HSSC'61 1 - Sc Everstein 1

HSSC'61 1 - Sc Everstein 1

HSSC'61 1

2 - 2

Sc Everstein 1

Competitie

3e klasse D

Datum

16 april 2022 14:30

Scheidsrechter

J. van Pinxteren

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

De uitvoering van de Enige Echte Derby der Lage Landen, vanmiddag gespeeld op Sportpark het Plein in Hei- en Boeicop, gaat ongetwijfeld de boeken is als “Jantje lacht en Jantje huilt”! En dan spreken we voornamelijk over de blessuretijd, ruim toegekend door scheidsrechter Jessey van Pinxteren, waarbij we de thuisclub dit keer als “Jantje” mogen betitelen. Want toen de verdiende gelijkmaker van de bezoekers in de reguliere speeltijd was gevallen, leken beide teams op een 1-1 eindstand af te stevenen. Maar het ongelooflijke gebeurde toch: een enorme ontlading en een brede lach op het gezicht toen de 2-1 door Everstein niet meer voorkomen kon worden. Het traantje volgde eigenlijk direct daarop, toen SC Everstein alsnog een puntje kon bijschrijven, door in de dying seconds van deze derby de 2-2 aan te tekenen. Een zo mogelijk nog grote ontlading voor spelers, staf en fans van de bezoekers, die op deze wijze het strijdperk als morele winnaar verlieten.

Het was werkelijk prachtig weer en velen wisten dan ook de weg te vinden naar deze derby. De wedstrijd tussen beide kemphanen was ronduit teleurstellend te noemen, tenminste als je een neutrale toeschouwer bent. Beide ploegen onderkenden het belang, behoudens het prestige, waardoor er grote druk lag op hetgeen zich op het veld afspeelde. Op het oog speelde Everstein wat gemakkelijker, maar dit optisch overwicht zegt in de strijd tegen HSSC ’61 eigenlijk niets. Want door opportunistisch en met veel kracht en inzet te strijden, worden er altijd kansen gegenereerd, hoe je als tegenstander ook probeert je hiertegen te wapenen. Voetbaltechnisch dus niet al te veel te genieten op het Plein, maar de spanning vergoedde ook nu veel.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Joran het Lam, Erik Bergshoeff, Jop van Steen, Sander Bergshoeff, Robbie de Roos, Sven de Blok, Victor Snoek, Gerwin het Lam, Klaas Hazendonk en Mark Fierens

Wisselspelers: Ben Camp, Jort Binnenveld, Davey Diks, Merlijn Vos en Flint Lenaers

Geschorst: Rick Fierens

Geblesseerd: Wessel Bergshoeff en Simon van Zante

Af- en aanwezig: Nader Mechichi (assistent trainer geworden van Remko Versteeg)

Scheidsrechter: de heer Jessey van Pinxteren uit Vleuten

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

Het eerste kwartier gebeurde er bar weinig binnen de lijnen. Everstein was het meest in balbezit, zonder kansen te creëren en HSSC ’61 gebruikte veelal de lange bal, waardoor ook weinig gevaar ontstond voor beide doelen. Het kabbelen werd net op het kwartier in één keer onderbroken: bij een aanval van de thuisclub belandde de bal op de linkerflank, vanwaar hard en zuiver tegendraads werd ingeschoten. Ricardo was kansloos en HSSC ’61 had de gewenste 1-0 voorsprong. Het duurde tot bijna halfweg de eerste helft alvorens Everstein van zich liet horen: een fraaie combinatie leidde tot een geplaatst schot van Sander, de doelman redde fraai, dat dient gezegd te worden.

Net op het half uur kreeg Mark, zonder het wellicht goed te beseffen een prima kans op de gelijkmaker. Een corner van Joran werd doorgelegd bij de eerst paal, maar Mark raakte de bal niet goed, waardoor erger kon worden voorkomen. Everstein bleef in deze fase de bovenliggende partij, maar tot de pauze kwamen we niet verder dan een rollertje van Robbie en twee pogingen om van aftand te schieten door Jop en Sander. Beiden vonden het Hei- en Boeicopse blok op hun weg. Ruststand 1-0, waarvan akte.

