Nieuwendijk 10 A
4225PD
NOORDELOOS
tel. 0183-581750

Everstein zou, aldus Regio Voetbal, met de wedstrijd bij Noordeloos, het blazoen weer wat op kunnen poetsen. Dit na de teleurstellende nederlaag van afgelopen week. Toen net na rust de 0-4 werd binnen geschoten, leek dit ook met vlag en wimpel te lukken. Na een, bij vlagen, prima eerste bedrijf wat hetgeen na deze vierde treffer werd geboden weer van een bedenkelijk niveau. Behoudens een ‘weggegeven’ tegentreffer kwam de zege uiteindelijk niet meer in gevaar, daarvoor was het spel van de gastheren, die het wel met veel energie bleven proberen, te voorspelbaar. Een prima resultaat dus, een zeer acceptabele eerste helft en nog steeds zicht op de periode. Hoewel na vanmiddag duidelijk mag zijn dat we dit niet meer in eigen hand hebben. Volgende week, een half uurtje na afloop van de wedstrijd tegen Lekvogels (die sowieso gewonnen moet worden), zullen we het weten.

Wedstrijdselectie SC Everstein:

Jesper van Alphen, Danyo Hagenaar, Dylan Warmenhoven, Simon van Zante, Sven de Blok, Joran het Lam, Walter Snoek, Jaimy van Zante, Victor Snoek, Rick van Genderen, Sam Kers, Klaas Hazendonk, Ricardo de Keijzer en Maxim Brouwer

Geschorst: Finn Spierings

Geblesseerd: Merlijn Vos, Wessel Bergshoeff en Sander Bergshoeff

Scheidsrechter: de heer C.A. (Cees) van Hoogdalem uit Papendrecht

Assistent namens SC Everstein: Wilco de Blok

Het was nog even flink puzzelen voor de staf om de elf namen binnen de lijnen te krijgen. Finn zal zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit, Wessel scheurde afgelopen week zijn achilles pees (beterschap Wessel), broer Sander kon niet spelen en ook Merlijn ontbrak in de selectie. Uiteindelijk mocht Jaimy als linksback beginnen, schoof Sven op naar het middenveld en speelde Simon achter de spitsen. Omdat Klaas en Maxim het centrum verdedigden kon ook Victor opschuiven naar het middenveld. Maar alles bij elkaar pakte deze basis elf de wedstrijd tegen Noordeloos goed op. Op een prima kunstgrasveld en op een aangename middag langs de lijn, lag het initiatief bij Everstein.

Vreemd genoeg vielen de ‘mogelijkheden’ echter aan de andere kant. De thuisclub, die veelal de lange bal hanteerde, kreeg, na twee keer knullig balverlies aan Everstein kant, twee kansjes op een treffer. De eerste werd hoog over geschoten, de tweede verdween net langs de paal, zodoende bleef de schade hier beperkt. Maar net op het kwartier de verdiende voorsprong: Jaimy versnelde over links en leverde een voorzet af die door Joran in het doel werd gewerkt: 0-1. Vijf minuten later smoorde een schot van Victor, maar die lepelde de rebound over de verdediging, waarna Sven net over schoot. Weer even later Simon in kansrijke positie bij de tweede paal, maar ook diens schot ging over het doel.

Na een half uur een fraaie verdubbeling van de voorsprong. Dylan bracht de bal, over de as van het veld, naar voren en stuurde Jesper precies op tijd de diepte in. De goed spelende spits rondde prima af en schoot de 0-2 tegen de touwen. Even later kreeg dezelfde Jesper geel voorgehouden, beetje overtrokken, maar toch. Een derde voor de rust zou lekker zijn en in de laatste minuut kwam ook deze wens uit. Nu kwam de assist vanaf de linkerflank van Sven, waarna Joran controleerde en de 0-3 binnen schoot. Een lekker moment om even van de thee te gaan genieten.

Na de pauze zag Simon de doelman wat voor zijn doel staan en, met het windje mee, besloot hij vanaf de middellijn een poging te wagen. De bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Uitstel, want een minuut later verzorgde Joran een voorzet vanaf rechts, Jesper ontregelde de verdediging van Noordeloos, waardoor Simon de bal in het doel kon schieten: 0-4 en toch wel weelde.

Of deze weelde ook verlammend werkte op de spelers, het moet bijna wel, want hetgeen daarna werd geboden was niet te vergelijken met de eerste helft. Na twintig minuten kwam Rick voor Simon waardoor Joran naar links verhuisde en Rick vanaf rechts kon spelen. Halfweg begon het al rommeliger te worden, de passing minder verzorgd en ook het tempo was eruit. Door even niet handelend op te treden kon de thuisclub even later de 1-4 achter Ricardo werken. De hard werkende gastheren putten weer wat moed en bij de bezoekers ging het, met de minuut, wat minder. Sam kwam nu voor Jaimy en even later kwam Danyo voor Walter. Danyo had maar een paar minuten nodig om geel te pakken, nadat hij zijn eigen foutje wilde herstellen.

Everstein kreeg er, in het resterende deel, de gang niet meer in en speelde de wedstrijd redelijk gecontroleerd tot het einde uit. Al moest Ricardo drie minuten voor tijd nog zijn beste daad in de wedstrijd verrichten, door de inzet van een geheel vrijstaande aanvaller van Noordeloos, te keren. Het slotakkoord leek voor Sven te worden, maar zijn inzet verdween hard voorlangs het Noordeloos doel. Even later maakte arbiter van Hoogdalem een eind aan Noordeloos tegen Everstein. Drie punten bijschrijven en op naar volgende week. Dan wacht Lekvogels aan de Lekdijk, een wedstrijd die we zeker moeten winnen om nog kans te maken op de tweede periode. Als VVAC ons dan ook nog een helpende hand kan bieden, door Ameide te verslaan, dan kan het alsnog goedkomen. We gaan het meemaken, tot volgende week!