Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

De Enige Echter Derby der Lage Landen bewees vanmiddag wederom de ‘enige echte’ te zijn. Everstein en HSSC ’61 maakten er een onderhoudend schouwspel van, zoals altijd met veel doelpunten, strijd en beleving en ook nu, mede dankzij het prima optreden van arbiter Ad van Drunen, met respect en sportiviteit voor elkaar. Beide ploegen waren verre van compleet, maar konden de punten heel goed gebruiken. Zowel Everstein als HSSC ’61 kunnen maar moeilijk wegkomen van de laatste plaatsen, vandaar dat de vreugde over de driepunter luid en duidelijk werd gevierd in rood witte gelederen. Na een verkennend begin namen de bezoekers de wedstrijd steeds meer in hand. Het laatste deel van het eerste bedrijf knokte Everstein zich terug in de strijd en na de pauze speelde de ploeg van het technisch duo Remko Versteeg en Nader Mechichi de beste helft van het seizoen. Toen de marge was gemaakt kwam HSSC ’61 nog een keer terug in de wedstrijd, maar het verschil was enkele minuten later weer twee. Hét kantelpunt in de wedstrijd, die daarmee was gespeeld en uiteindelijk een 5-3 score op het bord bracht.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Joran het Lam, Flint Lenaers, Merlijn Vos, Rik van Genderen, Dennis van Donselaar, Sven de Blok, Klaas Hazendonk, Erik Bergshoeff en Victor Snoek

Wisselspelers: Gerwin het Lam, Jeffrey Burgers, Wessel Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Desmond Main en Jesper van Alpen

Geschorst: geen

Geblesseerd/ziek: Rick Fierens, Simon van Zante, Davey Diks en Roderick van Duinen

Scheidsrechter: de heer Ad van Drunen uit Dordrecht

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Na de blessure van Simon van Zante (afgelopen zaterdag), moest ook aanvoerder Rick Fierens afhaken voor de derby. Hierdoor kon Dennis zijn opwachting maken in de basis, in het hart van de defensie, samen met Klaas. Dat de belangen groot waren bleek wel in het eerste deel van de wedstrijd. De thuisclub zat wel in de strijd, maar de eerste echte kans was voor HSSC ’61: de venijnige schuiver verdween net langs de paal, een eerste waarschuwing. In de twaalfde minuut ook wat dit betreft de gelijkmaker: na een actie van Rik, vanaf de rechterkant, werd Joran in stelling gebracht. Ook dit schot verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Vanaf dit moment waren de gasten de bovenliggende partij en halfweg het eerste bedrijf kwam dan ook de voorsprong: vanaf de rechterkant een actie naar het centrum, waarna een schot volgde, dat ook Ricardo te machtig was: via zijn vingertoppen verdween het leder tegen de netten: 0-1, op dat moment in orde. Everstein was even van slag, maar HSSC ’61 slaagde er niet in dit uit te buiten. In tegendeel: na zevenendertig minuten de eerste kans op de gelijkmaker: Merlijn stuurde Robbie diep, maar de spits stuitte alsnog op de doelman, vier minuten later was het wel raak: Robbie klopte zijn opponent op snelheid en schoof de bal onder de doelman door, die er niet gelukkig uit zag: 1-1. Tot slot pakte dezelfde Robbie, na wat frustratie, nog geel van arbiter van Drunen.

Na de pauze ging de derby pas echt los en werd het voor de fans eigenlijk vijfenveertig minuten genieten, het meest voor de fans van Everstein. Maar ook nu de eerste mogelijkheid voor de gasten: een vrije trap vanaf de linkerflank kon net niet worden binnen gewerkt bij de tweede paal, daar kwam Everstein goed weg. Twee minuten later het eerste wonderschone doelpunt van de gastheren: Sven kapte de bal, vanaf de rechterkant, naar zijn sterke linker en het schot verdween pardoes in de kruising: 2-1. Vijf minuten later misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd: Robbie gaf een hakje richting Joran, die op kon stomen. Die vond in de zestien meter Merlijn, die op zijn beurt Rik er beter voor zag staan. Met succes, want diens inzet leidde tot de 3-1, weelde dus.

Maar HSSC ’61 gaf het uiteraard niet op! Weer vijf minuten later was de aansluiting een feit, toen een corner bij de tweede paal bleef ‘hangen’. Een simpel kopballetje van dichtbij zorgde voor de 3-2 tussenstand. Nog een drie minuten later kwam Wessel voor Rik en dat was een wissel met gevolgen. Koud in het veld bediende Merlijn dezelfde Wessel. Die controleerde bal en de inzet zorgde weer voor een marge van twee: 4-2. Ook het kantelpunt in de wedstrijd, Everstein was nu duidelijk de betere ploeg en aan kansen kwamen de bezoekers niet meer toe. Met nog twaalf minuten op de klok tijd ook om te wisselen: Joran en Robbie maakten plaats voor Sander en Jesper. En de dag werd voor Wessel nog mooier! Aan de rechterkant van de zestien meter vuurde hij met succes, voor zijn tweede van de middag: 5-2 en de koers was gelopen.

Desmond en Gerwin kwamen nu in de ploeg voor Sven en Merlijn. Even later leek Wessel op weg naar zijn derde, maar de harde schuiver verdween net voorlangs het doel van HSSC ’61. Everstein liet de teugels nu wat vieren en de gasten maakten gebruik van een onoplettendheid in de defensie, door de 5-3 langs Ricardo te schieten. Maar dat was ook het laatste wapenfeit van de derby van 19 november 2022. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Drunen was de zevende zege voor Everstein in de derby’s tegen HSSC ’61 een feit. Een heerlijke driepunten, die, zeker gezien het vertoonde op de mat, ruikt naar meer. Even genieten, uithijgen van de derde helft, maar dan op naar Ameide. Daar wacht wederom een zware klus in de strijd, die in deze derde klasse elke weet moet worden geleverd.

Deze editie van de derby was dus voor Everstein, volgend jaar zijn we uiteraard weer graag te gast bij onze vrienden in Hei- en Boeicop. Wat het dan gaat worden, we gaan het zien! Want ook vanmiddag bleek eens temeer: de derby (en zeker de uitkomst) laat zich zelden voorspellen. Wel zeker was de prestatie van het jonge Everstein vanmiddag. Daar kunnen we verder mee, dus tot volgende week in Ameide!