B1 serieus wakker geschud en toont veerkracht tijdens competitieduel tegen Asperen B1... - SC Everstein

B1 serieus wakker geschud en toont veerkracht tijdens competitieduel tegen Asperen B1...

B1 serieus wakker geschud en toont veerkracht tijdens competitieduel tegen Asperen B1...

Sc Everstein JO17-1JM

3 - 2

Asperen vv B1

Competitie

B-Junioren, B1, 3e klasse B38

Datum

6 april 2013 10:50

Scheidsrechter

A. Verberk

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's

De 3e score van Roger wordt uitbundig gevierd !!!

B1 serieus wakker geschud tijdens Competitieduel tegen Asperen na een makkelijke oefenwedstrijd de week daarvoor………..

Het was maar een “oefenwedstrijd”, MAAR WAT VOOR ÉÉN !!!......,dat is wat er vooraf ging aan het competitieduel van zaterdag tegen Asperen B1.

Het was enkele weken geleden over duidelijk, de B1 heeft te lijden gehad van te weinig wedstrijden, geen ritme meer, de flow van steevast de winst pakken was ( even) weg, hoe los je dat op, heel simpel, door een oefenpartij in  te plannen en daar was dan ook ruimte voor. Uitgenodigd Delta Sport’s 95, team B3, ook spelend 3e klasse en bovenin hun eigen competitie…..een gelijkwaardige tegenstander dus en daar kan je je dus aan meten, hoe staan we er voor, is het verlies bij TEC, twee weken gelden slechts een incident of zijn onze jongens de weg kwijt ??...........het spel tijdens de oefenwedstrijd vorige week bevestigde dat niet en gaf een heel ander beeld, of het lag aan de tegenstander maar het ging onze B1 vrij makkelijk af. Relaxed spelend werd bijvoorbeeld Wijnant keer op keer met succes aangespeeld en scoorde makkelijk. Was het vanwege de ontbrekende druk van een competitietreffen ??, de B1 speelde als een team, een goed geoliede machine en won gemakkelijk met 6-0 van Delta Sports’95…….4 x Wijnant !!!, overige 2 treffers van Tim en Isar.

Tot zover een week geleden, nu dus weer de realiteit van de competitie, want daarin moet het dan gebeuren, daar moeten de jongens het in praktijk echt laten zien en dat ze het kunnen hebben we het najaar ook kunnen zien. Alles wat de trainers jullie hebben geleerd, Jeroen en z’n kornuiten hebben hun stinkende best gedaan, voor de volle 100% zich gegeven jullie in deze positie te brengen en met het voetballend vermogen is dat er bij jullie ook mooi uitgekomen. Pontificaal bovenin de stand te vinden, maar……………de concurrentie ligt op de loer, sterker nog, deze doet alles wat binnen hun vermogen ligt dichter bij te komen. Was het eerst RKTVC die zich terugtrok uit de competitie, is het nu de beurt naar LRC die het laat afweten….van beide teams heeft onze B1 overtuigend gewonnen met grote getallen, goed voor de punten en het doelsaldo, maar….overige teams hebben bij deze tegenstanders wel wat laten liggen en nu ze dus weg zijn uit de poule, zijn het o.a. Ophemert en TEC die hiervan profiteren. De eerste is vrij makkelijk met 1 wedstrijd minder op gelijke hoogte genaderd, TEC met 3 punten achter ons, oftewel……alles is nog mogelijk maar we hebben alles in eigen hand.

Tun liet via de mail al weten hoe het bij Asperen vorig najaar uit is gegaan, “scheidsrechtelijke dwaling”….korte samengevat zegt dat genoeg……..Nu dus aan ons de taak te laten zien hoe het op sportieve wijze aangepakt moet worden, …..ook Jeroen heeft zich deze week laten horen, gaf aan, “wat hebben we toch een mooie competitie”….”en wat mij betreft gaan we er voor”…………….Het is duidelijk, trainers en leiding laat zich niet leiden door wat er om hen heen in de competitie gebeurd, nee….met ziel en zaligheid voor de volle 100% vertrouwen hebben in onze B1, de kanjers die het in 2 x 40 minuten elke zaterdag weer moeten doen, dat is de enige basis om straks op de brandweerwagen de hele omgeving te laten weten dat jullie je door niets en niemand hebben laten weerhouden de grote prijs te pakken, zelfs een tegenslag is juist de uitdaging en drijfveer de keer daarop met 200% inzet iets recht te zetten en dat maken jullie dan ook waar,….voorbeeld is de wedstrijd van dit weekend.

