Nieuwe Rijksweg 8
4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

Lekvogels tegen Everstein werd vanmiddag een onderhoudende confrontatie, waar uiteindelijk geen winnaar uit tevoorschijn kwam. Het eerste half uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor de gasten, die ook verdiend op een 0-1 voorsprong kwamen. Maar doorpakken bleek ook vanmiddag nog een lastig fenomeen voor Everstein. Richting de rust verslapte het allemaal wat en konden de gastheren zich ook, voor alsnog zonder gevaar, melden voor het Everstein doel. Dan na de pauze maar een tandje bijzetten om de voorsprong uit te bouwen, zo zou je zeggen. Maar de bezoekers kwamen gelaten uit de kleedkamer, waar de bezoekers een tandje bijschakelden. De gelijkmaker volgde dan ook snel, een teken om offensieve wisselingen door te voeren. Maar de schwung was eruit, de organisatie verdwenen en, tot overmaat van ramp, kreeg Lekvogels ook nog een strafschop, die feilloos werd benut. De opgelopen schade kon, mede door een benutte strafschop, nog beperkt worden tot de 2-2 eindstand, maar ook tegen tien tegenspelers kon Everstein geen vuist meer maken. Dientengevolge was het punt, dat beide teams na afloop restten, voor Lekvogels nog wat meer verdiend dan voor de gasten. Zodoende bleven de eerste twee punten, eigenlijk onnodig, achter in Lexmond.

Wedstrijdselectie SC Everstein:

Jaimy van Zante, Klaas Hazendonk, Ricardo de Keijzer, Jesper van Alphen, Finn Spierings, Sven de Blok, Dylan Warmenhoven, Michael Boutisma, Maxim Brouwer, Sander Bergshoeff, Victor Snoek, Sam Kers, Walter Snoek, Joran het Lam en Davey Diks

Geblesseerd: Simon van Zante, Rick van Genderen, Max Uitman, Merlijn Vos, Gerwin het Lam en Wessel Bergshoeff

Scheidsrechter: de heer J.A. Wijsman uit Helmond

Assistent namens SC Everstein: Eddie Kers

Net als vorige week tegen Noordeloos begon Everstein voortvarend aan het duel tegen Lekvogels. De gastheren kwamen er in deze fase niet aan te pas en na acht minuten de eerste mogelijkheid, toen Sander de bal bij Sven bracht. Die raakte de bal echter maar half, zodat er een rollertje kwam en gevaar geweken. Maar het was wachten op de treffer en die kwam na twaalf minuten. Een fraaie ook, want na Walter bediende, na een combinatie met Sam, de vrijstaande Jesper, die de 0-1 binnen werkte. Doordrukken, zo hoorde je ook langs de lijn, maar het zou anders gaan lopen. Net op het kwartier voor de eerste keer wat gevaar van Lekvolgels, maar Ricardo bokste de bal tijdig weg. Even later een variant uit een hoekschop, waarna Sander de bal teruglegde op de inkomende Victor. Zijn schot strandde ook in schoonheid en kon gemakkelijk worden gepakt door de doelman.

Precies op het half uur leek Finn op weg naar de verdubbeling van de voorsprong. In de zestien meter werd hij onderuit gehaald. Waar iedereen, zowel van Lekvogels als Everstein, wachtte op het fluitsignaal van de uitermate zwak acterende arbiter Wijsman, wuifde hij, als enige, alles weg. Wel een breekpunt in de wedstrijd, want dit had de verdubbeling kunnen worden. En het werkte ook verlammend op het spel van de bezoekers. Lekvogels kwam meer in het spel voor en Ricardo kon nog wegkomen na een zeldzaam foutje, met een hoekschop. Finn had nog pech, toen hij, na een misverstand tussen de keeper van Lekvogels en een verdediger, de bal kon raken, helaas net naast. Zo brak de rust aan met deze krappe 0-1 voorsprong.

Na de pauze een ander spelbeeld. Lekvogels ging fanatiek en met veel energie op zoek naar meer, waar Everstein wat timide uit de startblokken kwam. Snel ook de wissels, waarbij Sam en Sander naar de kant kwamen en vervangen door Davey en Joran. Even later bediende Finn de ingevallen Joran, maar zijn schot in de korte hoek werd gekeerd. Direct daarna sloeg het noodlot toe: doordat veel teveel ruimte werd weggegeven bereikte de bal een geheel vrijstaande speler van Lekvogels bij de tweede paal. Die had de gelijkmaker maar voor het inschuiven: 1-1. Trainer Robin Berendsen reageerde onmiddellijk: Jesper en Victor naar de kant en Michael en Jaimy in het veld. Het leek resultaat te hebben, want twee minuten later stond Sven, na een actie van Finn en Joran, moederziel alleen voor de goal. De inzet verdween alsnog over het doel, weg kans.

