Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Alom tevreden en lachende gezichten, direct na afloop van nummer drie (Everstein) tegen de nummer twee (Peursum), aan de Lekdijk te Everdingen. Allereerst omdat de trouwe fans eindelijk de voortdurend neervallende regen konden ruilen tegen een warme kantine, maar nog meer vreugde over het behaalde resultaat. Wat vorige week (net) niet lukte bij koploper VVAC, dat maakten de mannen vanmiddag goed door met maar liefst 5-0 te winnen van Peursum. Dus kan de ploeg, die per week beter en beter wordt (en gaat worden), als runner up de winterstop ingaan. De achterstand op koploper VVAC bedraagt vijf punten, dus na de winterpauze eerst maar eens het vizier richten op de tweede periode. Want in deze vierde klasse, waar het uiteindelijk om details zal gaan, kun je die maar vast op zak hebben. Nu eerst even nagenieten van deze mooie zege en op naar de eindejaar feestdagen. De Kerstdis zal dit jaar zeker goed smaken!

Selectie SC Everstein:
Joran het Lam, Sven de Blok, Jesper van Alphen, Ricardo de Keijzer, Walter Snoek, Davey Diks, Simon van Zante, Dylan Warmenhoven, Victor Snoek, Wessel Bergshoeff, Maxim Brouwer, Klaas Hazendonk, Finn Spierings, Sam Kers en Merlijn Vos
Geschorst: geen
Geblesseerd: Sander Bergshoeff
Scheidsrechter: de heer A.C. (Arco) Vermaas uit Dordrecht
Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

De start van Everstein was flitsend te noemen: eerst lepelde Finn een bal vanaf de rechterflank op de lat, even later stond de 1-0 al op het bord. Na een fraaie aanval over links bracht Merlijn de bal voor het doel. De keeper leek de bal gemakkelijk te kunnen pakken, maar liet deze los. Finn leek al direct te profiteren, uiteindelijk deed Jesper dat bij de twee paal, binnen drie minuten op voorsprong, dat geeft de burger moed.

Na een kwartier even een hachelijk moment voor het Everstein doel. Ricardo kwam net te laat uit en de bal kwam wonderwel bij Wessel voor de voeten. Met wat kunst en vliegwerk kon de voorsprong worden behouden. Even later leek Wessel een assist te verzorgen voor Merlijn, maar middels een corner kon verder Everstein succes worden voorkomen. Weer even later geel voor Wessel, een kaart met gevolgen. In deze fase voetbalde Peursum zeker mee en de bedrijvige en handige voorwaartsen maakten het Everstein zo af en toe best moeilijk. Zo kon een schot, na een mooie actie van de linkerspits, nog net worden gekraakt en moest Wessel de bal, uit de genomen hoekschop, van de lijn halen.

Met nog vijf minuten op de klok twee momentjes van de assistenten, eerst werd een goal van de bezoekers geannuleerd, vanuit de tegenaanval werd Everstein terug gefloten door arbiter Vermaas. Nu dacht Peursum aan meer, want in de laatste minuten werd een voorzet vanaf links door twee inglijdende spelers net gemist en even later moest Klaas nog een keer handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Maar tot de pauze gebeurde er, behalve de nog steeds neervallende regen, niets meer. Op naar de koffie in de gezellig aangeklede kantine.

Na de pauze ging Everstein wederom op zoek naar de zo gewenste tweede treffer. En waar het vorige week niet mocht lukken, zo goed lukte het nu wel: al na zes minuten wederom een foutje van de doelman, waarna Merlijn de 2-0 binnen werkte, alvorens Joran, na een fraaie aanval over rechts, de kans die Merlijn kreeg, alsnog afwerkte en de 3-0 op het bord bracht. Eigenlijk al ‘over en uit’ zo vroeg in de tweede helft. Na een kwartier een vreemd moment, waardoor de kaart van Wessel uit de eerste helft ineens voor een numerieke meerderheid voor Peursum zorgde. Wessel ontving de tweede gele kaart van scheidsrechter Vermaas en kon dus met rood vertrekken.

De uitwerking van een man minder was dat Everstein nog beter in de wedstrijd kwam en de bezoekers, vanaf dat moment, eigenlijk geen kans meer gaf. Met goed voetbal en enkele fraaie aanvallen ontstonden er kansen voor Finn en Joran, maar pas na vijfentwintig minuten kwam de 4-0 op het bord. Joran kwam over links en ondanks de verwoede en langdurige vlagsignalen van de assistent, liet de arbiter doorspelen. Nu was de schuiver van Joran wel doeltreffend en met zijn tweede van de middag zette hij Everstein op een 4-0 voorsprong. Even later stond het weer tien tegen tien in het veld, toen een Peursum speler, na een vervelende overtreding, direct rood kreeg van de scheids. Hiermee was de strijd eigenlijk definitief gestreden en konden Sam en Davey komen voor Joran en Merlijn.

En Davey leek direct al succesvol te worden, maar zijn geplaatste inzet werd met een uiterste krachtsinspanning door de doelman naast gewerkt. In de laatste minuten liet Finn, binnen anderhalve minuut, zien hoe het wel en hoe het niet had gemoeten: eerst schoot hij, terwijl twee ploeggenoten naast hem vrij stonden, op de doelman, even later gaf hij vanaf rechts wel de voorzet, waarna Davey, die voor zijn man was gekomen, de eindstand op het bord mocht schieten 5-0. Even later maakte de arbiter een eind aan Everstein tegen Peursum en bleven de zo gewenste drie punten aan de Lekdijk.

De wedstrijden tegen VVAC (net niet) en Peursum (ruim wel) lieten ook zien dat de spelers, onder leiding van de technische staf en de onvoorwaardelijke steun van de supporters, steeds beter worden. Voor nu rest nog de bekerwedstrijd tegen Theole uit Tiel. Let wel op: deze wedstrijd wordt zaterdag a.s. gespeeld op het terrein van de voetbalvereniging Wadenoyen en begint definitief om 14.30 uur!! Daarna op naar de eindejaarfeesten, gevolgd door de trainingsstage en diverse oefenwedstrijden in januari 2024. Een mooie opmaat naar een prachtige tweede helft van het seizoen 2023-2024. Ik wil iedereen alvast hele fijne Kerstdagen wensen, een spetterend Oud & Nieuw en een gezond, voorspoedig en sportief 2024!