Sc Everstein 1 - Voorwaarts 1

Sc Everstein 1 - Voorwaarts 1

Sc Everstein 1 - Voorwaarts 1

Nadat de kruiddampen van het laatste gedeelte van de Derby, afgelopen zaterdag op het Plein in Hei- en Boeicop, zijn opgetrokken, kunnen we ons alweer opmaken voor de volgende belangrijke confrontatie voor onze mannen van Everstein 1. Zaterdag a.s. te gast aan de Dijk in Everdingen, de ploeg van het Utrechtse Voorwaarts, de nummer voorlaatst op de ranglijst. Een tegenstander, waaraan we ook goede herinneringen bewaren, want de heenwedstrijd speelde Everstein wellicht een van de betere eerste helften van het seizoen. Op sportpark de Berekuil stond het binnen een mum van tijd 0-4, om tenslotte te eindigen in 2-7. Maar de situatie voor de groen zwarte formatie van Voorwaarts is inmiddels nog wat verslechterd, ook de verslagen op de site zetten langzamerhand de klok op twee voor twaalf. Logisch ook met nog slechts acht speelronden voor de boeg.

Afgelopen zaterdag werd Voorwaarts op eigen terrein met 0-7 ‘in de pan gehakt’ door DVSU, zoals het ook op de eigen website werd beschreven. Het oogt bij de ploeg allemaal was lusteloos en meerdere spelers brengen niet, wat ze normaal wel zouden moeten. Alle hens aan dek dus voor de formatie van het duo Ron Daselaar en Rinco Bos, de punten moeten nu langzamerhand gaan komen. De situatie is nog steeds handelbaar, maar de staartploegen roeren zich momenteel allemaal, dus is het zaak bij te blijven. Het gat naar boven is te dichten, maar dan zijn resultaten broodnodig. De tijd van excuses lijkt voorbij, er zal meer trainingsintensiteit en energie in gestoken dienen te worden. Voor zaterdag a.s. zal dus alles uit de kast moeten en Everstein zal met veel energie bestreden dienen te worden. Ook Everstein trainer Remko Versteeg is benieuwd hoe de opponent de dreun van DVSU heeft verwerkt. Voor de thuisclub geldt zaterdag dan ook: een kat in het nauw kan rare sprongen maken en een gewaarschuwd man telt voor twee!

Voor velen zal de knotsgekke slotfase van de Derby bij HSSC ’61 nog vers in het geheugen liggen. Het leverde Everstein uiteindelijk een verdienstelijk, maar zeker ook verdiend punt op. Maar de focus dient vanaf de training van dinsdagavond alweer te liggen op de ontmoeting met Voorwaarts. Het zou de rood witte formatie enorm veel goed doen als de volledige drie punten aan de Dijk kunnen blijven. Dan zitten we tegen de dertig punten grens en kunnen de grootste zorgen (voorlopig) naar de achtergrond. We kunnen alleen maar hopen dat de mannen dit ook beseffen en zaterdag a.s. vol gas geven tegen Voorwaarts. Trainer Remko Versteeg, sinds afgelopen week geassisteerd door Nader Mechichi, zal dit de ploeg ook zeker bijbrengen in de voorbereiding.

Op personeel vlak zullen Wessel Bergshoeff, Simon van Zante en wellicht ook Sander Bergshoeff ontbreken. Blessures en flinke pijntje liggen hieraan ten grondslag. Staat tegenover dat Rick Fierens terug keert in de groep na zijn schorsing en voor de rest lijkt iedereen de Derby goed te hebben doorstaan. Een redelijk complete groep dus en dat is een goed teken met nog een derde van de competitie te gaan. Het venijn zit hem vaak in de staart, zoals ook afgelopen zaterdag bij HSSC ’61. Waar de 2-1 achterstand, opgelopen in blessuretijd, ons de das om leek te doen, rechtte de mannen nog een keer de rug. En met succes, want luttele seconden later viel de verdiende gelijkmaker in het mandje. Dat puntje moet ook weer vertrouwen geven voor de strijd met Voorwaarts, zaterdag a.s. Met een beetje druk naar voren moeten er kansen liggen.

Of de mannen de boodschap begrepen hebben, we zullen het zaterdag a.s. allemaal gaan meemaken. Wederom (uiteraard) een oproep aan de trouwe aanhang: kom onze jongens ondersteunen, ze verdienen het echt! De wedstrijd tussen Everstein en Voorwaarts begint om 14.30 uur en wordt uiteraard gespeeld op Sportpark Ries van Arnhem aan de Lekdijk te Everdingen. De arbiter van dienst is Th. (Theo) Blommesteijn uit Zwanenburg, aan hem de taak de strijd in goede banen te leiden. Tot slot wensen we de pupillen van de week, Douwe Aleven (JO9-1) en Artin Jazayeri (JO9-2) heel veel plezier bij Everstein tegen Voorwaarts. Tot zaterdag!

Kleedkamer

3
8

Wordt gespeeld op veld

Veld 1 gras hoofdveld

Competitie

Wedstrijd-nummer

33733

Scheidsrechter

Th. Blommesteijn

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
16 apr 2022 HSSC'61 1 - Sc Everstein 1 co 2 - 2
09 apr 2022 DVSU 1 - Sc Everstein 1 co 4 - 1
02 apr 2022 Sc Everstein 1 - Odysseus '91 1 co 3 - 0
29 mrt 2022 Sc Everstein 1 - OSM '75 1 co 4 - 2
26 mrt 2022 EDO (U) 1 - Sc Everstein 1 co 1 - 0

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
16 apr 2022 Voorwaarts 1 - DVSU 1 co 0 - 7
09 apr 2022 Voorwaarts 1 - HSSC'61 1 co 3 - 1
02 apr 2022 Brederodes 1 - Voorwaarts 1 co 2 - 2
26 mrt 2022 Voorwaarts 1 - Focus '07 1 co 0 - 5
19 mrt 2022 DESTO 1 - Voorwaarts 1 co 3 - 3
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!