Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Wegens afwezigheid van uw vaste reporter Gert van der Gun (genietend van een weekendje weg) helaas geen uitgebreide weergave van de wedstrijd van gisteren, maar wel een kort verhaal van de belangrijkste gebeurtenissen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Sven de Blok, Sam Kers, Simon van Zante, Wessel Bergshoeff, Gerwin het Lam, Victor Snoek en Rick van Genderen

Wisselspelers: Flint Lenaers, Erik Bergshoeff, Joran het Lam, Jesper van Alphen, Jaimy van Zante en Ben Camp

Geblesseerd: Davey Diks, Merlijn Vos en Sander Bergshoeff

Afwezig: Dennis van Donselaar

Scheidsrechter: de heer I. (Izaak) Roeland uit Sleeuwijk

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Met een graadje of 20 en een flauw zonnetje was het wederom goed toeven op sportpark Ries van Arnhem. De eerste minuten van de wedstrijd stond vooral in het teken van aftasten van beide kanten, met in de 8e minuut een grote waarschuwing van de gasten door middel van een bal op de paal en een rebound die maar net over werd geschoten. Everstein antwoordde even later met een afstandsschot van Sam, maar die eindigde ver naast 1 van de palen van het doel van Bergambacht. Het eerste kwartier eindigde met een gevaarlijke voorzet van de gasten, welke nog net weggetikt kon worden door Ricardo en verder werd weggewerkt door Victor.

Het tweede kwartier begon met een aantal keer diepsturen van Wessel aan de rechterkant, wat een corner maar verder weinig dreiding opleverde. Vervolgens golfde het spel wat op en neer met slordig spel aan beide kanten. Net voor de rust een duel tussen Gerwin en een speler van Bergambacht, waarbij Gerwin geblesseerd raakt aan zijn knie. Everstein moet het daardoor een aantal minuten doen met 10 spelers, maar de rust wordt bereikt met een 0-0 stand.

Aan het begin van de tweede helft wordt Gerwin vervangen door Erik en Joran komt in het veld voor Rick van Genderen. Een aantal minuten in deze helft een enorme kans voor Bergambacht, maar Ricardo staat op zijn post en redt 2x goed. Op het uur spelen lost Wessel een schot op het doel van de gasten welke losgelaten wordt door de keeper, maar Robbie is er net te laat bij waardoor de keeper alsnog redding kan brengen. Een aantal minuten later volgt een lange bal over de Everstein defensie, waarna een lop Ricardo te machtig is en Bergambacht op een 0-1 voorsprong komt.

Na deze achterstand zet Everstein aan om zo snel mogelijk weer op gelijke hoogte te komen, wat een kwartier voor tijd een penalty oplevert na vermeend hands binnen de welbekende lijnen. Robbie zet zich achter de bal maar raakt hard de lat waarna de bal hoog over gaat, wat wellicht een beetje tekenend is voor de laatste 2 wedstrijden van ons 1e elftal. Tot overmaat van ramp landt Sven een aantal minuten later zeer ongelukkig na een kopduel, welke met de brancard van het veld moet met naar het laat zien een behoorlijke knieblessure. Vijf minuten voor tijd wordt er onvoldoende ingegrepen bij een aanval van Bergambacht, waarna van dichtbij de 0-2 in de verre hoek wordt binnen gewerkt.

Na vorige week al van hekkesluiter Dilettant verloren te hebben volgt nu wederom een verlies tegen Bergambacht, die door de uitslagen op de andere velden ook degraderen naar de 4e klasse. Everstein zal alle zeilen bij moeten zetten om hetzelfde lot te voorkomen door middel van de nacompetitie, waarvoor volgende week in de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen VVAC zal worden beslist of hier 2 of 3 wedstrijden voor nodig zullen zijn.