Valt de droom van de B1 in duigen ??, spelers uitleen aan A1 bepalend voor de uitslag !!! - SC Everstein

Valt de droom van de B1 in duigen ??, spelers uitleen aan A1 bepalend voor de uitslag !!!

Valt de droom van de B1 in duigen ??, spelers uitleen aan A1 bepalend voor de uitslag !!!

Sc Everstein JO17-1JM

2 - 2

Heukelum vv B1

Competitie

B-Junioren, B1, 3e klasse B38

Datum

27 april 2013 10:00

Scheidsrechter

J. Boere

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's


De trouwe supporters,...ONBEGRIP !!!!


Valt de droom van de B1 in duigen ???, spelers uitleen aan A1 bepaald uitslag……

Elke zaterdag sta ik langs de lijn als:  1. Supporter,…2.Verslaggever annex fotograaf……twee zaken die ik normaliter probeer gescheiden te houden, dat houdt in dat ik me neutraal opstel in de verslagen van de afgelopen jaren, althans zoveel mogelijk. Kan jullie vertellen dat ik me vandaag voel alsof ik behoorlijk op de proef ben gesteld om welke reden ik elke richtlijn die ik mezelf heb opgelegd aan voorbij zal gaan….hier dus het verslag van een supporter. In grote lijnen zal het niet afwijken behoudens wellicht reactie op de gebeurtenissen van vandaag zich afspelend op het veld en langs de lijn tijdens de wedstrijd van onze B1 tegen Heukelum B1.

De voorzet van mijn zijde eerder in de week gaf wat voorspellingen of anders, scenario’s hoe het verloop zou kunnen zijn in de competitie. Uiteraard houd je rekening met het niet winnen van de wedstrijd van vandaag al is het treffen van onze B1 tegen de op één na laatste in de poule in feite een makkie, op papier dan…..De uitslag kan dus tegenvallen en dan zal dat te wijten kunnen zijn aan tegenslag in de wedstrijd wegens het ontbreken van vorm,…..pech,…..blessures of elke ander oorzaak van die aard. Vooraf zou ik niet iets anders kunnen verzinnen.

Terwijl ik overigens dit verslag schrijf, zie ik een bericht op facebook voorbij komen van Freek dat de A1 heeft verloren met 7-1, pikant detail….

Vandaag beginnen we met een complete selectie, dat wil zeggen 11 in het veld en 5 op de bank. Er staat veel op het spel, dat heb ik in de voorzet al aangehaald, met vandaag er bij nog 2 wedstrijden te gaan tegen de 2 onderste uit de competitie. Ophemert, onze grootste concurrent, kan met winst van onze B1 in feite het kampioenschap niet meer halen. Het doelsaldo van ons team is zoveel positiever, dat kunnen ze in feite met voor hun nog 1 wedstrijd te gaan, niet meer inhalen……..Positief dus, want ja…gezien de afgelopen wedstrijden, zeker tegen Ophemert vorige week, is de B1 op eigen veld onverslaanbaar, laat ik het zo zeggen, hebben ze dit seizoen hier nog geen wedstrijd weggegeven…..tegen Asperen was het misschien kritiek maar ook dat hebben ze overleefd…….

