Burggraaf 5
4231ZJ
MEERKERK
tel. 0183-352005

Tot minuut vijfendertig mochten de meegereisde supporters van Everstein, in alle realiteit, hopen op een goede afloop van de ontmoeting met Meerkerk. Deze periode waren de gasten de (licht) bovenliggende partij, speelden bij vlagen uitstekend, creëerden de nodige kansen, maar schoten zich uiteindelijk in eigen voet, om maar eens een gezegde te gebruiken. Want het vervroegde Sinterklaas cadeautje dat de gastheren werd aangeboden, werd op uiterst fraaie wijze achter doelman Ricardo de Keijzer gekruld. Na deze domper kantelde het geheel in het voordeel van de thuisclub, die de voorsprong direct na de pauze verdubbelde, alvorens Everstein iets terug kon doen. En toen er weer enige hoop was (een kleine drie minuten), werd die direct de grond ingeboord toen Meerkerk een terechte strafschop kreeg toegewezen, die onberispelijk werd ingeschoten. Vanaf dat moment probeerde Everstein het nog wel, maar teveel spelers ‘haakten voortijdig af’, waardoor van echte druk op het doel geen sprake kon zijn. Beide ploegen kregen in de slotfase nog wel de nodige mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. En zo blijft Everstein, na drie wedstrijden, met één schamel puntje achter en tekent zich een uitermate zwaar vervolg aan van deze nog prille competitie.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Sven de Blok, Sander Bergshoeff, Erik Bergshoeff, Robbie de Roos, Merlijn Vos, Flint Lenaers, Jesper van Alphen, Rick Fierens, Klaas Hazendonk en Victor Snoek

Wisselspelers: Ben Camp, Thijs Unij, Dennis van Donselaar, Rik van Genderen en Jaimy van Zante

Geschorst: geen

Geblesseerd: Davey Diks, Wessel Bergshoeff, Joran het Lam en Desmond Main

Ziek: Simon van Zante, Roderick van Duinen en assistent Nader Mechichi

Scheidsrechter: de heer Piet Gabriels uit Dongen

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Het eerste bedrijf waren de gasten, die in een 4-4-2 formatie aantraden (om wat meer zekerheden in te bouwen), prima op dreef. Vanaf het begin was iedereen bij de les en dat leidde na vier minuten al tot een kans: Sander gaf vanaf links voor, de doelman loste en Robbie werkte de bal tegen de lat. Na tien minuten het eerste gevaar van de thuisclub, maar de inzet, na een hoekschop vanaf de rechterkant, verdween voorlangs het doel. Net op het kwartier kreeg Sven geel, toen hij een veelbelovende aanval onderbrak. De daaropvolgende vrije schop, aan de linkerkant van de zestien meter, leverde niets op. En halfweg de eerste helft had Everstein op voorsprong moeten komen. Na een werkelijk prachtige aanval, voorkwam de defensie van Meerkerk een doelpunt, door een hoekschop weg te geven. Daaruit volgde een enorme mogelijkheid voor Robbie, maar de inzet was te zacht en nu kon de doelman alsnog redden.

Op het half uur een lange bal, over de Everstein defensie, maar Rick kon, middels een blok, nog redding brengen. En toen die zesendertigste minuut: de defensie van Everstein speelde slordig van voet tot voet en volledig onnodig kwam de bal voor de voeten van een Meerkerk speler. Die dacht, laat ik eens uithalen en de bal verdween fraai, langs de kansloze Ricardo, in de bovenhoek: 1-0 en een forse domper voor de gasten. In blessuretijd kreeg Jesper, nadat hij zich fraai had vrijgespeeld, een kans op de gelijkmaker, maar ook nu was de doelman de sta-in-de-weg.

Net na de pauze een hoekschop vanaf rechts voor Meerkerk. De bal werd slecht weggewerkt, zo voor de voeten van een speler van de thuisploeg. Die knalde de bal strak en hard langs Ricardo, 2-0 en we waren nog maar net bezig. Vier minuten later vond Everstein alsnog de aansluiting: na een voorzet van Sander bleef de bal liggen in de zestien meter en met een uiterste krachtinspanning frommelde Jesper de bal over de lijn: 2-1 en weer hoop in de rood witte harten. Van korte duur, want bij de eerstvolgende aanval van Meerkerk verdween een speler over de knie van Rick. Die blesseerde zich daar ook nog bij, maar ook de strafschop was onontkoombaar. Vanaf elf meter was Ricardo wederom kansloos: 3-1 in een paar minuten tijd.

Tot halfweg hadden een schot(je) van Victor en de kopkans voor Robbie, na een leep wippertje van Jesper, niet voldoende impact voor de aansluiting en nu kwamen Dennis en Rik voor Flint en Merlijn. Maar links en rechts vloeiden de krachten fors weg en kregen de gasten de overhand op het middenveld. Dus werd het ook steeds moeilijker de voorwaartsen te vinden. Met wat opportunisme probeerde Everstein de lange bal te hanteren, maar de kracht in de individuele duels was gewoon te gering, om nog echt een vuist te kunnen maken. Jaimy kwam, tien minuten voor tijd, nog voor Jesper, die aangeslagen het veld verliet. Ook de wijze, waarop de mee opgekomen Rick, de bal inkopte, na een prima hoekschop van Sven, gaf aan dat de overtuiging inmiddels was verdwenen.

Na het laatste fluitsignaal wederom een ploeg met lege handen. Natuurlijk spelen de blessures en ziektegevallen parten, maar het oogt allemaal niet echt fris en monter. Hopen dat er de komende week weer wat mensen aansluiten, dan staat alweer de volgende (uitermate) zware opgave te wachten: Haastrecht, dat vanmiddag de Alblas met 3-0 op de broek gaf, komt naar de Lekdijk in Everdingen, dus wordt het voor de mannen een heel karwei om weg te komen van de onderste plaatsen. Er is nog een grote groep in het zicht, maar een broodnodige driepunter kan de oplossing bieden om die ook daadwerkelijk te achterhalen. Tot volgende week!