Houten 1

4 - 2

3e klasse D

7 maart 2020 14:00

Het moge duidelijk zijn dat SV Houten (koploper in de derde klasse D) tegen SC Everstein niet een wedstrijd zou worden, waarbij de gasten veel kans zouden kunnen krijgen. Dit was waarschijnlijk ook al duidelijk voor een aantal spelers, die voor de equipe van trainer Remko Versteeg, binnen de lijnen kwamen. Dan lijkt het er, door welke gesteldheid dan ook, dat er (te) weinig energie in zo’n wedstrijd wordt gestoken, waardoor de thuisclub niet alleen een regelmatige 4-2 overwinning kon boeken, maar tevens in het bezit kwam van de tweede periode. Uiteraard horen daar onze felicitaties bij, bij deze. Het gebrek aan daadkracht kwam wellicht nog het meest aan het licht, toen, met nog zo’n zes minuten op de klok (plus blessuretijd) plotseling en geheel uit de lucht vallend, de tweede treffer van SC Everstein op het bord kwam, waardoor het ineens 3-2 werd en er een spannend slot op komst leek. De eerstvolgende aanval van SV Houten bewees eens temeer hoe gelaten de bezoekers acteerden: waar de nodige slagkracht werd verwacht, werd aan alle illusies een eind gemaakt, toen de vierde treffer langs doelman Ricardo de Keijzer werd geschoten. Zo was SV Houten tegen SC Everstein nooit een echte wedstrijd en zou het dus ook niet worden.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Wessel Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Erik Bergshoeff, Sven de Blok, Victor Snoek, Gerwin het Lam, Simon van Zante, Jort Binnenveld, Robbie de Roos en Yently Lemmer

Wisselspelers: Nader Mechichi, Walter Snoek en Guillermo Ooft

Geschorst: Rick Fierens

Geblesseerd: Sander Bergshoeff

Afwezig in verband met vakantie: Bjorn Stahti

Scheidsrechter: de heer S (Sjors) Verkleij

Assistent namens SC Everstein: Ron van Zal

De gastheren namen, met een stevig briesje in de rug, direct het initiatief en toonden aan de drie punten op Oud Wulven te willen houden. Houten is gewoon een goeie ploeg, stukken verder dan Everstein en dat was te merken. Verzorgd veldspel, geduld en een aantal zeer vaardige spelers drongen de bezoekers, op het ‘platte’ kunstgras, terug op eigen helft. Vooral de geboden ruimte over de rechterflank werd goed benut. Toch moest er een foutje in de defensie van Everstein aan te pas komen voor de eerste kans van de wedstrijd. Matig uitverdedigen, waarbij de bal op de zestien meter bleef liggen, bood een vrije schietkans. Via de lat verdween de bal over het doel. Maar de druk bleef en in twaalfde minuut verkeek doelman Ricardo zich op een voorzet van rechts. Hij kwam nu ongelukkig in botsing met Klaas, terwijl de bal in het lege doel werd gekopt. Een knullige manier om met 1-0 achter te komen.

Pas na twintig minuten het eerste wapenfeit van de bezoekers. Simon stak Yently weg over de linkerflank en diens voorzet bereikte Jort. Diens schot dwong de doelman van Houten tot een uiterste redding en uit de daaropvolgende corner kopte Robbie voorlangs het doel van Houten. Net voor het half uur verdubbelden de thuisploeg de voorsprong. Wederom moest er een fout van de anders zo zekere doelman Ricardo aan te pas komen. Balverlies werd door de spits van Houten genadeloos afgestraft en de 2-0 werd strak binnen geschoten. Maar een paar minuten voor de pauze kwam Everstein terug in de wedstrijd: een enorm misverstand tussen een verdediger en de doelman (ja, dat gebeurde dus ook bij de thuisclub), werd doorzien door Simon. Die speelde Jort aan, die de bal in het lege doel schoot: 2-1, net voor rust, dus een mooi moment.

Na de thee keerde Everstein ongewijzigd terug binnen de lijnen. Na vijf minuten kreeg Sven geel, alvorens een lange pass af te leveren bij Simon. Die nam de bal wel in één keer, maar het schot verdween over het doel. Twee minuten daarna leek het of een aantal Everstein spelers de tegenstanders uit het oog waren verloren. Na een aanval over links werd de bal voorgetrokken en ongehinderd mocht de 3-1 binnen geschoten worden. Even later geel voor Wessel een de eerste wissel, waarbij Erik het veld verliet en Walter zijn opwachting kwam maken. Na een dik kwartier speelde Robbie zich vrij en diens inzet werd door de doelman, met de vingertoppen, tot corner verwerkt. Even later verlieten Gerwin en Yently het veld, zij werden vervangen door Nader en Guillermo.

Halfweg de tweede helft voorkwam Ricardo, met een prima redding, de vierde goal van Houten. Walter en Klaas liepen nog tegen een kaart op, Houten bleef de betere ploeg en de wedstrijd leek naar zijn eind te kabbelen. Tot zeven minuten voor tijd Guillermo aan de rechterkant van de zestien meter werd bereikt. Zijn prima voorzet werd bij de tweede paal door Robbie binnen geschoten: 3-2 met nog ruim de tijd voor een slotoffensief. Deze illusie werd, zoals in de inleiding al omschreven, een minuut later al om zeep geholpen. Een snelle aanval over rechts leidde tot een prima voorzet, waarbij twee Everstein spelers hun man volledig kwijt waren. Een van de twee deponeerde de bal achter Ricardo en bepaalde de eindstand op 4-2.

Houten tegen Everstein werd nooit een wedstrijd, daarvoor waren de blauwhemden te goed. Geen schande natuurlijk, maar dit soort tegenstanders verdienen eigenlijk een andere benadering, dan vanmiddag door Everstein werd uitgevoerd. Daartoe zullen alle spelers binnen de lijnen hetzelfde moeten uitstralen en iedereen de volle 100% energie in de strijd moeten gooien. Dat is een minimale eis en die zullen we tegen de andere koplopers, Jonathan en Brederodes, zeker ook nodig gaan hebben. Eerst nog de zware taak om DESTO te bestrijden, alvorens we afreizen naar Vianen voor de krachtmeting met Brederodes. Succes mannen en op naar volgende week, DESTO dus aan de Lekdijk te Everdingen, tot dan!