Na de pauze geen wijzigingen en behoudens een hachelijk moment voor het doel van Ricardo, bleven de bezoeker zoeken naar de gelijkmaker. Na een kwartiertje leek die ook te vallen, maar na een enorme scrimmage voor het doel van HSSC ’61 wilde de bal er niet in. Tijd om te wisselen dus, Gerwin en Sander verlieten de mat en Flint en Merlijn kwamen nieuw elan brengen in het elftal. Na twintig minuten werd een voorzetje van Mark bij de tweede paal bijna in eigen doel geschoten en even later appél voor een strafschop, toen de bal tegen de arm kwam van een HSSC ’61 verdediger. De scheids wilde hier echter niets van weten. Net voor het half uur belandde nog een voorzet van Mark op de paal. Tijd voor nog twee verse krachten: Jort en Davey kwamen nu voor Klaas en Mark.

Direct daarna leek Robbie doel te treffen, maar de doelman redde met één handje. Even later werd Joran op rechts twee keer bereikt, maar de inzetten werden steeds geblokt door de thuisclub. Meer dan wat hoekschoppen leverde het niet op. Twee minuten tijd leek de beslissing te vallen: de eerste échte doelkans van de tweede helft was voor HSSC ’61, maar Ricardo hield zijn ploeg in de race, door met zijn voet redding te brengen. De beloning voor Everstein volgde alsnog, van dichtbij mocht Robbie de 1-1 tegen de touwen knikken. Even twijfel, maar de arbiter negeerde uiteindelijk het vlagsignaal van de HSSC ’61 assistent. Ieder dus een gelijk deel van de Paasdis, zou luidde ook de signalen langs de kant. Maar de laatste minuten, ofwel de extra tijd, werden gepromoveerd tot een werkelijke thriller! Nadat een bal van de thuisclub al een keer voorlangs het doel van Ricardo verdween, was het even later grote vreugde bij de thuisclub: doorzetten vanaf links bracht de bal scherp voor het doel van Everstein. Sven kon, met een man in zijn rug, erger niet voorkomen en gleed de bal over de eigen doellijn: 2-1 voor HSSC ’61 en beduusde gezichten aan rood en witte zijde.

Maar scheidsrechter van Pinxteren telde werkelijk alle tijd, verloren gegaan bij blessurebehandelingen, wissels en tijdrekken, bij en dat werd uiteindelijk de redding voor Everstein. Een lange bal van achteruit werd in het hart van de defensie van de thuisclub met het hoofd verlengd, waardoor de bal pardoes voor de voeten van Robbie kwam. Die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en werkte zijn vijfde goal in het totaal tegen HSSC ’61 in het doel: 2-2 en nu dolle vreugde aan Everstein kant. Niet lang hierna maakte de scheids een eind aan de derby tussen HSSC ’61 en SC Everstein. Geen winnaar dus en daar konden de meesten, toen de hartslag en adrenaline was gezakt, wel mee leven.

Everstein was wellicht de wat betere ploeg, maar het scoreverloop zorgde ervoor, dat de aanhang van rood en wit zich, na afloop, met de meest brede glimlach in het gezellige samenzijn konden storten. Voetbaltechnisch bracht de derby bitter weinig, de spanning en het scoreverloop vergoedden veel. Puntje dus voor beide ploegen, die zich nu, nadat het feest op het Plein tot een einde is gekomen, op de Paasdis kunnen storten. Volgende week Voorwaarts thuis, dat wordt voor Everstein een zeer belangrijke wedstrijd, die we wellicht niet alleen willen, maar ook moeten winnen. Als dat werkelijkheid wordt, dan is het puntje van vanmiddag alleen maar mooi meegenomen. Vier van de zes punten tegen HSSC ’61, het is wel eens beroerder geweest. In dit geest wil ik iedereen fijne Paasdagen wensen en tot volgende week!Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!