Sc Everstein 1 - Hercules 1

Sc Everstein 1 - Hercules 1

Sc Everstein 1

2 - 1

Hercules 1

16'
... (schot)
Joran het Lam (intikker)
42'
Simon van Zante (afstandschot)
44'

Competitie

3e klasse D

Datum

26 oktober 2021 20:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

De inhaalwedstrijd tussen Everstein en Hercules, destijds niet gespeeld in verband met Corona perikelen, zorgde op vele vlakken voor en vermakelijke avond, zonder dat het gebodene op het veld daartoe aanleiding gaf. Zeker voor de gastheren werd het een leuke avond, want wat mogen we met z’n allen trots zijn op deze groep: dertien punten uit vijf gespeelde wedstrijden, een droomstart in deze nog jonge competitie. Toen de gasten uit Utrecht, die in het eerste bedrijf eigenlijk heer en meester waren, met nog zes minuten op de klok, een 100% kans net naast het doel van Ricardo zagen verdwijnen, sloeg de ploeg van trainer Remko Versteeg, werkelijk geheel uit het niets, twee keer toe. Zo werd de ruststand tevens de eindstand, want in de tweede helft probeerde Hercules, steeds meer met de moed der wanhoop (en ook steeds meer vermoeid), de bakens nog te verzetten, maar kon Everstein eigenlijk redelijk eenvoudig overeind blijven. Uiteraard bleef het billen knijpen tot het laatste fluitsignaal, maar de punten bleven in Everdingen.

Voor Everstein kwamen de volgende elf aan de start:

Ricardo de Keijzer, Simon van Zante, Robbie de Roos, Klaas Hazendonk, Jop van Steen, Sven de Blok, Rick Fierens, Joran het Lam, Jort Binnenveld, Erik Bergshoeff en Victor Snoek

Op de bank namen plaats:

Nader Mechichi, Gerwin het Lam, Jesper van Alphen, Rick van Genderen, Flint Lenaers en Mats Kooiman

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sander Bergshoeff, Wessel Bergshoeff en Mark Fierens

Ziek: Bjorn Stathi 

Vakantie: Davey Diks

Scheidsrechter: de heer H.C (Corné) Draaijer uit Ede

Assistent namens SC Everstein: John Philipsen

Hercules begon aan deze wedstrijd met slechts drie punten in de achterzak. De ploeg uit Utrecht begon ook voortvarend aan de strijd, maar pas in de achtste minuut de eerste kansen, voor beide ploegen: eerst kapte Sven, na een pass van Simon, zijn man uit, maar schoot alsnog op de doelman, aan de overkant moest Ricardo handelend optreden, toen teveel mensen uit hun positie liepen. En dat werd voor Everstein, net op het kwartier, ook funest. Het steekpassje mocht wel heel simpel gegeven worden en Ricardo was kansloos op de inzet in de lange hoek: 0-1. Assistent John vlagde direct voor buitenspel, maar de arbiter had het, zoals gewoonlijk, anders gezien. 

In deze fase kwam de thuisclub er eigenlijk niet aan te pas. Hercules domineerde en het leken juist de bezoekers, die net iets feller waren in de duels. Terwijl je eigenlijk van Everstein zou verwachten dit in te zetten tegen dit soort opponenten. Tegen het half uur was een schuivertje van Simon het enige wapenfeit van Everstein en daar stonden aan de andere kant meerdere mogelijkheden tegenover. Het venijn begon pas zes minuten voor het rustsignaal. Nadat een afstandsschot keurig door Ricardo was gepareerd, taste de defensie helemaal mis. Het gevolg: een aanvaller van Hercules kon moederziel richting Ricardo gaan. De inzet was wellicht wel bekeken, maar verdween net langs de goede kant van de paal, uiteraard vanuit rood en wit inzicht. 

En dat kwam de gasten duur te staan! Een eerste inzet van Robbie werd nog net geblokt door een Hercules verdediger, de aanval daarna snelde Robbie over rechts, speelde zijn man uit en leverde een puike voorzet af, die door Joran op waarde werd geschat: 1-1. Eerlijk is eerlijk, op dat moment volledig tegen alle voetbalwetten in, maar wie maalde daarom bij Everstein. Het werd voor de rust nog leuker: Simon kreeg vanaf de linker flank een hoekschop te nemen. Met rechts draaide de bal over alles en iedereen, keurig tegen het zijnetje: 2-1 en vrijwel direct daarna naar de thee. Prachtig moment toch!

Na de hervatting geen directe wijzigingen bij Everstein. Vrijwel direct na de aftrap werd Sven over links weg gestuurd, maar de middenvelder twijfelde net te lang, waardoor deze mogelijkheid op niets uit liep. Na tien minuten mocht een aanvaller van Hercules, ondanks een gemaakte overtreding, toch door, maar Ricardo bleef de situatie meester. De gasten bleven het, nogmaals gezegd, proberen, maar het ‘breien’ achterin bleek het sterkste punt. Want telkens als de bal in de diepte werd gespeeld, was er wel iets mis met de eindpass. De meesten kon Ricardo gemakkelijk oprapen en anderen verdwenen hopeloos over de achterlijn. Zo zaten er weinig angels meer in het spel van de bezoekers en leken de punten steeds dichterbij te komen voor Everstein.

Nu volgde een periode van wisselen, de thuisclub bracht maar liefst vijf nieuwe krachten in het veld, vaak ook als opvolgers van spelers, die geblesseerd het veld moesten verlaten. Bij sommigen kunnen we onze zorgen hebben voor de komende wedstrijd(en). Jort, Sven, Robbie, Simon en Klaas werden respectievelijk vervangen door Nader, Rick, Jesper, Gerwin en Flint. Zo moest een wel heel jong Everstein de eindstreep zien te halen. Het was prachtig om te zien hoeveel strijd en energie de mannen nu brachten om de punten thuis te houden. Een schitterende volley van Simon had het hoogtepunt van de tweede helft kunnen worden, maar de bal verdween over het doel van Hercules. Nadat Simon in de eerste helft al geel had gekregen, overkwam Jop en Rick aan het eind van de wedstrijd hetzelfde lot. Maar het deerde niets meer, want even later maakte arbiter Draaijer een eind aan deze wedstrijd. En zo bleef de ruststand tevens de eindstand: 2-1

Een heerlijke opsteker met de wedstrijd bij de studenten van Odysseus ’91 voor de boeg, zaterdag a.s. Maar nu eerst even genieten van die prachtige stand op de ranglijst: strak derde, met twee punten achterstand op de beide leiders EDO en Desto, die elkaar zaterdag a.s. ook gaan bestrijden. Dank ook namens de groep aan Sylvia, wellicht hebben de ingrediënten van de heerlijke Italiaanse maaltijd, mede gezorgd voor dit succes! Laten we tevens hopen dat de blessures meevallen, want de ziekenboeg is eigenlijk al te vol. Wonden helen, lekker trainen en op naar zaterdag: Odysseus ’91, wederom een pittige tegenstander. Maar daar lopen we, na vanavond en de tas vol met punten, niet meer voor weg. Ik hoop weer velen van jullie te ontmoeten in Utrecht, tot zaterdag!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!