Sc Everstein 1 - Lopik 1

Sc Everstein 1 - Lopik 1

Sc Everstein 1

2 - 0

Lopik 1

Competitie

3e klasse D

Datum

4 juni 2022 14:30

Scheidsrechter

H. van den Broek

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

“We zullen er alles aan doen om te eindigen, zoals we destijds begonnen zijn”, zo sprak Everstein trainer Remko Versteeg, voorafgaand aan de laatste wedstrijd van de competitie 2021-2022 tegen Lopik. “We willen ook graag de zesendertig punten halen, dan is het seizoen geslaagd te noemen”, zo vervolgde hij. En ook wij, in onze voorbeschouwing, hadden er hoop op dat Everstein en Lopik er in deze laatste match alsnog het beste uit wilden halen. Zowel de gedachten van de trainer als onze hoop kwamen vanmiddag, op een zonovergoten Sportpark Ries van Arnhem, helemaal uit. Everstein en Lopik maakten er daadwerkelijk een aantrekkelijke wedstrijd van, waarbij de fans van de thuisclub in de eerste helft, zelfs hebben kunnen genieten. De eerste helft, die rood en wit op de mat legde, staat zeker in de top vijf van dit seizoen. Jammer dat men de ultieme beloning achterwege liet (voor de pauze de strijd, middels een derde of vierde treffer in het slot gooien), waardoor de goedwillende spelers in blauw en wit bleven proberen een beter resultaat te behalen. Maar Everstein was vanmiddag in goeden doen, gaf achterin eigenlijk niet zo heel veel weg, waardoor de twee doelpunten van Jort Binnenveld uiteindelijk het verschil maakten. Ook een lekkere afsluiter voor Jort, die de al van vakantie genietende Robbie de Roos moest vervangen. Eind goed, al goed en kon er onder de blauwe hemel ruim genoten worden van de nodige versnaperingen.

Opstelling SC Everstein:

Mats Kooiman, Erik Bergshoeff, Dennis van Donselaar, Rick Fierens, Gerwin het Lam, Jop van Steen, Sven de Blok, Victor Snoek, Joran het Lam, Jort Binnenveld en Mark Fierens.

Wisselspelers: Nader Mechichi, Rik van Genderen, Merlijn Vos, Klaas Hazendonk en Ricardo de Keijzer

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sander en Wessel Bergshoeff, Simon van Zante en Davey Diks

Afwezig: Robbie de Roos (vakantie)

Scheidsrechter: de heer H. van den Broek

Assistent namens SC Everstein: Wilco de Blok

De technische staf had de opstelling van Everstein wat gewijzigd: doelman Ricardo genoot een snipperdag en liet de plaats onder lat aan Mats. Dennis startte wederom in het hart van de defensie en Jort verving de afwezige Robbie. En dat pakte tegen Lopik, met name in het eerste bedrijf, prima uit. Vanaf de aftrap domineerde de thuisclub en door steeds hoge druk te zetten, werd het de gasten knap lastig gemaakt. Al na vijf minuten vond Victor voorin Mark op rechts. De aanname duurde net even te lang, waardoor de inzet over het Lopik doel verdween. Maar twee minuten later was het wel raak: Jop verzond een schitterende pass en Jort kon op de doelman van Lopik af. Die had geen kans op de inzet van de spits: 1-0.

Na twaalf minuten het eerste wapenfeit van de gasten, maar het afstandsschot werd een makkelijke prooi voor Mats. Halfweg de eerste helft ontsnapte Lopik nog een keer over de linkerflank, maar de inzet verdween net langs de (voor Lopik) verkeerde kant van de paal, het leverde slechts een hoekschop op. Even later weer de kansen voor Everstein. Eerst stuurde Joran wederom Mark in de diepte, maar zijn inzet verdween net voorlangs het doel, even later verzond de prima op dreef zijnde Sven een afgemeten voorzet op Joran, wiens kopbal nog net over de lat kon worden getikt door de doelman. Vier minuten later verdubbelden de gastheren de voorsprong. Erik verzond een prachtige dieptepass op Jort, diens inzet was minimaal fraaier te noemen: over de doelman landde het leder in het verlaten doel: 2-0, op dat moment volkomen in orde. Vijf minuten voor de pauze echt gevaar van Lopik, maar buitenspel gooide, bij de tweede poging, nadat Mats eerst prima had ingegrepen, roet in het eten. Net voor de pauze kreeg Joran nog een enorme kans op uitbreiding van de voorsprong, maar hij probeerde Mark nog te bereiken bij de tweede paal, terwijl eigen succes meer voor de hand leek te liggen.

Na de thee begon Everstein ongewijzigd aan de tweede helft. Joran leek de strijd wederom te kunnen beslissen, maar de inzet, nadat hij diep was gestuurd, verdween (heel) ver naast het doel. Even later soleerde een Lopik speler door de defensie van Everstein, maar ook nu greep Mats prima in. Een minuut verder spurtte Sven over de linkerflank en zocht Jop bij de tweede paal. Die nam het leden in één keer uit de lucht, maar de bal verdween over het doel. Na een kwartier kreeg dezelfde Sven geel, waarbij de gasten aan rood hadden gedacht. Merlijn en Rik kwamen nu in de ploeg voor Victor en Jort. In dezelfde minuut geel voor Mark, die net teveel liet blijken oneens te zijn met de arbiter. Twintig minuten in het tweede bedrijf stuurde Sven de ingevallen Rik richting het Lopik doel, maar de doelman redde knap op de inzet van Rik.

Het laatste gedeelte stond meer in het teken van de afscheid nemende spelers bij de thuisclub. Everstein hoefde niet zo nodig meer en Lopik probeerde het nog wel, maar miste gewoonweg de overtuiging. Achterin kwamen Rick en Dennis dan ook zelden in de problemen. Klaas en Nader kwamen, met nog tien minuten op de klok, voor Jop en Mark. Die laatste twee speelden hun laatste wedstrijd voor Everstein en Nader zien we volgend seizoen zeker terug, maar dan langs de lijn in plaats van binnen de lijnen. Een welverdiend applaus viel de afscheid nemende spelers terecht ten deel en na het laatste fluitsignaal van de prima arbiter van den Broek, namen de spelers bij de dug-out afscheid, inclusief woordje van de trainer. 

Het zit erop! Jop en Mark, super bedankt voor jullie inspanningen, binnen en buiten de lijnen voor ons cluppie! Op welk moment dan ook: de deur zal zeker wagenwijd open staan bij onze gezellige vereniging. Voor nu zullen we jullie zeker missen! Nader, jou zien we volgend seizoen weer terug als assistent, maar dan op de bank. Ook Bjorn wil ik zeker niet vergeten, jammer dat hij, in verband met werk en verhuizing, moest afhaken, ook jij nog van harte bedankt. 

Ik wens iedereen een heerlijke en welverdiende vakantie toe en hopelijk allemaal weer gezond en wel terug, bij de start van het seizoen 2022-2023. Laten we hopen gespaard te blijven van allerlei beperkende maatregelen en het nieuwe seizoen helemaal, van begin tot eind, kunnen uitspelen. Waar dat zal zijn?? Ergens in juli zullen we gaan weten waar de KNVB weer plaats heeft gevonden voor Everstein: blijven we in West 1 of verhuizen we weer naar Zuid? We zullen het zien, fijne vakantie!!!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!