In de basis Kelvin op doel, daarvoor zien we Sven, Joeri, Michiel, Daan, daarvoor Isar, Edo, Maxim, Alex, Roger en Tim. Op de bank dan Luuk, Pieter, Wijnant, Djimmy en Maarten. Op vakantie zijn Joppe en Victor.   Fluitsignaal zo rond 10.00 uur en we gaan van start, …..Heukelum laat geen slecht spel zien en onze B1 oogt wat nerveus. Zeker de zenuwen voor een wellicht naderend kampioenschap, iets teveel balverlies en net het missen van scherpte om een echte dreiging te vormen voor Heukelum. Naar mate het spel vordert wordt dat wel wat beter, de bal wordt in feite meer op de helft van Heukelum rondgespeeld……neemt niet weg dat Kelvin niet koud staat te worden en lekker mee moet doen en dat is wel eens anders geweest….Toch is daar de verlossing na al wat kansen vanaf de zijlijn te hebben gezien……het is Roger die koelbloedig de bal in de lucht ineens vanaf z’n slof torpedeert richting de keeper die wat probeert en in ieder geval slaagt in z’n actie de bal er uit te houden. Echter deze stuit weer terug richting Roger die in 2e instantie de keeper passeert en de 1-0 scoort, TOP!, dat is lekker en geeft een goed gevoel. Zo’n 1e treffer is altijd lekker, zeker als het even niet loopt en kan soms net die extra zet zijn om vrij uit te gaan ballen om zo tot betere prestaties te komen……daarop volgen er meer kansen. Isar die een kneiterhard schot weet te produceren maar recht in de handen van de keeper, ook Alex probeert het een en ander maar de volgende is uiteindelijk van Tim…..deze komt in een korte solo op doel van Heukelum af, de verdediging laat hem gaan, sluit niet aan zodat de keeper het enige obstakel vormt. Tim maakt een voor het oog simpele passeerbeweging en weet heerlijk de 2-0 er in te werken, keeper kansloos, YEAHHH, geweldige actie !,……en dan krijg je het gevoel dat het niet meer mis kan gaan. Toch is het daarop Heukelum die probeert wat ze kan en dat resulteert toch in meerdere acties voor dit team richting de 16 van Kelvin…..  Maar ook Everstein blijft uiteraard het een en ander proberen, uitbouwen van de 2-0 voorsprong is het doel de resterende tijd van deze helft,…. neem Maxim, grandioos schot net buiten de 16, een poeier van de 1e orde, KLETS !!!!, op de lat , jammer, had hem deze keer echt eens gegund aan deze “lange” van de B1………..naar het einde van de 1e helft, die in tijd naar mijn idee al voorbij zou moeten zijn, we zitten al in de 48e !!! minuut, krijgt Heukelum een hoekschop en produceren hiermee hun 1e score van vandaag. Net voor de rust dus toch nog 2-1 !......  

Lopend naar de kantine, oké,…… steppend met de fiets, ….al de nodige reacties op de 1e helft van het diverse publiek dat er wel even gepraat zal gaan worden in de kleedkamer maar dat  het 2e deel wel los zal lopen……komt goed is het “overall”gevoel. Toch wat signalen in de rust omtrent het meedoen van enkele spelers met de A1…………daar heb ik gisteren zelf al naar gekeken op basis van een facebook bericht van Freek, die haalde al aan in zijn invulling van de zaterdag wat o.a. de A1 moet gaan doen en daarin meldde hij al dat er niet voldoende spelers zijn voor de A1 en er dus uit de B1 hulp gaat komen van 3 spelers. Toen bekroop mij het gevoel van dat zal toch niet waar zijn dus snel naar de site van Everstein voor het programma en ik slaakte een zucht van verlichting, B1 speelt om 10.00uur en de A1 pas om 14.30, dus…………..geen probleem, gelukkig ! …..….maar de onrust in de gesprekken zo her en der neemt toe,….vanwege de zon loop ik alvast wat eerder richting het veld en ontmoet daar wat bekenden, de jongens lopen langs en loop op met Alex en Daan……….die aangeven dat 3 spelers maar de helft zullen meespelen om zich daarna bij de A1 te voegen ????, waarop ik nog denk, de helft van de 2e helft………dus zeg maar beginnend met 5 wisselspelers om daarna, afhankelijk hoe het spel verloopt, de 3 wat rust te gunnen voor hun inzet bij de A1. Maar……….al gauw zie ik dat het anders is en de betrokken 3, te noemen, Roger, Maxim en Joeri, de gehele 2e helft er niet bij zullen zijn…….dit begrijp ik niet !?

De A1 speelt om 14.30 uur, krijgen op verzoek 3 spelers van de B om het tekort op te vangen, en deze 3 worden ontzien voor hun optreden later deze dag. Dus krijgen ze rust van zeg 11.00 uur tot 14.30 uur nadat ze alle drie niet een naar mijn idee, hele eerste helft hebben gespeeld, maar dan nog……………jonge gasten van 15/16 jaar, na 45 minuten spel, moeten die rust hebben om pas om 14.30 uur weer te gaan ballen en dan zijn het dus B1 spelers, horend bij de B1 !!!!!, mag de A1 van geluk spreken dat ze geleend mogen worden naar mijn idee.  Dan zou er nog een andere reden kunnen zijn die het vorige rechtvaardigt en dat is bijvoorbeeld een belang in de stand, kan de A1 bijvoorbeeld nog kampioen worden, net als de B1 ??, nou, “forget it”..kijk op de site, “never nooit niet”….jammer voor dat team maar juist het mogelijke kampioenschap van de B1 zou dan naar mijn idee voorrang moeten krijgen op deelname aan de A………….pfffffffffffff, waarom heb ik daar geen begrip meer voor, dat gerommel met spelers doet hier niet goed aan, kijk naar het belang, ga op zeker en maak eerst een afweging alvorens een beslissing te nemen.