Een paar minuten later een dieptepass, achter de Everstein verdediging. Maxim probeerde het nog wel, maar alleen middels een overtreding binnen de zestien meter. Geel voor Maxim en een penalty voor de thuisclub, even later stond de 2-1 op het bord. Nu moest Everstein we bijschakelen, maar het ging moeizaam. De organisatie en veldbezetting waren matig en een schot van Joran werd door de doelman gepakt. Toch kwam Everstein langszij: Sven was net iets eerder bij de bal en werd daarna geraakt door zijn tegenstander. Opnieuw een strafschop, nu voor Everstein, koelbloedig benut door Joran, die de keeper de verkeerde kant opstuurde: 2-2.

Tijd genoeg nog om de driepunter binnen te halen, maar daarvoor was het gebodene vanmiddag niet afdoende. Er kwamen nog wel wat kansjes (mogelijkheden), maar de overtuiging was ver te zoeken. Ook tegen de tien resterende Lekvogels (degene die de strafschop veroorzaakte pakte zijn tweede geel) kon Everstein de zaak niet repareren en dus kwam het eind bij (de toch wel teleurstellende) 2-2 eindstand.

Rest alleen nog de rol van de scheidsrechter van hedenmiddag. Erg vervelend voor beide ploegen en strooiend met kaarten (als het klopt zou het telraam bij dertien zijn gestopt), waardoor niet alleen het tempo uit de wedstrijd ging, maar je ook zomaar tegen een ‘mannetje minder’ aan kan lopen. Dit gevoegd bij de niet gegeven strafschop in de eerste helft, maakte het optreden niet echt overtuigend. Maar, we spelen in de vierde klasse en het gebodene was ook niet om over naar huis te schrijven. In dit kader paste de leidsman wel in het geheel.

Ook trainer Robin Berendsen was uiteraard niet in zijn nopjes met het resultaat. “Er zitten was structurele momentjes in het spel, die er zeker uit moeten”. Hiermede doelde hij ongetwijfeld op de slappe hap aan het begin van de tweede helft. “Door puur aanvallende wissels toe te passen wilde ik het tij alsnog keren, maar dat pakte vanmiddag ook niet goed uit”, zo besloot hij. “Dus rest er een punt, terwijl we de strijd al in de eerste helft hadden moeten beslissen en de kansen daartoe waren er zeker. Er zijn voldoende verbeterpunten uit deze leerschool te halen”.

Volgende week bekeren tegen Groote Lindt en de week daarop de Enige Echte Derby der Lage Landen: HSSC ’61 aan de Lekdijk. Voldoende inspiratie lijkt ons om er dan wel een mooi spektakel van te maken. Tot dan!

Door de ogen van de Gier: Lekvogels – Everstein…versus Scheidsrechter Wijsman ( vandaag noemen we hem "onze kleine vriend"),

Vandaag was dat het beeld van de 4e ronde in deze competitie…

De beide teams vormde een samenspel en deelden achteraf de punten, duidelijk was dat "onze kleine vriend" met fluit vandaag de show stal. Door z’n  opvallend gekleurd shirt was hij te volgen in het veld, maar het was vooral het geel dat hij regelmatig de lucht instuurde, zo van…..”Ik ben hier” of “dit is vandaag de kleur van de dag”!. De fluit deed de live verslaggever door de speakers verstommen, of laat ik het anders stellen,…. was die live verslaggever er eigenlijk wel ??, dan had deze vandaag geen kans gehad!. Het was telkens een vooraf ingestudeerd toneelspel, 1. De fluit, 2. Het notitieboekje met schrijfgerei, 3. Even rondkijken wie ook weer het geel kreeg gepresenteerd, 4. De spelhervatting.

Zo af en toe maakte “onze kleine vriend” het zelfs even spannend, en dan hebben we het over de variant na punt 3., dan trok hij de reprimande en het geel in en toonde,  soms na input van omstanders, hij het geel aan een ander nummer. Het gebaar met z’n vingertje als een ballerina in de lucht gaf aan dat de speler z’n rugnummer moest laten zien. Het was duidelijk, de fluit won het vandaag van de bal, verder waren er geen winnaars…………

Tot de volgende….met wederom een beeld van de wedstrijd door de lens.