Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Waar het vorige week zo moeizaam ging tegen onze buren uit Vianen, daar draaide vanmiddag de Everstein-motor (zeker in de eerste helft) een stuk soepeler tegen de andere buren uit Culemborg. In de eerste helft golfde de ene na de andere aanval richting het Focus-doel en was de thuisclub heer en meester, in de tweede helft was de wedstrijd door een opportunistischer spelend Focus meer in balans. Uiteindelijk sloeg de teller flink in het voordeel van de thuisclub uit en bleven de punten aan de dijk, waardoor de kans steeds groter wordt dat Focus zich op moet gaan maken voor de nacompetitie tegen degradatie. Daarnaast kroonde de JO-19 zich vanmiddag tot kampioen door een puntje uit het vuur te slepen in de uitwedstrijd tegen RKTVC, van harte gefeliciteerd mannen!

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Gerwin het Lam, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Sven de Blok, Jop van Steen, Sander Bergshoeff, Joran het Lam, Robbie de Roos en Wessel Bergshoeff

Wisselspelers: Mark Fierens en Victor Snoek

Geblesseerd: Simon van Zante en Davey Diks

Scheidsrechter: de heer Ruiz van Twiller uit Amsterdam

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman

Focus speelt hun wedstrijden thuis doorgaans op kunstgras, wat wellicht in het begin van de wedstrijd een rol speelde. Een middenvelder speelde de bal te kort terug wat verkeerd werd ingeschat door de centrale verdediging en door goed drukzetten van Everstein kwam de bal terecht bij Robbie, die wel raad wist met dit buitenkansje; 1-0 na 2 minuten spelen. Met de wind in de rug bleef de thuisclub druk houden op de gasten, wat een paar minuten later tot het volgende doelpunt leidde. Wessel werd op rechts diepgestuurd en verzond een prima voorzet naar broer Sander, die met een halve omhaal de bal naar de verre hoek probeerde te sturen. Het schot werd geblokt maar Robbie was er weer als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken; 2-0 na ongeveer 10 minuten spelen.

De gasten probeerden het zeker wel, maar een geconcentreerd verdedigend Everstein gaf weinig weg en bij een enkele lange bal over de verdediging kon Ricardo adequaat optreden met zijn hoofd. Na ongeveer 20 minuten spelen belandde de bal via Joran voor de voeten van Sven, die zich niet bedacht en met een prachtig schot buiten bereik van de keeper de stand op 3-0 bracht. Een enorme luxepositie voor de thuisclub die daardoor nog makkelijker ging voetballen en de gasten bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur stuurde. De rest van de eerste helft eigenlijk hetzelfde beeld, waarbij slordigheden in de eindpass en een aantal buitenspel-momenten Everstein ervan weerhielden om de score verder op te voeren.

Na de rust een aantal wisselingen aan de kant van Focus, waarbij met 4 aanvallers een soort alles-of-niets poging werd ondernomen en er duidelijk uit een ander vaatje werd getapt. Dit leidde tot wat onrust aan Everstein kant, waardoor het veldspel in balbezit een stuk minder was vergeleken met de eerste helft. De gasten waren ook een stuk dreigender en misten een enorme kans op de 3-1, maar aan de andere kant deed Mark hetzelfde voor de thuisclub. Het spel golfde wat op en neer, maar na een snelle en verre ingooi van Sander verscheen Robbie voor de keeper en verzaakte niet; 4-0 en wedstrijd gespeeld, als dat nog niet het geval was.

Rond de 65e minuut kwam Victor in het veld voor Rick en Mark voor Sander, waarna het spel door de vele wisselingen aan beide kanten rommelig werd. Met de wind in de rug hield Focus constant druk op de Everstein verdediging, wat een kwartier voor tijd leidde tot een aanval over links waarbij plotseling een overtal aan Focus spelers voor het doel van de thuisclub opdoken. De scherpe voorzet die eruit volgde werd ongelukkig door Erik in het eigen doel gewerkt. Het slotakkoord was toch nog voor de thuisclub; een goede pass van achteruit door Victor werd op snelheid meegenomen door Mark, die de keeper omspeelde en de bal simpel in het doel kon schuiven.

Toen de klok net 90 minuten aangaf maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Twiller een einde aan de wedstrijd van vanmiddag, waarna er voor Everstein nog 2 wedstrijden op het programma staan en voor Focus wellicht nog wat meer. Wat betreft de eerste beginnen we volgende week met Houten-uit en eindigen we een week erna met Lopik-thuis. Hopelijk is dan onze vaste reporter Gert van der Gun ook weer aanwezig na zijn welverdiende vakantie, tot dan!