Wedstrijd met inhoud.......ontmoeting Everstein B1 - GVV B1 op Lekkinello 22.09.2012 - SC Everstein

Wedstrijd met inhoud.......ontmoeting Everstein B1 - GVV B1 op Lekkinello 22.09.2012

Wedstrijd met inhoud.......ontmoeting Everstein B1 - GVV B1 op Lekkinello 22.09.2012

Sc Everstein JO17-1JM

5 - 1

G.V.V. B1

Competitie

B-Junioren, B1, 3e klasse B38

Datum

22 september 2012 10:15

Scheidsrechter

F. Bronkhorst

Accommodatie

Onbekend

Hoekschop Everstein B1, Kopkans Joppe

Klik hier voor de foto'sZaterdag, 22.09.2012

 

Everstein B1 – GVV B1………….een memorabele ontmoeting, overigens spontaan ingelast vanwege toevoeging van GVV aan de competitie. Dit vanwege het helaas uit de competitie gestapte LRC, waarop een winst stond genoteerd van 10-1 !!!, deze overwinning is/wordt dus helaas geschrapt uit de stand ( jammer voor de topscoorders) en dus zal deze pot voetbal daarvoor in de plaats komen, …eens zien of ook het aantal doelpunten en een overwinning op GVV het vertrek van LRC goed kunnen maken. Een zo goed als fitte en complete selectie was vandaag aanwezig, een goede basis om vandaag weer eens te laten zien waar GVV mee te maken krijgt binnen de B1 teams van deze3e klasse competitie. Het dreigde even wat herfstachtig te worden maar supporters en ondergetekende werden toch aangenaam verrast door een lekker zonnig weertype.

Scheidsrechter Fred Bronkhorst en het fluitsignaal klinkt, 10.15 uur……..Op het doel deze keer Joeri bij afwezigheid van Kelvin, achterin Luuk, Maxime, Maarten, daarvoor Daan, Victor en Sven, vervolgens Alex, Edo, Tim en Joppe………….en de bal rolt. Beetje aftasten wat de wederpartij in z’n mars heeft maar voor de GVV-ers voelde het gras op Lekkinello wellicht wat onwennig………reden waarom onze B1 direct al met overtuiging de bal beroerde, en dat uitte zich dan al heel vlot in een score…………binnen de 5 minuten speeltijd, misschien zelfs al in de 2e/3e minuut tikt Tim de 1-0 in het doel van GVV, ‘t-leek wat rommelig, chaos voor het doel, bal wel of niet over de lijn, de bal lijkt het net te hebben geraakt…toch ging de bal weer uit het doel..….Spelers Tim en Joppe claimen een doelpunt, vertwijfeling bij supporters, spelers en de scheidsrechter in oogcontact met de lijnrechter en deze laatste geeft aan dat het zo is,… de opluchting is daar,… score voor onze B1,… 1-0 de stand.

 

Die is in de pocket en lekker snel ook, maar……….nu blijven voetballen, nu laten zien wat je in je mars hebt,  de 1e tik is uitgedeeld, misschien de keeper wat onzeker na het doelpunt van zojuist, alle ingrediënten om door te pakken………………….’t-spel gaat verder en onze B1 lijkt op dreef, spel loopt lekker, Jeroen z’n stem hoorbaar over de velden van Everstein, Tun als lijnrechter vlagt zo dat de klanken van Jeroen goed verdeeld worden over het veld en alle spelers bereikt, een afgesproken samenspel waar GVV even niet tegen opgewassen is, even geen antwoord op heeft…………niet te vergeten Wessel die Jeroen bijstaat en onzekerheid weet te zaaien met z’n zonnebril op z’n knar, GVV weet niet waar ze in terecht is gekomen en………………….Yep, ik dwaal af, laat m’n fantasie weer de vrije loop en uiteraard is dat geen probleem…………………..want de spelers laten op dat moment zien dat fantasie werkelijkheid kan worden, wellicht GVV inderdaad even het spoor bijster is, na een ingooi van GVV wordt al vlot naar ik meen door Edo de bal afgepakt, heerlijk te zien dat de duels worden aangegaan en veelal gewonnen, de bal wordt heen en weer getikt en het is Joppe die profiteert en de stand op 2-0 weet te brengen…………………zo gaat-ie lekker !!!!

