Houten 1 - Sc Everstein 1

Houten 1 - Sc Everstein 1

Houten 1

5 - 0

Sc Everstein 1

... (intikker)
4'
... (intikker)
12'
... (schot)
34'
... (intikker)
49'
... (schot)
75'

Competitie

3e klasse D

Datum

28 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

G.A. Smith

Accommodatie

Sportpark Oud Wulven
Oud Wulfseweg 2
3992LT
HOUTEN
tel. 030-6372179

Voor Everstein lijkt de korte opleving van vorige week, de thuiszege op Focus ’07, een incident te zijn geweest. Toegegeven, de opponent van hedenmiddag, runner up Houten (strak op de tweede plaats in de derde klasse) is van een heel ander kaliber, maar de manier waarop de mannen naar de slachtbank werden geleid, was er toch wel eentje om, zo af en dan, eens even met de wenkbrauwen te fronsen. Het gaat te ver om in detail op de materie in te gaan, maar hetgeen werd geboden over negentig minuten was wel uitermate mager te noemen. De thuisclub wenste al sowieso niet mee te werken aan een succesje voor de gasten, maar moet zich in bepaalde fases van de wedstrijd, gevoeld hebben als op een training. Er werd ze weinig in de weg gelegd door Everstein, dat het merendeel van de tijd achter de tegenstander moest aanhollen, zonder door duels in balbezit te komen. Dat het uiteindelijk 5-0 bleef steken was meer op het conto van de thuisclub te schrijven, want er werden nogal wat kansen om zeep geholpen. Daarnaast kon Ricardo, met name in de slotfase, nog een paar keer handelend optreden, waardoor de schade nog enigszins kon worden beperkt.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Joran het Lam, Jop van Steen, Wessel Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Dennis van Donselaar, Robbie de Roos, Sven de Blok, Mark Fierens, Rick Fierens en Erik Bergshoeff

Wisselspelers: Merlijn Vos, Flint Lenaers, Rik van Genderen, Jesper van Alphen, Gerwin het Lam en Mats Kooiman

Geblesseerd: Simon van Zante en Davey Diks (beiden komen dit seizoen niet meer in actie)

Geschorst: geen

Vakantie: Victor Snoek en Klaas Hazendonk

Scheidsrechter: de heer G.A. (Guus) Smith uit Hoorn

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Het begon ook allemaal desastreus voor Everstein: binnen twintig minuten moesten twee van de drie gebroeders Bergshoeff zich al laten wisselen door blessures. Eerst ruimde Wessel (al binnen twee minuten) het veld voor Gerwin, een kleine twintig minuten later volgde broer Sander, hij werd vervangen door Merlijn. Houten gaf direct signalen af de klus snel te willen klaren: eerst redde Ricardo nog met de voet op een inzet van dichtbij, een minuut later lag de bal in het netje. Een simpel steek balletje kon langs Ricardo worden gewerkt, de defensie reageerde wel heel apathisch in deze situatie. Na tien minuten kon Ricardo nog een keer pareren, maar nog voor het kwartier deelden de gastheren de genadeklap uit. Nog amateuristischer verdedigen van Everstein en tik-tik, de bal in het netje: 2-0 en gelopen koers.

Net voor de wissel van Sander stevende Robbie nog een keer op het Houten doel af, maar de inzet was geen schot en geen voorzet, even later verdween het eerste echte schot op het doel, afgevuurd door Joran, over het Houten doel. Na de wissel probeerde Joran, tot twee keer toe, Mark te bereiken, maar die stond in buitenspel positie. Net na het half uur even pech voor Everstein toen Robbie, naar goed doorzetten, de bal net niet tussen de palen kon krijgen. Het leverde slechts een corner op en even later zette Houten de stand op 3-0 en weer zag het er achterin niet goed uit bij Everstein. Wederom kon een steekpass heel gemakkelijk worden binnen gelopen. 

Na de pauze was de strijd uiteraard gestreden. Al na acht minuten werd buitenspel weggewoven door de leidsman en kon de 4-0 worden binnen gewerkt. Met nog een half uur op de klok kwamen Jesper, Rik en Flint voor respectievelijk Robbie, Joran en Erik. De thuisclub combineerde dat het een lieve lust was en rood in wit kon zich alleen beperken tot de achtervolging. Met nog een kwartier te spelen werd de eindstand bereikt, toen bij de eerste paal hard mocht worden ingeschoten in de korte hoek: 5-0.

En Everstein: na een dieptepass van Jop mocht Mark het nog proberen, maar zijn inzet leek, conform de wedstrijd was gelopen, als een terugspeelbal in de handen van de doelman. Drie minuten voor tijd kopte Jop, na een corner van Sven, naar de verre hoek, maar de doelman redde bekwaam. De meesten van de meegekomen fans waren blij dat arbiter Smith er na dik negentig minuten een eind aan maakte. Ondanks het feit dat Houten veel beter was, dat is geen discussie, zou ik toch nog eens achter de oren krabben als we de prestatie van Everstein vanmiddag evalueren. Er blijft nog een kans over om er een nog een mooie afsluiting van te maken, volgende week, thuis tegen Lopik. Maar die ploeg is ook nog redelijk in vorm, al is er, na vanmiddag, niets meer te halen. Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!