Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

De viering van het 65 jarig bestaan van onze vereniging, middels een uitermate geslaagde reünie op vrijdagavond, had een verlammende werking op hetgeen de mannen van Everstein presteerden in het eerste bedrijf van hun wedstrijd tegen één van de kandidaten voor de titel, de Alblas. De gasten van sportpark Souburgh moeten zich de eerste helft in een soort paradijs hebben gewaand, waarbij ze alle ruimte kregen om te voetballen en gewend zijn tijdens de trainingen waarschijnlijk op meer tegenstand te stuiten. De einstand had dan ook al de ruststand kunnen zijn en pas nadat het technisch duo de ploeg had toegesproken in de rust, zagen we enig herstel van rood en wit. Te laat natuurlijk, want toen was het kwaad al geschied. Omdat het bij de pauze pas 0-2 was en Everstein in het tweede bedrijf flink van zich af beet, bleef het nog geruime tijd onzeker voor de gasten, die echter in de laatste fase nog twee keer doeltreffend waren, waardoor de logische eindstand van 0-4 op het scorebord verscheen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Desmond Main, Roderick van Duinen, Sander Bergshoeff, Merlijn Vos, Jesper van Alphen, Sven de Blok, Rick Fierens, Klaas Hazendonk en Flint Lenaers

Wisselspelers: Erik Bergshoeff, Dennis van Donselaar, Simon van Zante, Ben Camp en Gerwin het Lam

Geschorst: geen

Geblesseerd: Wessel Bergshoeff en Joran het Lam

Scheidsrechter: de heer J.M. (Jordi) Arendonk uit Vlijmen

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

De eerste helft van Everstein tegen de Alblas leek, namens de gastheren, helemaal nergens op. Over het gehele veld werden de vooraf gemaakte afspraken geschonden en de tegenstander in een zetel geholpen. De ruimtes tussen de linies waren enorm groot, evenals de ruimte, die de tegenstander werd geboden. En daar doe je een ploeg als de Alblas een groot plezier mee, dat had vooraf al duidelijk moeten zijn. Omdat vrijwel al het balbezit ook direct weer werd overgedaan aan de tegenstander, leek het wel op dertien tegen negen in het veld. Het was dan ook wachten tot de Alblas toe zou slaan.

Na elf minuten was het zover: een voorzet vanaf de rechterkant kon, geheel vrijstaand, worden gecontroleerd bij de tweede paal en uit de voorzet die daarop volgde kon de bal gemakkelijk achter Ricardo worden gekopt: 0-1. Zes minuten later een opzet van de bezoekers vanaf de linkerkant. Onder het motto ‘komt u maar’ kon twintig meter worden overbrugd, alvorens een ‘dwarrel’ schot werd los gelaten, dat Ricardo te machtig was: 0-2 en al zo vroeg in de wedstrijd. In het vervolg van de eerste helft bleven de gasten oppermachtig, maar verzuimden verder weg te lopen. Een uiteindelijk afgekeurde derde goal en een redding van Ricardo, toen een speler van dichtbij de 0-3 leek binnen te koppen, maar stuitte op de vuisten van de doelman, hielpen daar bepaald niet bij.

En wat Everstein betreft bleef het bij een gele kaart voor Sander (wegtikken van de bal na een fluitsignaal) en vergat arbiter Arendonk, die veelal ver van het gebeuren stond, een strafschop te geven toen een verdediger van de Alblas een wat ongelukkig aangespeelde bal duidelijk met de arm controleerde. Zoals gezegd, de leidsman was te ver weg om de strafschop ook daadwerkelijk toe te kennen. Geeft wel aan dat de gasten voor het “Everstein gevaar’ moesten zorgen.

Na de pauze kwamen Merlijn en Roderick niet meer terug en werden vervangen door Erik en Gerwin. En de speech in de pauze leek te hebben gewerkt. Wellicht ook omdat de gasten (misschien onbewust) een tandje terug schakelden, kwam Everstein nu wel in het stuk voor. En als Desmond, na een prachtige actie over links, de bal had afgelegd, was het wellicht nog leuker geworden. Nu schoot de linkerspits zelf, maar vond de doelman op zijn weg. Na tien minuten reageerde trainer Remko wat heftig op een beslissing van de arbiter, waardoor geel zijn deel werd.

Na een kwartier wilde Ricardo uitverdedigen, maar vond een tegenstander, die vervolgens de bal, via de paal, naast het doel zag belanden. Even later ging de 0-3 wederom niet door en daar was wat voor te zeggen, want voordat de bal werd ingekopt werd zeker een duwtje uitgedeeld. Dit ontging de scheids dit keer niet. Nu kwam Simon in de ploeg voor Jesper. Even verderop verliet ook Rick het veld, hij werd vervangen door Dennis. En Everstein bleef het proberen, liet zo af en dan ook goede dingen zien en, bovenal, de strijd werd weer volledig aangegaan. De voortzettingen en de keuzes voorin waren echter nog niet van dien aard, dat de aansluiting gevonden kon worden.

Na een wat onbesuisde tackle van Flint kreeg de trainer van de Alblas het aan de stok met de arbiter (geel was zijn deel) en ook Flint ontving de prent, volledig terecht. Erik had nog geluk dat zijn (te laat) ingezette tackle, niet werd bestraft met een strafschop. Het venijn zijn hem nu in de staart van de wedstrijd. In de negentigste minuut kreeg Ricardo een schot niet onder controle en kon de rebound van dichtbij worden ingeschoten (0-3) en in de zevende minuut van de blessuretijd leidde een counter over rechts tot de eindstand van 0-4 en daar was weinig of niets op af te dingen.

Een dramatische eerste bedrijf, gevolgd door een veel betere tweede helft, dat is tegen een tegenstander als de Alblas funest. “Ook al speel je zo tegen de zwakste ploeg uit de afdeling, dan ga je zeker verliezen”, luidde ook het unanieme oordeel van de staf, direct na afloop. Op basis van hetgeen de tweede helft werd geboden, nu op naar de volgende lastige confrontatie, volgende week uit bij Meerkerk, dat inmiddels zes punten uit twee duels heeft verzameld en dus mede koploper is in de derde klasse. We zijn benieuwd hoe de ploeg zich hersteld van hetgeen vanmiddag werd geboden. Tot volgende week!