3411ND
LOPIK
tel. 0348-551470

Beginnen we natuurlijk om Dick Bergshoeff hartelijk dank te zeggen voor zijn prachtige verslag van de eerste competitiewedstrijd SC Everstein tegen HSSC ’61, die ik, in verband met mijn vakantie, helaas moest missen. Klasse gedaan, nogmaals dank Dick!

De trouwe rood en witte aanhang werd vanmiddag door de mannen wel heel erg lang in het onzekere gelaten. De ploeg speelde het eerste halfuur uitstekend, creëerde kans na kans, maar er was niemand die uiteindelijk de trekker over kon halen. Hierdoor bleef de thuisclub in de race, zeker de laatste tien minuten van de eerste en vrijwel de gehele tweede helft. In deze periode was de strijd meer in evenwicht, zonder dat de bezoekers het initiatief kwijt raakten, maar tot echte kansen kwam het eigenlijk niet meer. Tot die laatste minuut van de eerste helft, toen Lopik vrije doortocht kreeg, richting doelman Ricardo de Keijzer. De Everstein sluitpost behoedde zijn ploeg, middels een prima redding, voor een cruciale achterstand, net voor de thee. Na de pauze werd het allemaal rommelig en kon het niveau van het eerste bedrijf niet worden aangetikt. En net toen de supporters van beide partijen over een gelijkspel begonnen na te denken, sloeg Everstein alsnog toe: Robbie de Roos zorgde uiteindelijk voor de enige treffer van de wedstrijd, wel goed voor een lekkere driepunter uiteraard. En zo verliet rood en wit met zes uit twee het gezellige sportpark Lopik.

Het technisch duo Remko Versteeg en Frank Kers lieten de volgende elf namen aftrappen namens SC Everstein:

Doel: Ricardo de Keijzer

Verdediging: Wessel Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Victor Snoek en Erik Bergshoeff

Middenveld: Jop van Steen, Sven de Blok en Sander Bergshoeff

Aanval: Robbie de Roos, Davey Diks en Joran het Lam

Op de bank: Rick Fierens, Nader Mechichi, Bjorn Stathi, Mats Kooiman en Simon van Zante

Scheidsrechter: de heer Ids Gerrtisma uit Amersfoort

Assistent namens SC Everstein: Koos den Braber

Er was Everstein natuurlijk veel aan gelegen om de prima prestatie van vorige week te vervolgen in Lopik. De thuisclub had het eerste duel verloren van EDO U, dus was te verwachten dat blauw wit voortvarend van start zou gaan voor eigen publiek. Maar dat was geenszins het geval. Everstein domineerde, zeker het eerste halfuur van de eerste helft en eigenlijk had het bij rust al ‘over en sluiten’ moeten zijn voor de bezoekers. En dat mogen de mannen zich aanrekenen, uit zo’n slordige tien kansen, waarvan enkele 100%, moeten gewoon goals gemaakt worden.

Voetballend had Everstein de zaakjes goed voor elkaar. De thuisclub liep achter de feiten aan en kon, behoudens wat ‘momentjes’, geen gevaar stichten. De mannen wisten elkaar goed te vinden en keer op keer verschenen aanvallers of middenvelders in het vijandige strafschopgebied. Maar de afwerking ontbrak en bleef dus die vervelende 0-0 op het bord staan. We zetten de meest grote kansen op een rijtje: na acht minuten werd Robbie diep gestuurd door Sander. De doelman bleef rustig en pikte het leden van de schoen van de Everstein aanvaller. Na twaalf minuten kreeg Sven een kans vanuit de rebound, ook hier redde de doelman van Lopik uitstekend. En zes minuten later was het wederom vrije doortocht voor Robbie en ook nu was de assist van Sander. Drie keer is scheepsrecht zou je zeggen, maar dat gold alleen voor de doelman, die ook deze inzet onschadelijk maakte. Halfweg de eerste helft pakte Wessel een gele kaart, alvorens Davey, na goed storend werk van Jop, de volgende mogelijkheid kreeg. De inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Op het half uur werd Jop zelf in stelling gebracht, maar ook nu bleef de sluitpost de baas.

Het laatste kwartier stagneerde de aanvoer wat en werd het geheel wat rommeliger. En dat leidde tot wellicht een van de sleutelmomenten van deze wedstrijd. Na al die gemiste kansen glipte een aanvaller van Lopik door de defensie van Everstein. Hij had vrije doortocht en tijd genoeg om af te ronden, maar vond Ricardo, met een prachtige redding, op zijn weg. Vriend en vijand waren het hierover eens: in laatste minuut van de eerste helft achter komen, dat had wellicht dodelijk geweest voor de wedstrijd. Nu werd de pauze, nadat een rush van Wessel over rechts, afgesloten met een harde en lage voorzet, die net niet kon worden bereikt door broer Sander, bereikt bij 0-0.

Na de thee kwam Simon voor Davey, maar zoals al gezegd, het veldspel werd er, van beide ploegen, niet beter op. Veel lange ballen, duels op het middenveld en onzuivere passes, zorgden ervoor dat er het eerste kwartier eigenlijk niet veel gebeurde voor de beide doelen. Nu kwam Rick de wat aangeslagen Klaas vervangen. Halfweg de tweede helft kreeg Lopik een vrije trap te nemen, maar de kopbal verdween ruim over en naast het doel van Ricardo. De gastheren probeerden het steeds opportunistischer, maar het harde werken en de inzet leverden niet het gewenste resultaat. Dat leken Bjorn en Robbie, net op het half uur, wel te hebben. Na een handig overstapje kon Bjorn richting doel van Lopik. Hij besloot niet zelf te schieten maar een lage voorzet te verzenden, richting Robbie. Met een uiterste inspanning kon een Lopik verdediger succes voor Everstein voorkomen.

Met nog tien minuten op de klok viel de zo lang verwachte goal dat toch nog. Jop zorgde voor veel ontrust bij wat Lopik verdedigers en Simon kon Robbie bereiken. Ditmaal wist de topscorer de assist wel te belonen en schoof hij zijn vierde treffer in het doel: 0-1. Nader kwam toen nog voor Sander en pakte nog even geel, alvorens de prima leidende arbiter Gerritsma een eind maakte aan Lopik tegen Everstein.

Op basis van de hele wedstrijd een verdiende overwinning, dat vond ook trainer Remko Versteeg, in een korte reactie, direct na de wedstrijd. “Van het eerste halfuur heb ik wederom genoten van het veldspel, maar niet van de gemiste kansen. Het had bij rust al beslist kunnen zijn. De tweede helft was beduidend minder, maar ik ben wel blij dat we de duels zijn aangegaan en dat was nodig om overeind te blijven. Dat we de goal dan alsnog maken is natuurlijk lekker, evenals de drie punten”, aldus de trainer.

Zes punten in de tas en twee duels gewonnen, het had beroerder gekund! Proficiat mannen en op naar een volgende moeilijk klus: de thuiswedstrijd tegen het sterke Hercules uit Utrecht. Een ploeg die de beide eerste wedstrijden verloor, dus zeker gebrand zal zijn op een goed resultaat aan de Lekdijk te Everdingen. Maar dat zeker ook gelden voor onze mannen. Nu even genieten en dan op naar Hercules, tot volgende week!