 

Is het dan een “wonder story” aan het worden, zo’n verhaal waarin ik elke lezer kan laten wegzinken in de soort van heldenepos, onoverwinnelijke voetballers van Everstein die  stapsgewijs de tegenstander uitschakelt, het gevoel geven dat de wedstrijd al gedoemd is te mislukken voor GVV, alsof het gras van Lekkinello de bal de juiste richting op laat rollen…………..gaat het verhaal dan zo verder ???? ..Ehhhh, nee,…………wake-up Jan, dat is niet het juiste verhaal, want…………zo af en toe kan de wedstrijd voor een bepaald team in een soort van dip terecht komen en dat was nou net het geval met onze jongens, althans ze leek het er op. Duidelijk was dat GVV meer grip kreeg op het spel, door wat minder vloeiend spel van onze B1 en daarbij wat meer balverlies. Neemt niet weg dat GVV niet alleen voetballend sterker werd, tevens in uitspraken en gekwek deden ze goed van zich laten horen……..als langs de lijn waarnemer kon ik weliswaar niet alles volgen maar dat er het een en ander werd gezegd was duidelijk.

Er waren bij onze B1 inmiddels wat wissels geweest, zelfs 4 kort na elkaar, zou dit een vorm van verrassingseffect gaan geven,  ……………..geen idee maar enige uitwerking had het wel, zelfs in zo’n vorm dat er weer even een geweldige kans zich voordeed bij het doel van GVV, Joppe zou deze op z’n naam hebben geschreven, er ging een grandioze sliding aan vooraf, maar afkeur,………….vrije bal voor GVV, geen score dus !

Was het weer een opleving die de ommekeer in deze match aankondigde, Alex was aan de bal……….lekker op dreef maar onderuit gehaald…………..vrije bal Everstein, Roger achter de bal en knal, hard richting het doel van GVV maar helaas over, jammer, geen score. Was wat laat om juiste positie te kiezen voor dit schot vast te leggen, dat ga ik de volgende keer anders doen…….

Overigens van die zojuist genoteerde ommekeer was geen sprake, even dacht ik ze hebben het weer, maar het was GVV die weer van zich liet spreken, wederom zowel qua spel als ook zeker met woorden……..

Overigens was dat de aanleiding van de lijnrechter die was meegekomen met GVV om niet het bijltje er bij neer te gooien maar spontaan de vlag !!...........door wat uitlatingen van diverse spelers over en weer, niet alleen onderling maar ook richting de grensrechters, had die van GVV zo ineens het idee maar te gaan stoppen……………….liet z’n vlag vallen en even dacht ik, die heeft het koud want hij pakte z’n jas, trok deze aan maar liep toen overduidelijk echt weg. Een speler van GVV,grappig om te zien, pakte de vlag en ik denk, die neemt het over, goed opgevangen jonguhh, en verder……………maar nee, ‘t-was meer dat vanuit meerdere spelers en de scheidsrechter werd ingepraat op deze vrijwilliger en na wat overleg weer werd overgehaald verder te vlaggen. Oké, weer een incident rijker, had ik nog niet meegemaakt, kan me best voorstellen dat je als lijnrechter een olifantenhuid moet hebben op sommige wedstrijden…………

 

Onderwijl gaat het spel verder gaat, vrije bal voor GVV,muurtje van B1 spelers op de juiste afstand, de bal wordt vrij laag gespeeld, net om het muurtje heen en het is Joeri die daarmee wordt verrast, jammer,…stand 2-1 ..en daarmee  gaan we de rust in……….die ik deze keer maar eens buiten zou gaan meemaken. Op het hoofdveld was de E aan het spelen, even lekker je mengen tussen de supporters ( vrouwelijk) om daarop een spannend duel te zien………….

 

De 2e helft………….is er dan wat veranderd ??, yep….Joppe op doel, daarvoor Isar, Djimmy en Roger, daarvoor…………………………ehhhhhh, sorry, even notitie omdraaien………………’t-lijkt er op dat er weinig is veranderd……………….eens zien of het nodige overleg in de rust enig effect heeft op het 2e deel van vandaag……………………….of wordt het een negatief effect. Nee, valt best mee, er wordt bij vlagen best lekker gespeeld, er staat echt wel een goede B1 in het veld, ze weten elkaar ook goed te vinden maar soms is het net een vleugje beleving die ontbreekt. Het mooie is wel dat met aansporing vanaf de zijlijn en ook zeker Joeri die het nodige ziet vanaf de doellijn en dat ook laat horen, het spel dan net even beter wordt. Neemt niet weg dat de B1 op een gegeven moment flink onder druk komt te staan, GVV lijkt zich te hebben genesteld voor het doel van onze B1, keer op keer worden kansen gekeerd door de verdediging en leidt het tot een corner voor GVV,tot 3 x achter elkaar blijft dit een ongewenste situatie waar onze B1 op een of andere manier niet vanaf komt……..de verlossing is daar, bal over de lijn, ingooi vaan Everstein  en nu weer de draad oppakken. Enkele wissels staan er aan te komen……….op naar doel van GVV, komt tot en hoekschop, Isar neemt en een kopkans voor Joppe, wordt uitverdedigd…………..bal komt bij Djimmy, schot en over……………mooi spel met de nodige kansen, actie perfect !...................volgende actie die van zich laat spreken is Wijnant aan de bal, neemt deze goed mee naar voren, speelt naar rechts, Tim aan de bal, schot en doelpunt, maar….BUITENSPEL…………….hevige discussie langs de lijn, Scheidsrechter Fred naar de lijnrechter, zelfs de trainer van GVV die zich er mee gaat bemoeien, helaas…………..afkeur.