Voordat de wedstrijd begint is de stand in de competitie als volgt:

1. Ophemert met 12 wedstrijden en 30 punten

2. Everstein met 11 wedstrijden en 27 punten

3. TEC met 12 wedstrijden en 27 punten, de rest volgt op gepaste afstand met meer wedstrijden en minder punten….

Asperen dit keer de tegenstander, 5e in de stand met 22 punten, zoals Tun al zei, uit in Asperen verloren met 4-2 en daarin die ongelukkige rode kaarten……..Laten we het er op houden dat dit het uitgangspunt moet zijn, nadrukkelijk op sportieve wijze dit recht te zetten.

Weer heel veel publiek, de trouwe supporters waren er al weer vroeg en dat heeft zeker op Everstein een enorme aantrekkingkracht op meerdere liefhebbers van dit spelletje, tijdens de wedstrijd neemt het aantal zienderogen toe en zijn  er inmiddels al uitgewerkte plannen een supportersvereniging van de B1 op te richten. Persoonlijk heb ik de paaltje al uitgezet naast die van de nieuwbouw voor het supporters home, ik stel voor dat jullie even een bericht sturen over de gewenste indeling en inrichtingen, welke voorzieningen etc. etc. er moeten komen. ….daarover later meer, nu de match van vandaag.

Wel…........over het weer even geen bericht, dat weten we nu wel, zie ik in de basis Kelvin op doel, daarvoor Sven, Joeri, Daan, Victor, verder naar voren Isar, Edo, Maxim, Joppe, Wijnant en Tim. Eens zien of het net als een week geleden zo makkelijk verloopt, zo simpel het leek zoals Wijnant die 4 er in legde, ik herinner me de 3e nog, zo sierlijk als door het midden hij met de bal op de keeper af stierde en in een glijdende beweging de bal langs de keeper in het doel werkte, grandioos ( zie foto’s van die wedstrijd). Op de bank Djimmy, Roger, Pieter, Alex en Michiel. Afwezig Maarten en Luuk. Al deze jongens behoeven geen introductie, we weten het allemaal,………..na vermelding van deze namen is het toch duidelijk …..en hoef ik er niets aan toe te voegen. De kansen zijn er dan ook volop de 1e helft, zo is daar Maxim met een pracht kans, je ziet gewoon dat hij als opkomende linker middenvelder zo lekker in z’n vel zit, heerlijk. Dan Joppe veelal zeker van een actie en beresterk maakt hij het de verdediging moeilijk, ook een kans, schot richting de keeper, maar die stond dan ook op z’n plek, geen score deze keer. Tim, sierlijk draaiend van z’n tegenstander, alles om hem heen ziet hij uiterst scherp om in een fractie van een seconde te beslissen hoe te handelen, ook zijn kans wordt gekeerd, ook geen score. Na een corner is het een kans van Isar, met geweldige inzet zet hij de tegenstander keer op keer op het verkeerde been maar ook deze hoekschop leidt niet tot een punt. Na de nodige andere acties zou je zeggen, Everstein heeft overwicht, heeft het spel volledig onder controle, nu alleen nog het net vinden, de geweldige keeper van Asperen passeren, dat is echt nog het enige………………..dus, ja hoor, dat zal je net zien, komen ze met 0-1 achter……ongelooflijk, tegen Asperen, juist deze ploeg maakt het Everstein moeilijk………….maar, ach, ‘t-is slechts 1 punt, geen nood, gewoon effe een bal d’r in, hij hangt tenslotte al in de lucht, nu alleen even iets scherper het net vinden en die 1-1 maken, daarna verder uitbouwen en huppakee, 3 punten, maar…………dat moet dan wel effe gebeuren. Dus, wat gebeurd er………….raar moment achterin, soort van terugspeelbal, lastig voor Kelvin, kan niet goed wegwerken en …en….0-2 achter !!!, WAT….ja, 0-2 achter !!!. ‘t-Zal toch niet waar zijn, je stinkende best doen, prachtig voetbal laten zien en dan zo maar ineens 2 treffers om je oren. Asperen is duidelijk en sneakie bezig, profiteert direct van even een onoplettendheid.

Kan Jeroen, die langs de lijn laat weten dat hij er staat, de jongens zo aansporen  hierop te anticiperen. De boodschap is duidelijk, scherp blijven, er staan als een team en zet druk,…Pieter heeft dat goed begrepen, volgt z’n tegenstander als aan een draadje en heeft daarmee succes, een ongelukkig moment bij een verdediger van Asperen, teruggespeeld naar de keeper maar onder druk gaat dat verkeerd, de 1-2 is het gevolg, keeper ligt met bal en al in het net, hahahaha, als ik Pieter zie op de foto, zeg ik in één woord, GEWELDIG !!!!........en met dat gevoel gaan we de rust in……..

