Everstein 35+ team speelt thuis 19.10.2012!!!,…….WAT EEN SPEKTAKEL !!!! - SC Everstein

Everstein 35+ team speelt thuis 19.10.2012!!!,…….WAT EEN SPEKTAKEL !!!!

Everstein 35+ team speelt thuis 19.10.2012!!!,…….WAT EEN SPEKTAKEL !!!!

Sc Everstein 35

0 - 2

Quick 1890 afc 35+ 1

Competitie

35+ 7x7 Continental

Datum

19 oktober 2012 20:00

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto'sPresentatie van het 35+ team tijdens thuistoernooi

Everstein 35+ team speelt thuis 19.10.2012!!!,…….WAT EEN SPEKTAKEL !!!!

Het was zover….Afgelopen vrijdag de 19e oktober is de eerste 35+ competitieavond gespeeld op Lekkinello, de thuisbasis van Everstein……..vanaf 20.00 uur stonden de mannen op het veld om af te trappen tegen Quick 1890, de tweede die avond net voor half 9 tegen Roda 46 team 3 en de laatste pot zo rond 20.45 uur tegen Roda 46 team 4.

De eerste 2 ontmoetingen tegen deze teams in respectievelijk Leusden en Amersfoort zijn helaas allen met verlies afgesloten, ware het niet dat de 2e competitieavond al veel beter spel werd getoond en er progressie zit in tactiek en uithoudingsvermogen. Met de afgelopen trainingen is er zeker weer winst geboekt op alle fronten zodat de 35-plussers wel eens konden gaan stunten in eigen huis.

Dus…omdat algemeen bekend is dat thuisvoordeel zeker te danken is aan supporters is er volop aandacht gegeven aan deze voor Everstein bijzondere gebeurtenis, het eerste thuis competitie-toernooi van de nieuwste telg van onze club. Teams uit de andere regio hebben nog niet eerder kennis gemaakt met Everstein, het was van de gezichten van die spelers af te lezen dat ze in een wel heel gezellige en bijzondere sfeer terecht waren gekomen, Everstein is hiermee wederom zeer positief op de kaart geplaatst.

De 35 +-ers werden onthaald door een vlaggenparade bij betreding van het heilige gras, een grote massa supporters langs de lijn ging volledig uit z’n dak. De groep Everstein 35+ werd gepresenteerd, fotoshoot etc etc., tevens werd de shirtsponsor in het zonnetje gezet, BeLevel Coaching werd namens het 35+ team en Bestuur van Everstein bedankt.

Fit en strijdvaardig gingen 11 van de 35+selectie van start, dus volop mogelijkheden vanavond de eerste punten te gaan pakken. Quick 1890 was de eerste tegenstander die in eerdere ontmoeting al duidelijk de betere bleek te zijn, meer voetbal ervaring was hun voordeel. Toch was de gedreven inzet basis voor wellicht een stunt, fluitsignaal klonk en bal rolde,…..met een keeper Ed van Zal en 6 veldspelers, voorin op links Michel, mid voor de Gier, op rechts Robbert, in de achterhoede op links Jan, midden Marcel en rechtsback Bart Jaap. Met slechts 2 vrijdagavonden wedstrijdervaring ging het team positief van start om met de nodige kansen te creëren. Al snel werd duidelijk dat de keeper Ed van groot belang was voor het team, Quick 1890 bleek in het veld wederom de betere maar de kansen die ze kregen werden perfect gekeerd door Ed. Kansen voorin waren er niet echt, in deze 1e wedstrijd ontbrak het aan communicatie en samenspel, het duurde dan helaas niet lang of we stonden toch achter met 0-1. Met 4 extra man langs de lijn, Ronald, Fred, Gerben en Teus,  lieten spelers zich tijdig wisselen om er niet helemaal door heen te gaan qua conditie, dat voorkwam dat er onnodig meer doelpunten tegen kwamen, helaas kon er niet dusdanig druk worden gezet om de 1-1 te forceren. Voordat de wedstrijd van 2 minuten voorbij was, stond Everstein 35+ achter met 0-2, beroerder werd het gelukkig niet en bij vlagen was er soms uitzicht op wellicht een stunt, het is er helaas niet van gekomen.

Na de 1e pot te hebben verloren met 0-2, kon het team even met elkaar in overleg, om na zo’n 5 minuten pauze de tweede ontmoeting aan te gaan, ditmaal een team van Roda’46. Er werd war gewerkt aan organisatie, meer tactische wissels etc etc. om zo te proberen toch een punt of meer te pakken. De duels werden zichtbaar aantrekkelijker en er werden zo waar meer kansen gecreëerd. Niettemin was Roda eveneens ook deze wedstrijd de betere en bracht ons wederom op achterstand. Met een vrije trap was het Jan die met een prachtige balk nog een kans zag de keeper van Roda te passeren, helaas was die alert genoeg de bal te keren. Zo waren er nog wel wat momenten die kans maakte op en score, helaas waren die acties niet scherp genoeg en bleef ook deze wedstrijd zonder score en verloren we wederom met 0-2. Even op adem komen en de 3e en laatste ontmoeting deze avond zou gaan beginnen.  Hierbij zou alles op alles gezet kunnen worden om toch nog een pot te winnen vanavond,  al is het maar een gelijk spel. Na 2 wedstrijden was het in ieder geval al duidelijk dat Ed van Zal tot “Man of the Match”zou worden uigeroepen, zeker met de manier waarop hij het domein van Everstein heeft verdedigd………..niettemin ging de rest van het team er volop in en probeerde zo de wedstrijd naar z’n hand te zetten. Het leek even te gaan lukken, wat meer aanvals situaties die uitzicht hadden op meer, echter de echte scherpte ontbrak en ook zeker de conditie deze 3e pot speelde parten. Het was wederom de tegenstander die even wat meer had te vertellen en ook deze partij Ed 2 x wist te passeren, ook deze partij dus met 0-2 verloren.

Conclusie is dat de inzet om hier een potje te breken, geen succes heeft gehad om de eerste partij in de 35+ competitie te kunnen winnen cq gelijk te spelen. Het was mooi geweest als dat op Everstein was gelukt echter zal het 35+ team nog even geduld moeten hebben, wellicht komende vrijdagavond bij Roda’46, wie weet……………….

We doen wat we kunnen, door blijven trainen, tactische zaken blijven bespreken en de conditie naar een hoger niveau proberen te tillen. Dat zal de basis moeten zijn voor betere prestaties. Wellicht dat het missen van een aantal spelers vanwege de vakantie deels de oorzaak was van een mindere organisatie, de volgende wedstrijden zal dat duidelijk maken.

Na afloop werd er nog volop gebruik gemaakt van de kantine om met alle teams en het nog in grote getallen aanwezige publiek lekker na te praten over de wedstrijden. De sfeer zat er goed in, door de 35+ nog georganiseerde verloting maakte deel uit van dit plezier zeker met de achtergrond hiermee de jeugd te steunen met de nieuwbouw die aankomend is in de vorm van een speeltoestel van enig formaat om zo ook voor die categorie een plek te realiseren. Dit initiatief werd massaal gesteund, waarvoor het 35+ team iedereen enorm dankbaar is.

Tot in de late uurtjes was de kantine bezet op deze bijzondere vrijdagavond, een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Everstein,………….dat er maar vele mogen volgen…………….

Tot de volgende keer……………grtn. Jan de Gier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!