Krommedijk 261
3312LE
DORDRECHT
tel. 078-6165811

Er zijn, ook in het voetbal, van die formaliteiten, die je even moet afwerken. Bij de start van het tweede deel van de competitie kreeg Everstein te maken met een formaliteit: even winnen bij hekkensluiter Dordrecht Amateurs. Dit keer slaagde de ploeg erin deze formaliteit met verve te doorstaan. Natuurlijk, de tegenstand van de thuisclub was minimaal te noemen, maar de mannen kweten zich uitstekend van hun taak en konden uiteindelijk een 0-14 monsteroverwinning bijschrijven. Denk dat velen zich niet kunnen herinneren dat we, in competitieverband, zo’n uitslag hebben neergezet. Eenrichting verkeer zorgt uiteraard ook voor een eenzijdig verslag, dus zullen de doelpuntenmakers de hoofdrol krijgen. En dat is ook meer dan verdiend, want er waren ook een paar wonderschone treffers bij, na evenzo schone aanvallen. Prima herstart dus, nu weer een paar weken trainen en oefenen, alvorens Leerdam Sport aan de Lekdijk de volgende tegenstander zal zijn.

Selectie SC Everstein:

Danyo Hagenaar, Klaas Hazendonk, Joran het Lam, Simon van Zante, Sander Bergshoeff, Dylan Warmenhoven, Victor Snoek, Rick van Genderen, Jaimy van Zante, Sven de Blok, Walter Snoek, Maxim Brouwer, Ricardo de Keijzer, Finn Spierings en Jesper van Alphen

Geschorst: Wessel Bergshoeff

Scheidsrechter: de heer L. Zizoir

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Het tijdstip van aanvang (15.45 uur) was al redelijk afwijkend, maar omdat de voorgaande wedstrijden wat uitliepen, begonnen de Dordrecht Amateurs en Everstein dik na vier uur aan hun wedstrijd. En hoewel de verhoudingen binnen de lijnen snel duidelijk waren, begonnen de mannen van trainer Robin Berendsen uitstekend aan het duel. Gedreven vanaf de eerste minuut ontstonden er, vanaf minuut één talloze kansen. Mooie bijkomstigheid: de kansen werden niet alleen gecreëerd, maar binnen twintig minuten was de zaak gepiept en kon worden genoten van een comfortabele 0-3 voorsprong. Sven (assist Joran), Walter (na een wonderschone steekpass van Finn) en Finn (schuiver in de lange hoek) verzorgden de productie.

In de tussentijd was Dylan al vervangen door Danyo en kreeg Klaas geel, toen hij een foutje op het middenveld moest corrigeren. Met nog twintig minuten op de klok snelde Jaimy over de linkerflank er verzorgde een prima assist voor Joran, die zijn tweede van de middag liet aantekenen: 0-4. Tien minuten voor de pauze zorgde dezelfde Joran met een schuiver, via de doelman, voor de 0-5, een minuut later schoot Jesper uit geheel vrije positie over (volgens zijn vader langs de lijn was het gemakzucht, zullen we het maar op houden). De koek was nog niet op, want Danyo had nog een puike dieptepass in de benen, die door Sven op waarde werd beoordeeld, waardoor de 0-6 op het bord kwam als ruststand.

Na de pauze zowaar de eerste echte kans voor de thuisclub: Ricardo moest echt even handelend optreden, maar hield het doel schoon. De aanval daarop bediende Joran Walter, maar de keeper pareerde de inzet prachtig. Weer even laten kreeg Everstein een strafschop, Victor zorgde voor de 0-7. “Zou wel eens tien kunnen worden”, opperden sommigen langs de lijn. Na acht minuten weer een zeer fraaie combinatie, voorafgaand aan de 0-8: Jaimy en Walter verzorgden de voorbereiding, Jesper voor de afwerking. Een minuut later dezelfde Jesper aan de trekker, assist op naam van Sven: 0-9 en de tien kwam dichterbij. En Everstein bleef scherp (wilde de bal na de goals ook weer snel in het spel brengen), terwijl de Dordrecht Amateurs zo af en dan leuk combineerden, aangaven graag te willen aanvallen, geen rekening houdend met wat ze, bij balverlies, achterlieten. Zeeën van ruimte dus voor Everstein en daar wist de ploeg, zoals gezegd, best raad mee.

Wissels, die kwamen er uiteraard meer: Sven en Finn mochten rust nemen en zij werden vervangen door Simon en Rick. En net op het kwartier was het zover: na een fout in de achterhoede van Dordrecht verzorgde Jesper de 0-10 tussenstand. Een fan langs de lijn voorspelde: bij 0-10 ga ik naar huis, maar besloot toch nog maar even te blijven. Na een kwartiertje ‘rust’, trapte Everstein het gaspedaal nog een keertje in: Rick mocht een inzet van Joran (via de keeper en de lat) binnen tikken voor de 0-11, even later was het ‘Simon time”: de 0-12 en 0-13 (assist Victor) kwamen van zijn voet. Maar het was nog niet helemaal gedaan met de scoringsdrift bij de gasten, met nog drie minuten op de klok zorgde Jesper, met zijn derde van de middag, voor de 0-14 eindstand. Want even later hield arbiter Zizoir, die een makkelijke wedstrijd kende, voor het laatst.

Het werd dus een eenzijdig verslag van een eenzijdige middag, maar wie maalde daar nog om? De fan die bij 0-10 al zou vertrekken, hield het bij 0-14 toch echt voor gezien! Miste dus niets meer daarna, kwestie van timing zullen we maar zeggen. Prima resultaat mannen, doelsaldo lekker bijgewerkt en nu, niet alleen veel kansen gecreëerd, maar ook (heel) veel benut. Tuurlijk, hadden er nog wel meer kunnen zijn, maar wij kunnen er prima mee leven. Hulde voor de manier waarop jullie de herstart hebben opgepikt en op naar meer. Te beginnen op 24 februari a.s met een thuiswedstrijd tegen Leerdam Sport. Tot dan!