Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Voor de trouwe fans was het vanmiddag al een verademing dat het (op een paar kleine – en dus nietszeggende – buitjes na) droog was op Sportpark Ries van Arnhem. Met een windje en lage temperaturen was het weliswaar guur, maar Everstein rekende, gedurende de negentig minuten, kordaat af met tegenstander SSW uit Dordrecht. De 6-0 eindscore zou doen vermoeden dat het één groot feest was aan de Lekdijk, maar daarmee doen we teveel afbreuk aan wat we voor onze ogen zagen gebeuren. De einstand had namelijk (minimaal) al na vijfenveertig minuten op het bord kunnen, maar bovenal, moeten staan! Everstein heerste op alle fronten, creëerde de ene 100% kans na de andere, maar ook vanmiddag werd de trekker te weinig succesvol overgehaald. Dus konden den gasten, die weliswaar enkele zeer goede en behendige voetballers in de gelederen hadden, maar als team niet konden imponeren, de schade heel lang beperken tot 1-0. Uiteindelijk kwam er toch nog een ruime 6-0 score op het bord te staan, een mooi opmaat naar de cruciale ontmoetingen in de komende twee weken.

Selectie SC Everstein:

Finn Spierings, Sam Kers, Klaas Hazendonk, Ricardo de Keijzer, Wessel Bergshoeff, Sven de Blok, Jaimy van Zante, Davey Diks, Joran het Lam, Dylan Warmenhoven, Maxim Brouwer, Walter Snoek, Victor Snoek, Jesper van Alphen, Ben Camp en Merlijn Vos

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sander Bergshoeff, Simon van Zante en Gerwin het Lam

Scheidsrechter: de heer G.C. (Cor) Copper uit Beusichem

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Everstein tegen SSW werd eigenlijk nooit een echte wedstrijd. Het krachtsverschil was gewoon te groot en binnen vier minuten al twee mogelijkheden: een geplaats schot van Walter, na een assist van Dylan, verdween net naast het doel, even later stond de 1-0 al op het scorebord: Wessel leverde de voorzet vanaf de rechterflank, Joran trof nog de paal, maar Jesper schoot de rebound binnen. De mannen verzaakten niet en bleven de ene na de andere aanval verzorgen, waarmee ook de nodige kansen werden gecreëerd. Tussen minuut achttien en negenendertig telden we negen (grote) kansen, waarvan er vijf zeker benut hadden moeten worden. Maar die treffer bleef uit, waardoor Victor nog een keer uitermate handelend moest optreden na een handige individuele actie van de spits van SSW.

We gaan de mogelijkheden niet allemaal benoemen, laat staan de bijbehorende namen, want de spelers weten zelf maar al te goed waar het schortte. De fans konden alleen maar constateren dat er (en dat zullen we maar als grote winst beschouwen) heel veel kansen werden afgedwongen en mopperen dat het slechts 1-0 stond. Maar aan het eind van de eerste helft werd het grote verschil toch duidelijk gemaakt. Jesper controleerde een voorzet en legde de bal, met de borst, panklaar voor Walter. Het was nu niet meer mogelijk om de bal naast te schieten, dus was de 2-0 geboren. In de extra tijd goochelde Merlijn in de zestien meter, om de bal daarna, vanuit de kluts achter de doelman van SSW te werken: 3-0 en tevens de ruststand.

Na de pauze wijzigde het spelbeeld niet en bleef er sprake van eenrichtingsverkeer. Na zes minuten stuurde Victor een diepe pass op Wessel en die schoot de 4-0 binnen. Tien minuten later was wederom Wessel, over de rechterflank, zijn tegenstanders te snel af. Een schuiver in de lange hoek betekende een 5-0 stand.

Tijd om te wisselen ook, Sam en Finn kwamen in de ploeg en zij vervingen Joran en Dylan. Even later pakte Maxim (laten we maar zeggen: niet slim) geel van de prima arbiter Copper. En met nog twintig minuten op de klok kwamen ook Jaimy en Davey voor respectievelijk Merlijn en Jesper. Maar de schwung was er wel een beetje uit, de passing werd wat slordiger en de strijd kabbelde naar het eind.

Walter bepaalde tenslotte de eindstand, middels een geplaatst schot in de lange hoek op 6-0 en met nog een paar minuten op de klok maakte arbiter Copper een eind aan de ongelijke strijd tussen Everstein en SSW. Niet nadat hij, ook als niet slim te beoordelen, Sven ook nog geel had gegeven. De grote lering vanmiddag: we zullen de (overvloedige) kansen echt meer moeten gaan benutten. Voordeel: het voetbal moet in orde zijn om deze kansen te creëren. Een mooie uitdaging voor de twee wedstrijden die nu gaan komen. Blijven we voetballen en kansen krijgen, maar gaan we ze ook nog benutten, dan moeten er tegen VVAC (nummer 1) en Peursum (nummer 2) mogelijkheden liggen. Dan zouden we met een heel lekker gevoel de winterstop ingaan. Tot volgende week bij VVAC in Ottoland!