Uiteindelijk is het Everstein die met goed spel toch de wedstrijd beheerst in dit deel van de 2e helft, de druk op GVV wordt groter……….Edo speelt op balbezit, vanuit de 2e lijn, Tim kneiterhard tegen de bal en haalt z’n gram van de zojuist afgekeurde goal en pakte deze dus nu,….3-1 !!!

Nu begint GVV aan z’n eigen tactiek, dat is minder spelen en meer praten………..weliswaar onverstaanbaar,…………maar de mondjes bewegen……………niet alleen bij enkele spelers in het veld maar ook zeker de trainer geeft vermoedelijk voor hun het goede voorbeeld, publiek dat eveneens dit voorbeeld volgt…….je kan dus rustig zeggen, er wordt flink gel…….,…………….om moe van te worden, maar goed………………zolang onze B1 zich maar bij het spel houdt zal het alleen maar in het nadeel van GVV spreken…………overigens nog m’n complimenten aan Maxime, goed ingehouden jonguhh !!!, als je anders had gehandeld had ik het wel begrepen, maar je het je zeer volwassen opgesteld en bent blijven voetballen ! en zo moet ik eigenlijk jullie allemaal complimenteren, jullie hebben je als team gewoon positief opgesteld en door lekker te blijven voetballen gebeurde het volgende……….een vreselijk harde uithaal van Isar, mooi afstandsschot, helaas naast………..de eerder kans van Wijnant naar Tim,……..nou, dat deze ze nog eens dunnetjes over en nu ging het wel goed, huppakee, Tim scoort, ……4-1 !!!!..................laat ze maar praten dan voetballen wij wel, hahahaha, lachuhhhhhhh…….en toen…………………en toen………………..tsjaa, even een goede verdedigingsactie en was het toch GVV die een penalty kreeg, uiteraard werd er flink gepraat maar ze werden in het gelijk gesteld, terecht ook………………en ja, dan gaat die bal op de stip, Joeri die in vorm lijkt, springend op de lijn, kan niet wachten deze bal op zich af te zien komen, is er helemaal klaar voor, maar…………..zoals altijd is dit voor mij een mooi moment dit vast te leggen, alleen de meute spelers belette mij een goeie positie in te nemen, dus even een stukkie binnen de lijnen………….nog iets verder, ach wat maakt het uit, niemand heeft last van me…………..nog een stukkie verder……..zo, dit is lekker, camera in positie, hoor ik links van me……………iets dat ik niet ga herhalen, een GVV-ertje met eigen tekst hoorbaar voor de scheidsrechter die niet anders kon dan mij te verzoeken het veld te verlaten……………hij heeft 100% gelijk, kan ook eigenlijk niet…………….ik zal de volgende keer voetbalschoenen aantrekken, sorry !.............snel langs de lijn en nog staat het er perfect op, WAT DAN ????, wel, de hoofdpersoon Joeri met z’n bovennatuurlijke krachten pakt gewoon de bal, whahaaa………..goed gedaan jochie !!, wat een kanjer !!!...........alle omstandigheden er omheen, het pakken van de bal…………………..het is weer een onvergetelijke wedstrijd…………..hahahahaha, wat een feest, zelfs eigen publiek begon te roepen dat die paparazzi van het veld moest, wat je al niet doet om bekend te worden……

Maar…………….hier blijft het niet bij…………………spel gaat daarna gewoon verder en hoe,……….’t-is weer Tim die profiteert,……………..wet de score op 5-1 te brengen, z’n vierde vandaag !!!, zeg maar niveau Messi……niet te vergeten alle assists van vandaag………………..wat een team !!!!

 

Kijk weer uit naar de volgende, blij dat er vandaag werd gespeeld, ……………wedstrijden van de B1 staan voor elke keer weer lol en spektakel, prachtig voetbal, teamspirit………doelpunten en hoe….KANJERS !!!.....................tot gauw……………grtn. Jan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!