Mooi is te zien dat de wolken boven Everstein langzaam aan verdwijnen, blauwe lucht krijgt de ruimte en de zon daardoor z’n kans zich te laten zien…..is dat soms het teken van bovenaf ???, we gaan het zien, voor de foto’s in ieder geval positief….de aftrap en eens zien of de 1-2 het uitgangspunt is voor wat moois. We kijken aan tegen een achterstand maar op een of andere manier toch wel een positief gevoel…de koppies staan goed, de spelers ogen scherp en gedreven…heel ander beeld als 2 weken geleden bij TEC……Er wordt goed gecommuniceerd, spelers houden elkaar alert. De verdediging is er op gebrand samen met Kelvin de aanvallers van Asperen tegen te houden en er geen meer door te laten, zodra aan de bal via het middenveld een weg naar voren te vinden en via de spitsen dit af te ronden met een score, dat is het ideale beeld van hoe je zo’n wedstrijd moet winnen,….. dat er dan af en toe een overtreding wordt gemaakt hoort er bij, zo ook door Asperen die op zijn wijze probeert Everstein te stoppen en dat gaat soms iets anders dan de regels het toelaten. Gevolg……………een vrije trap en ditmaal zeker niet ver buiten de 16…………we weten het inmiddels, dat is Victor, deze neemt in dergelijke situaties bij een afstand met doel binnen bereik plaats achter de bal………………….dus gesneld met de camera achter het net van Asperen zie ik Victor z’n aanloop nemen, sta net rechts achter het doelde kijk langs de muur af en zie ik Victor met z’n schoen de bal beroeren, sierlijk plaats bij de bal om de muur heen, redelijk laag zodat de keeper de bal te laat ziet en  huppakee, YEAHHHH, 2-2, DOELPUNT, Prachtig wat een bal, VICTORRRRRRRRR !!!!!!...Mooi te zien hoe de spitsen van Everstein actief mee lopen terwijl de bal wordt geschoten, wat een actie !! Top mannuhh !

Met deze stand zie je ineens 100% het geloof, we gaan deze pot pakken, bij Asperen wankelt het, de trainer hoor je z’n team aansturen maar de toon uit frustratie, niet de gedrevenheid die je zou moeten horen, zo ook tussen spelers onderling, er wordt gescholden, ze geven elkaar de schuld en dat is veelal de aanleiding van het uit elkaar vallen van een team, het verdwijnen van de teamspirit…oftewel een prooi voor onze B1 die daar gebruik van en probeert te maken….aan de kansen ligt het niet, net als een week geleden is Wijnant volop voorin te vinden, mist alleen net de scherpte zoals hij vorige week liet zien, krijgt net niet de bal zo dat hij de kansen kan omzetten in een score……..er wordt wel keihard gewerkt, enorme inzet op de helft van Asperen, de druk op het doel van de tegenstander is groot maar de doelverdediger verdiend een grote pluim, staat z’n mannetje. Acties leiden tot kansen en de nodige corners…..de 3-2 hangt in de lucht………de druk is dusdanig groot dat schoten elkaar in no-time opvolgen, het lijkt wel of het complete team Everstein B1 zich voor en in de 16 van Asperen bevind en afwisselend schoten afvuurt,  totdat Roger de kans grijpt en in een chaos voor het doel vernietigend uithaalt en al z’n energie in de bal propt en kneiterhard in het net schiet, WAT EEN SCHOT !!!!, YEAHHHH, wat een doelpunt, 3-2 !!!, het complete team omhelst Roger en viert massaal de bevrijdende 3e score………de buit is binnen, dit geven we niet weer weg, door keihard werken is op eigen kracht de overwinning een feit. Zelfs de nodige acties daarna bevestigen dat, Tim met een enorme kans, keeper keert de bal en Alex kopt net naast, een van de vele momenten die aangeeft dat Everstein verdiend de overwinning heeft gepakt…….

 

De inzet was 100, nee 200% top, jullie hebben geweldig goed gespeeld, op doel hadden de kansen wellicht meer omgezet moeten worden in een score, dat had zeker verdiend geweest maar op deze manier hebben jullie na een 0-2 achterstand wel weer laten zien dat jullie als team zo’n veerkracht hebben dat met alle positieve energie uiteindelijk de overwinning een logisch gevolg is……weer een stap in de goede richting, en……………..Ophemert heeft dit weekend verloren van Rhelico, TEC niet gespeeld, dus Everstein B1 met 12 wedstrijden en 30 punten weer op de 1e plaats !, TOP !!!!

Tot de volgende keer, grtn Jan de Gier

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!