Het is duidelijk dat ik als “supporter”zeker niet alleen sta, ik loop met de camera langs de lijn en het enige dat ik hoor is hetzelfde gevoel als ik zojuist heb weerlegd…..zeker naar mate de 2e helft vordert.

De 2e helft namelijk gaat in feite op dezelfde twijfelachtige wijze van start als de 1e, geen soepel lopende acties, vertwijfeling bij spelers……veel balverlies….en natuurlijk, ook Tun zei het al, ze zijn er op een of andere manier niet helemaal bij met hun koppie. Oorzaak ????, zeker het Oranje Weekend……Gisteravond zijn er meerdere aanwezig geweest bij de start van het feest, Muziek en DJ Elstak….dus dat zal wel laat geworden zijn, …….het gras was gemaaid, is daar soms niet op gerekend ???maar…………..juist met de wetenschap dat de scherpte er niet is zoals Tun al zei, de vertwijfeling zichtbaar op het veld, trek dan zo’n team niet uit elkaar, er is een belang vandaag, kampioenschap B1……….dus…………..alle zeilen bij zetten en dan pas uitlenen !! De reacties worden nog intensiever als Heukelum de 2-2 scoort en dan de reacties van deze gasten op het veld “ Kom op jongens, we laten ze geen kampioen worden”…….ze voelden het gewoon, onze B1 was een prooi geworden………Het werd er niet gezelliger op langs de lijn, aanwezig publiek liet zich horen, hadden geen begrip voor wat er zich afspeelde…….., tuurlijk,……je hoopt op meer, mede door aanmoediging van Jeroen, Wessel en Koen aan de overkant….opvallend dat m’n eigen jongen, Luuk, als linksback een aantal keren op links opkwam, zelf een prachtige voorzet produceerde……...maar het zat er niet in………Alex had nog een enorme kans op links, schoot kneiterhard tegen de paal, dus geen score…………..het lukte niet. Tot overmaat van ramp viel Michiel geblesseerd uit………..weer een wissel minder. Het werd zelfs zo beroerd dat de scheidsrechter een “Schwalbe”maakte, alles zat tegen, ….er werd zelfs even gesproken over een “kerstboom”, al vriest het gelukkig niet meer..………..iedereen kon het zien, een grote schare supporters die vandaag kwam kijken om de B1 wellicht kampioen te zien worden, zelfs de drie uitgeleende spelers aan de A, die zaten in de duck-out te kijken hoe “hun” teamgenoten van de B1 er in gingen en dan mogen we achteraf wellicht van geluk spreken dat het bij 2-2 is gebleven………Drie naar mijn idee cruciale spelers van de B1 deden de 2e helft niet mee, gespaard voor de A die dus verloren hebben met 7-1, alles voor niets geweest…………..zo treurig.

Hiermee gaan we naar de 34 punten. Ophemert heeft er 33 en TEC, die als we zouden winnen kansloos zouden zijn voor de titel, deze hebben vandaag dan gelukkig verloren op eigen veld van Rhelico, dat is dan voor vandaag het enige positieve. Alles dus nog in eigen hand maar het had zo lekker geweest vandaag te winnen, dan had het niet meer mis kunnen gaan. Komende week uit naar Buren,…………….Jeroen,………………laat ons deze dag heel snel vergeten en pak met je B1 de winst……..gaan we met z’n allen feest vieren, ik heb dat nodig na vandaag !..........ik wil daar zo graag met jou een biertje op drinken, mag jij van mij een keer mee met de 35+ !!

Grtn en tot volgende week, ik ga mee naar Buren, dat is zeker……………grtn. Jan de Gier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!