk deel uit van de aanval, wordt echter neergelegd, vrije bal zou je verwachten maar Everstein blijft aan de bal, aanval wordt voortgezet maar de verdediging van Heukelum grijpt in, de bal wordt weggekopt maar bijna in eigen doel, gaat net naast en een corner is wat overblijft. Spel gaat verder, corner wordt niet benut en aan de kant van Kelvin is het nu Heukelum die een corner overhoudt aan een door hun ingezette aanval. Deze wordt weggewerkt maar de bal komt weer in bezit van Heukelum die uiteindelijk de kans krijgt te schieten, bal wordt van richting veranderd, Kelvin kansloos, score 1-1.

Het beeld dat we daarna zien is dat de scherpte er bij Everstein enigszins af lijkt te zijn, individuele acties die lijden tot balverlies, slordig spel is de oorzaak dat Heukelum z’n kans schoon ziet en het scorebord naar 2-1 brengt. Het is toch niet te geloven dat met de pressie van het eerste deel van deze helft, de daaruit gecreëerde kansen, helaas wat gemiste kansen, nu ineens de wedstrijd de kant van Heukelum lijkt op te vallen. Zoals al eerder gezegd is deze ploeg wellicht onze meest geduchte tegenstander. Niet voor niets dat Tun van zich laat horen, met de juiste woorden de jongens probeert op te peppen aangevend waar het misgaat. De precisie is er af, concentratie lijkt weg te zijn, net als het zonnetje achter de wolken verdwenen. Dit is dan ook het deel van de wedstrijd dat Heukelum echt z’n kansen krijgt, het spel lijkt over te nemen. Ingooi is de aanleiding voor een mooi opgezette aanval door Heukelum met een schotkans op doel, net naast,…pffffffffffffff. Om het warm van te krijgen is het weer Heukelum die een kans krijgt, door de verdediging heen een schot maar Kelvin redt, PERFECT !!!..............verschillende momenten waren er om de sfeer binnen en langs de lijnen wat grimmiger te laten worden. Niet helemaal consequent waren diverse acties van de scheidsrechter, zeker een echte overtreding op Tim dat een penalty zou zijn geweest, ook fluiten voor verschillende overtredingen, de ene keer wel en de ander keer niet…………..ook spelers gaan die momenten optellen en dat is soms aanleiding dat te verwoorden, niet goed maar dat gebeurt nou eenmaal. Vooral Tim voelde zich genomen door de beslissingen, hier ging de grensrechter van Heukelum helaas vanuit zijn  positie tegenin. Wat Tim deed was niet goed maar een volwassen vent met een vlag in z’n handen heeft naar mijn idee toch iets meer ervaring daar op volwassen manier mee om te gaan, helaas was het tegendeel de realiteit en dan zeg ik op mijn beurt, of in ieder geval dacht ik dat,…..WAT DOE JE HIER JONGUHHH !! …of is vlaggen echte het enige dat je hebt geleerd.. Uiteraard mag ik dat ook niet zeggen, wel, dat heb ik ook niet gedaan, heb het alleen opgeschreven..

Dot moment gaat dan nog even door en het is de trainer/leider die vervolgens door het lint gaat, de wedstrijd is meen ik al afgefloten voor wat betreft de 1e helft  maar deze meneer gaat nog even door met wat uitlatingen, overigens niet in het extreme maar wel met een toon die boekdelen schrijft. Tun heeft er geen goed woord voor over en zegt er het zijne van. De heren kennen elkaar overigens bij naam zo blijkt in hun reacties over en weer…………..

 

Toch is het de rust die z’n intrede heeft en zo gaat ieder zijns weegs…………….deze reporter nog schrijvend begeeft zich naar de overkant,……………..op het terras bij de kantine, zonnetje, bakkie koffie en even bijpratend, zelfs met de harde kern van Heukelum,…….niets vervelends, alles okee.

Te constateren valt dat beide teams in evenwicht zijn, mooie pot voetbal, echt genieten van het mooie spel van beide teams is het…………daar doe je het voor zo’n zaterdagmorgen.

 

De 2e helft is in aantocht, spelers en overigen w.o. de trainers die hoorbaar het een en ander hebben bijgelegd ( goed gedaan mannuhh) zijn op het veld, behalve de scheids, deze laat even op zich wachten, misschien is-tie de nodige regels nog even aan het doornemen of zit z’n fluit verstopt, ‘t-kan natuurlijk van alles wezen………niettemin, daar is-tie dan….fluitsignaal klinkt en hup, verder gaan we. Op de bank Joeri, Djimmy en Edo, dus………de rest in het veld.

‘t-is en lijkt wat mat bij aanvang, ongetwijfeld hebben de spelers van Tun weer de nodige input gekregen en was dat misschien wat veel zodat ze dat nog aan het verwerken waren, al met al was de start van de 2e helft minder fel en/of strategisch als de 1e. Eens zien of ze dat kunnen verbeteren, uiteindelijk lijkt Heukelum op dat moment ook niet veel beter dus koppie er bij houden en concentreren. Het heeft dan even geduurd maar het is uiteindelijk toch Everstein die een kans benut, Tim is weer op dreef, veroverd in duel de bal, in een solo naar de keeper en passeert deze vakkundig, 2-2 !!, YIEHAAAAAA, grandioos. Dit moment heeft invloed op de scherpte bij onze jongens. Het spel veranderd en is in groeiende mate meer en meer gecontroleerd te noemen, na een slappe start is daar ineens weer die gretigheid, alsof het team er ineens weer in geloofd, alsof de zon weer achter de wolken vandaag komt en zich laat voelen……………..dat is dan ook zo!!, lekker…...

De volgende actie is van Maxime, deze krijgt perfect de bal aangespeeld, vanaf links naar het doel, geeft de bal niet af maar schiet zelf, mooi schot maar helaas in het zijnet, keeper zat er overigens goed bij. Wie nog niet is genoemd, en dat heb ik al eerder geschreven dat het veelal onbedoeld is dat de ene wat meer in het verslag voorkomt dan de ander, is Alex. Hij heeft zich keer op keer laten zien als linkerspits, werkt zich kneiterhard in ‘t-zweet……….maar nu ziet hij zijn kans, komt oog in oog met de keeper en weet op het juiste moment middels een sierlijke lob de bal over de keeper het doel in te werken. WAT EEN KOELE KIKKER !!!.........WAUWWWW, keigoed jonguhh !...........het moment daarop is het een kluwe van Eversteiners die over het veld heen rolt en even een feestje viert….de stand is dan 2-3 !!!.........................en nu blijven voetballen, advies van Tun !,……..en hij heeft helemaal gelijk. He wat lekker, na een achterstand aan het einde van de 1e helft de veerkracht tonen en gewoon halverwege de 2e helft voor staan………en daar blijft het niet bij,……….de volgende actie is wederom Tim betrokken en deze weet de bal naar de linker kant van het doel te dribbelen, haalt uit, bal gaat achter de keeper langs, raakt de binnenkant van de rechterpaal en het is een score………NIET NORMAAL, YAAHOOOOOO, 2-4 !!!

Hier gaat het knagen bij Heukelum, je zal maar achterstaan in eigen huis met 2-4,………..das niet lekker en uiteindelijk heeft hun team toch ook z’n klasse dus denk nou niet dat je al hebt gewonnen, al is de marge wel lekker met 2 punten. Toch inderdaad dus een kans voor de thuisploeg, mooie aanval maar geen score, nee,……………..het is Edo die z’n kans krijgt en, zo hij zelf zei, voor het eerst de bal sierlijk met het hoofd er in weet te werken, KOPBALLLLLL…..en raak, hahahaha: 2-5 voor !!

 

Tsjaaa, nu gaat het wel errug lekker,…………..3 punten afstand genomen is top te noemen, het team is zichtbaar zo goed op elkaar ingespeeld, echt prachtig om te zien. Geen verkeerd gezicht bij de bankzitters, als er wordt gewisseld is de selectie zo breed dat elke positie weer vakkundig wordt ingevuld…………….zeer frustrerend voor de tegenpartij, maar ja…………..’t-is niet anders….toch ??, hahaha, wat een giller….

Maar……………….toch is daar dan weer een tegengoal,……3-5………..zo blijft het wel spannend alhoewel ik wel een goed gevoel heb over dat onze jongens het redelijk kunnen blijven controleren.

De volgende wissel is daar, Luuk d’r uit, Joeri er weer in,………de acties gaan verder, Roger heeft de bal en wordt neergelegd, niet lekker voor hem, was al met geblesseerde enkel eerder gewisseld maar toch aangegeven dat-ie weer kon…….’t-loopt goed af. Oké, vrije bal dus, …..Roger neemt-em zelf en schiet knoerthard naar de keeper die de bal weliswaar vangt maar er heel veel moeite mee heeft deze onder controle te houden…………Daarop is er weer een kans voor Roger, komt vanaf rechts en schiet zelf i.p.v. deze af te geven, uiteraard wil ook hij z’n punt maken en die kans was er dan ook, helaas gemist.

Daarop is het een moment voor Edo, heeft zich perfect vrij gespeeld, geeft voor en Maarten krijgt de kans, helaas geen score voor hem. Met zo’n 3 minuten nog te gaan is het nog eens Edo die helaas net naast schiet. Zo hebben we prachtig spel van Everstein B1 gezien vandaag. Deze 14 hebben laten zien bestand te zijn tegen een geduchte tegenstander als Heukelum, veerkracht getoond na te zijn achter gekomen in de stand,….met z’n allen een prestatie neergezet die de geschiedenis in zal gaan….en dat hebben jullie gedaan………Tun en Leo zichtbaar gelukkig, als vaders omarmden zeg maar rustig omhelsden ze hun kroost……een overwinning van formaat, SJAPOO !!

 

Hiermee laten jullie ons en de hele wereld meer dan eens zien dat jullie kandidaat zijn om dit seizoen onvergetelijk te maken………blijf je koppie er bij houden, blijf als team denken, een niet te stoppen machine, op naar de volgende confrontatie en vast houden deze vorm,……….komende zaterdag geen wedstrijd heb ik begrepen, des te belangrijker is de door Leo de maandag daarop geregelde wedstrijd tegen Cabauw, Top………………ik probeer er bij te zijn,wil eigenlijk helemaal niets meer missen van dit team ,………………….Kanjers !!!!..............wat maken jullie me blij en trots op het hele team !!

 

Groeten en tot gauw, Jan de Gier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!